Şimdi Ara

Verilen bir tümcenin pangram olup olmadığını test etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alfabedeki her bir karakteri kullanan tümce veya sözcüklere pangram denir.
    Örneğin
    Pijamalı hasta, yağız şoföre çabucak güvendi
    tümcesi pangramdır
    Laptop düştü harddisk bozulmadı
    tümcesi panagram değildir.

Verilen bir tümcenin pangram olup olmadığını test eden program yazınız

Bu bir ödev sorusu falan değildir. Sadece kod egzersizi ve sohbet amaçlıdır. Buna ragmen konuyu "YG sohbet" bölümünde açmadım cunku oradaki konular YG ana bölümünde cıkmıyor dolayısıyla ve kimse görmüyor.

Merak edenler için YG sohbet bölümünde bunun gibi bir konu açtım ve günlerdir kimse görmedi:

https://forum.donanimhaber.com/verilen-bir-sozcugun-tl-sozcuk-olup-olmadigini-test-eden-program-yaziniz--145435087

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu pijamalı hasta yağız cümlesinin nasıl alfabedeki tüm harfleri içerdiğini hala aklım almıyor uğraşsam eksik en az 10 harf bulurum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • python ile yazıyorum telefondayım kod şekillendirici zımbırtı yok o yüzden ayrıca kodu deneme şansım da yok ama yazıyorum

(alfabenin harflerini içeren tuple türünde bir değişken tanımlarım)

def pangram(sent):
    ....flag = True
    ....for char in alphabet:
    ........if char not in sent:
    ............flag = False
    ............break
    ....return flag

edit: boşlukları görmüyordu yerine . koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 11 Eylül 2020; 13:2:39 >
  • programlama sorularına arada bir denk geliriz !

bazı sorular belli amaca hizmet eder.

benim merak ettiğim bu işlemin hangi amaca hizmet ettiği ve nerede nasıl kullanıldığı

sorunuzun cevabını bilip bilmemek bir tarafa

yeni bakış açıları kazanmak herkesin menfaatine olması lazım.

• bu bence kullanışlı bir soru zaten bu tarz sorular hiç bir işe yaramasa bile düşünmeyi geliştirir soru çözmekten zarar gelmez

• Hocam kesin roku da 1 satırlıktır

• roka değil miydi o dil perl 9 olan

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan Hocamdan dolayı ismi roku diye biliyorum bende pek araştırmadım dalgasına yazdım ama hocam sayesinde merakımı uyandırdı desem yalan olmaz

• raku zaten hocam dilin ismi her konuya attığı için sağolsun ben de biliyorum ama sizin yazdığınız da roku komik geldi ben de şaka yapayım dedim perl 6 yı 9 yapıp ismini de rokaya çevirdim

• Raku 'daki (<=) alt küme operatörü sayesinde bu işlem 1 satırda yapılabiliyor.

Raku'da matematik desteği dile dahil yani import math vs olmadan direkt kullanabiliyorsunuz ayrıca dahası matematiksel operatörleri de direkt matematik sembolü ile de kullanabiliyorsunuz örneğin (<=) yerine ⊆ kullanabilirsiniz cunku Raku kodlar içinde de Unicode destekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Eylül 2020; 15:25:4 >
    Roka dan kuzu kulağı türetecektim de belki espiri iğrenç boyuta sürüklenir diye korktum

• Bazı kişiler konuya 'kod egzersizi ve sohbet amaçlı' yazmamı yanlış anlayıp "sadece geyik amaçlı" ile karıştırmış görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 11 Eylül 2020; 15:29:12 >
  • yav biliyordum işte tek satırda çözüleceğini boşuna yazdım döngü falan
    hocam bu arada kapsama işaretlerini nasıl yapıyoruz

• yav reis bak sen de ayıp ediyorsun senin soruyu görünce çözdüğüm testi bırakıp soruyu cevapladım bana geyikçi diyorsun çok ayıp

İyi de o çözüm değil ki. Pseude code o. Çözüm bu:

• dedim ya hocam test edemiyorum telefondayım diye aç benim kodu da shellde dene benimki de çözüm olsun ortaokulda da mat sınavlarında çözüm yazmazdım ben cevabı yazar geçerdim

• Python'da 'alphabet' adında ön tanımlı değişken yok ki. Hadi diyelim ki var, hangi alfabe? İngilizce, Fransızca, Türkçe? Soru Türkçe alfabe. diyelimki Türkçe alfabe o, kod 7 satır. bu kadar basit testi 7 satırla çözmek biraz faul. Python 'da lambda özellikleri var, onu kullanıp daha kısa yapılabilir.

• dedim ya hocam üstte “bir tuple tanımlardım” diye ona da alphabet dedim uzun uzun yazmak istemedim yksye çalışıyorum çok zamanım yok ama çalışırken soruyu görünce çözmek istedim hemen onu yazdım 7 satır bence de fazla ama ben çok deneyimli değilim zaten sen kaç senelik bilgisayar mühendisisin daha iyi yapman normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 11 Eylül 2020; 19:39:6 >
  • lambdayı biliyorum ama kafamda ne yazık ki syntaxı tam oturmadı ve hatırlayamadığım için onu yazamazdım. bizim hiç sevmediğim matematikçinin bir sözü vardı en kısa yol ilk gördüğünüz yoldur diye

soru uzun bir problem değil ki zaman gerektirsin. ben oradaki 1 satırı 1 dk'da yazdım, hata düzeltme de 2 dk olsun, 3 dk'da bitti. bu arada ben unvanen bilg müh değilim, sadece programcıyım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.