|
Verimlilik akıl almaz boyutta: Çin, Nvidia'dan daha güçlü yapay zeka çipi geliştirdi
-
-
Değerler çok uçuk, İran’ın kuantum bilgisayarına dönmez umarım. Eğer bu değerler doğru ise işler başka olur 10 sene sonraya
-
Demekki Çin'den beyin göçü olmamış.
-
4 Milyon kat daha verimli 3 bin kat daha hızlı? Yorum bile yapmaya değmez
-
Psikolojik siber savaş haberi galiba. Ben de bunun 100 de biri kadar elektrik tüketen 10 milyon kat daha hızlısını geliştirdim. Dünyayı ele geçireceğim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
10 sene sonra dünyayı terk edip mars a göç edecek insanoğlu...
-
hesa100plama ne demek sayın editör :) inanılmazsınız cidden
-
Pr haberi gibi geldi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
histogram veri analizi yaparsan zaten en çok kullanılan komut setlerini ve en çok kullanılan transistör veri yollarını çok kolay görebilir buna göre bir mimari geliştirirsen hiç bir donanımsal komut seti boşta beklemez saat gibi hatasız çalışır. şu ana kadar çıkan binlerce işlemci insan faktörünün unutkanlığı 9 dan 5 e çalışması haftasonu tatili yüzünden unutulan hatalı yapılan daha sonra kritik yamalarla ayakta tutulan mimariler üzerine bir işlemci mimarimiz var. yapay zeka bir işe tam hakını vererek bir iş bitene kadar aralıksız çalışan bir sistem dahası işlemci mimarisi artık bir insanın denetlemeye ömrünün yetemeyeceği seviyede karışık kelimesini sevmiyorum iç içe kompleks bir yapıda olduğu için kusursuz işlemciler anca yapay zeka ile üretilebilinir.
-
çin ambargo uygularsan oda daha iyisini yapar böle
-
Optik ancak analog bir çip. özelleştrilmiş işler için kullanılabiliyor yanlızca. amacı dışında birşey için pke kullanımı mümkün değil. ama işlem kapasitesi ve verimliliği çok gelişmiş gibi. denemeden bilinmez ama quantum pc özel hesaplamalar veya siber görevlerde o amaca yönelik geliştirilip çok ülkenin canını yakabilir.
-
500yil pil suresini unutmussun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çin yakın geleceğin amerikası olacak. peki ya türkiye ne durumda olacak ?
-
on yüz bin baloncuk yuttum
-
doğru bir planlama ile biz de geçen 200 yılımızdaki gibi zayıf olmayacağız inşallah.
Tarih hep böyledir aslında.
Eski tarihlere bakıyorum da, teknoloji-bilim-büyüklük, bir hentbol topu gibi Doğu-Batı arasında gidip gelmiş.
geçen 100 yıl, ABD ve AB'nin yıldızı idi. bu sonraki 100 yıl, Asya'nın yıldızı olacak görünüyor.
örneğin: İngiltere batsa şu anda, dünya olarak ne kadar etkilenirdik? 100 yıl önce olsa idi sanırım dünya ekonomik olarak çökerdi. Şimdi çökse, pek bir şey olmazdı.
yada ABD batsa, ne olurdu : Bence, dünyadaki devam eden bu savaşlar pat diye dururdu.
Piyasadan Ford, Tesla, Apple çekilmezdi. Zaten bir çok parçası çinde üretiliyor.
Peki çin batsa ne olurdu? Dünya iflas ederdi! ABD ve AB'nin ürettiği ürünlerin alayı iflas ederdi. çindeki ucuz ve seri üretimi kendi ülkelerinde planlamaları durumunda, zaten fiyatlar %1000'i bulurdu.
-
tercüme hatasıdır... Çince en zor dillerden ya...
-
Analog olduğu başlıkta belirtilmesi gerekirdi. Denk olmayan teknolojiler...
mit news | massachusetts institute of technologyNew hardware offers faster computation for artificial intelligence, with much less energyhttps://news.mit.edu/2022/analog-deep-learning-ai-computing-0728
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tsinghua dünyanın en iyi mühandislerine ve çip uzmanlarına sahip üniversitelerinden biri. Önemli dergilerde yayınlanmış bir makale. Buna rağmen inanmakta zorlanılıyor. Bu algıda yakında kırılır. Değişmez, gerçekler tarafından zorla kırılır.
Psikolojik siber savaş haberi galiba. Ben de bunun 100 de biri kadar elektrik tüketen 10 milyon kat daha hızlısını geliştirdim. Dünyayı ele geçireceğim.
|
4 Milyon kat daha verimli 3 bin kat daha hızlı? Yorum bile yapmaya değmez |
Değerler çok uçuk, İran’ın kuantum bilgisayarına dönmez umarım. Eğer bu değerler doğru ise işler başka olur 10 sene sonraya
|
500yil pil suresini unutmussun. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X