mrb arkadaşlar yeri değil ama bulamadığım için sizden yardım bekliyorum...
soru şu :
Veritabanı Yönetim Sistemleri Performans Değerlendirme Kriterleri hakkında bilgi lazım
ACİLLL Bir üniversite öğrencilerin aldığı kursların kaydını tutacaktır. Bir üniversite birçok bölümden oluşur. Bölüm; bölüm no ve bölüm adından oluşur. Her bölüm birden fazla kurs açabilir. Kurs; kurs no, kurs süresi, kurs adından oluşur. Bir bölümde birden fazla öğretim üyesi çalışabilir ve bir öğretim üyesi; öğretmen no, öğretmen adı, öğretmen soyadından oluşur. Bir öğretim üyesi sadece bir bölümde çalışabilir. Her bir öğretim üyesi birden fazla kurs açabilir. Bir kurs sadece bir öğretim üyesi tarafından verilebilir. Bir öğrenci birden fazla kursa kayıt yaptırabilir. Bir öğrencinin Öğrenci no, öğrenci adı, öğrenci soyadı ve öğrenci tel bilgileri vardır. Bir kursu birden fazla öğrenci alabilir. a) Yukarıda verilen kavramsal model doğrultusunda varlıklar arasındaki ilişkileri de göz önünde bulunarak ER (Entity Relationship) diyagramını çiziniz. b) Oluşturduğunuz ER diyagramını tablolara dönüştürünüz (Primary key ve Foreign key' leri belirleyiniz) c) Tabloları SQL komutları kullanarak oluşturunuz. d) Veritabanı adı UNIVERSITE olacaktır.
BU ÖDEVİM KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.