Sorun tam olarak şu: elimdeki veritabanında örneğin "Ali Ahmet" gibi bir bütün halinde isim var ve bana bu, isim ve soyisim ayrı ayrı lazım.
Bunu php'de explode() ile yapabiliyoruz ama bana şu anda asp versiyonu lazım ama bakındım bulamadım tam eminde değilim böyle bir komut olup olmadığından.
Bilen varsa, yardımcı olursa çok sevinirim
Herkese iyi günler.
aradaki boşluğa göre ayıracaksan,
a=adsoyad.Split(" ")
a(0) > Ali a(1) > Ahmet
a'yı array olarak tanıtmayı unutma
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler Joker. Ancak kodu yazdığımda bir sorunla daha karşılaştım.
<% dim dizi(2) dim adsoyad
adsoyad="Ali Ahmet"
dizi = adsoyad.Split(" ") %>
Bu kodda
Hata Tipi: Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A01A8) Nesne gerekli: 'Ali Ahmet' index2.asp, line 7
diye bir hata çıktı karşıma çözemedim bir türlü. Yardımcı olursan sevinirim
ASP 'den pek anlamam ama ilk başta değişken tanımı yaparken dizi isimli dizi değişkeni (2) olarak belirtmeden kullanmayı denediniz mi?
<% dim dizi dim adsoyad
......
quote:
Orjinalden alıntı: MaviAteş
ASP 'den pek anlamam ama ilk başta değişken tanımı yaparken dizi isimli dizi değişkeni (2) olarak belirtmeden kullanmayı denediniz mi?
<% dim dizi dim adsoyad
......
Denedim MaviAteş ama olmuyor. Yine de ilgin için teşekkürler.
asp.net kullanıyorum ben, bu hatayı pek yorumlayamadım .net daha farklı şekilde veriyor sanırım hataları
dim adsoyad as string , diye yazman gerekmiyor mu? sanırım sen VB6.0 kullanıyorsun? mantık aynıdır tahminimce sadece syntax ile ilgili sorun var kanımca
quote:
Orjinalden alıntı: Joker
asp.net kullanıyorum ben, bu hatayı pek yorumlayamadım .net daha farklı şekilde veriyor sanırım hataları
dim adsoyad as string , diye yazman gerekmiyor mu? sanırım sen VB6.0 kullanıyorsun? mantık aynıdır tahminimce sadece syntax ile ilgili sorun var kanımca
dim adsoyad as string asp mantığına uygun değil yani farklı bir hata veriyor. Yine de ilgine teşekkürler