Bir veri tabanı oluşturdum ; adı : deneme.mdb " içine bir de tablo oluşturdum " adı : tablom
tablomun içinde ise id : otomatik sayı urunadi : metin urunkodu : metin verileri girdim,
Şimdi sorular şunlar;
1-) ASP ile bu tabloya güvenli bir şekilde nasıl bağlanırım?
2-) Örneğin id' no 6 olan bilgileri nasıl çekerim. ( <div id="urunadi"> içinde 6. id dekileri ürün adını. ) ( <div id="urunkodu"> içinde 6. i deki ürün adını.)
Ama şöylede bir şey var bu sayfa içinde çok ürün listenecek o yüzden her bir ürün kodu için bağlantı seti oluşturmam mı gerekecek?
Lütfen benim için çok önemli bunu bilen varsa cevaplarsa cok sevirim..! Saygılar..!
ürünler sayfam ;
<% dim baglan Set baglan = Server.CreateObject("adodb.connection") baglan.open "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;data Source=" & Server.Mappath("deneme.mdb") Set tablom = Server.CreateObject("adodb.recordset") sql="Select * From tablom" tablom.open sql,baglan,1,3 %>
<script type="text/javascript"> function showHideDivs(divIds) { var divPrefix = "a"; var showDivs = divIds.split(','); var allDivs = document.getElementsByTagName("div");
kırmızı yazdıklarım : veritabanı bağlantı kodlarım mavi yazdıklarım : javascript ile yazılmış gizle/göster kodları
kalın yazdıklarım : java script ile göster gizle kullanılarak yapılan a1+ div'i görünür olduğunda amacı veritabanından o ürün kodunu alıp yazdırmak.
""a1 div'in de ise veritabanında tablom(1) dedim , orada ; o tabloya gelecek resmin link'i var yani o div görünür olduğunda div'e id=1 deki url'nin ( img/1.jpg ) hedefini yüklüyor.""
Bu kadar detaylı açıklamamın sebebi benim gibi başka acemi arkadaşların daha iyi anlamasını sağlamak tabi sizin gibi değerli üstadların yorumları ile.
Ürünleri listelemen için
<% Set urunler = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") SQL = "SELECT * FROM tablom" urunler.open SQL,baglan,1,3 while not urunler.eof %> <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=28705569&url=detay.asp?id=<%=urunler("id")%>" data-href="detay.asp?id=<%=urunler("id")%>"><%=urunler("urunadi")%></a> <% urunler.movenext:wend %>
ürün detay için örnek detay.asp<% Set urun = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") SQL = "SELECT * FROM tablom WHERE id="&request("id") ' URL den gelen değer örnek ?id=1 urun.open SQL,baglan,1,3 %> <%=urun("urunadi")%><br /> <%=urun("urunkodu")%><br /> <%=urun("urunresmi")%><br />
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme