Merhaba. Merkezi uydu sistemi (Turksat) mevcut bir bina... Anten çatıda... Dairelere dağıtılmış... Horizontal (yatay) kanalların tamamı var; ancak Vertical (dikey) kanallar çıkmıyor. Sinyal seviyesi 60 olmakla birlikte sinyal kalitesi 0 (sıfır). Farklı uydu alıcılarla denedim, sonuç aynı. Splitter ya da ek yok, Diseq swtich yok; zaten sadece Turksat uydu. Çatıdan gelen kabloyu direkt uydu alıcıya bağlıyorum. Forumda benzer başlıklar açılmış ancak net bir cevap göremedim; bazı cevaplar olsa da konu sahibi "çözüldü" ibaresi düşmemiş. Zaten sunulan çözümler bende işe yaramadı. Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler. |
Vertical (Dikey) Kanallar Yok (Merkezi Sistem Uydu)
-
-
Merhaba. Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
-
Daha önce başıma geldi lnb su almış değişince düzeldi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler. Ancak bu merkezi sistem. Diğer komşular bu sorunu yaşamıyor. Kendi çanağımız olsa farklı LNB ile denerdim...
-
Diseq C seçimi var ayarlarda onu kurcala
Olmazsa lnb ayarları 9750 ile 10650 arası olacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Malesef sorunu hiçbir şekilde çözemedik. Uydu işi yapan bir ustamız var, onu aradık, telefonla yönlendirdi ama işe yaramadı. Dükkanı uzak olduğu için gelemedi, müsait bir zamanda gelip bakacak artık. Sonuç alırsak buraya da yazarım.
-
Merhaba.
Benzer sorunu yaşayanlar için sonuç bildiriyorum: Nedense bazı uydu alıcılarla merkezi sistem arasında bir uyuşmazlık oluyor herhalde. Üçüncü uydu alıcı denememizde sorun çözüldü. Diğer uydu alıcılar da merkezi olmayan sistemle denediğimizde çalıştı.
Sonuç: bazı uydu alıcılar merkezi sistemle sorun yaşayabiliyor.
(Sorunlu olanlar markası bilinmeyen, ucuz, mini uydu alıcılardı. Çalışan Hiremco marka set-top-box tarzı...)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 3 Kasım 2021; 16:55:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X