Şimdi Ara

Vertigo/Dizziness

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sene 2015 ten beri muzdarip olduğum birşey var!

Vertigo/Dizziness

Hani dünya fıldır fıldır dönüyor değilde, dönen sensin, beynin, ruhun ya da bilmiyorum gözlerin.

Olur olmaz yerde fenalık hissi, bayılacak gibi olma, ense köklerinde gerginlik, gözlerde sürekli sinekler uçuşması, başım dönmüyor ama sen o şekilde hissediyorsun ve kendini en güvenli hissettiğin yere, evine hallediyorsun.

Az önce e-nabıza baktım 2015 ten beri bu rahatsızlık için,

19 defa nörolog,

21 defa kbb,

8 defa kardiyolog,

33 defa dahiliye,

4 defa genel cerrah,

2 defa fizik tedavi,

4 defa psikiyatriye gitmişim,

Yani son 9 yıllık hayatıma 91 poliklinik sığdırmışım,

Ayrıca 3 seferde premium paket check up yaptırmışım.

Bu süreçte

11 kez beyin mr,

6 kez boyun mr,

3 kez boyun doppler,

3 kez ritim holter,

6 kez işitme testi,

1 kez Vertigo testi,

1 kez EMG

29 kez EKG

2 kez Efor testi,

8 kez tüm batın USG,

2 kez alt batın BT

2 kez kontrastlı beyin mr çektirmişim.

Bunları sadece 9 senedir Vertigoya çare bulmak için yaptırmışım.

Ankara, İstanbul da olmak üzere 4 farklı şehirlere de gitmişim, borç harç yaparak en iyi doktorlara da ortalama her birine 2 maaş kadar para da kaptırmışım ama yok anasını satayım yok, derdime hâlâ çare bulmuş değilim. Ve tüm bunlar 25 yaşından beri devam ediyor yaşım daha 34 ve gençliğim en güzel zamanlarında ben hastane hastane gezmişim. Lanet olsun böyle kadere de tıp camiasına da. Sakın olaki psikolojik felan demeyin alakası yok, 4 sene kadar da antidepresan, antipsikotik ilaçlar aldım, kimisi anksiyete, kimisi panik atak, kimisi OKB dedi her biri için ayrı ayrı aylarca ilaç kullandım totalde 4 sene olmak üzere ama hiçbiri bir işe yaramadı.

Allah'a kızmıyorum elbette benden daha kötü olanlarda vardır ama öldürmeyen Allahta öldürmeyip süründürüriyor ya ve şifa için karşıma doğru insanda çıkarmıyor ya içten içe kendimi dünyadan soğutluyorum, vallahi çocuklarımın üzülmeyeceğini bilsem, onların benden sonra maddi zorluklarla karşılaşmayacağını bilsem 1 dk düşünmeden intihar ederim, yaş gelmiş artık yolun yarısına, en güzel yaşlarım gitmiş neyleyim bundan sonrasını.

Hastalık bulgularımı daha detaylı yazacak olursam ve bu süreçten geçen/geçmiş birisi varsa dertleşmek isterim.

- hiçbir şey yokken sallanıyorum, buda bana panik yaptırıyor başım dönüyor gibi oluyor, enerjim çekiliyor bayılacak gibi oluyorum,

- çok Güzel bir sosyal hayatım varken artık evimden dışarı çıkmak dâhi istemiyorum çünkü biliyorum evden dışarı çıktığım anda yine bayılacak gibi olup, yine sallanmaya, yalancı baş dönmesiyle karşı karşıya kalacağım, gerçi bu durum evde kalınca da sürekli oluyor değişen birşey yok ama işte evde kalınca sürekli bağıra bağıra küfürler ettiğim için, kendimi hırpaladığım için biraz daha rahat oluyor.

- özellikle ışık hassasiyetim çok, gece araba kullanmak (farlardan dolayı) veya güneşte yolda olmak inanılmaz çarpıyor, anında gözlerimin önünde sinekler uçuşuyor ve başım dönmeye başlıyor,

- sırt üstü yattığımda ciddi şekilde yatakta sallanıyorum, ama sağa sola değil yukarı aşağı veya ileri geri şeklinde oluyor bu sallanmalar, öyle bir büyük bir depreme yakalanmışlığım yok ama İstanbul'da öğrenci iken 2011 de bir depreme yakalanmıştım o sırada boşlukta yürür gibi, sallanma hissi olmuştu aynı o şekilde bir sallanma hissi yaşıyorum ama o zamanlar çok rahattım, hiçbir asosyallik durumum yoktu, yani aslında psikolojik problemlerim hiç yoktu, şuanda psikolojik problemim ise tam olarak şu, yıllardır hastalığıma bir sebep bulunup tedavi edilmediği için artık çok sinirli bir kişiliğe sahip oldum, ne kimseyi dinleyecek sabrım var ne de dışarı çıkıp kendime ayıracak zamanım, ödüllendirecek hevesim var. Düşünün abi param var, arabam var ama paramı yiyecek sağlığım yok. (Şimdi gidip bana kul hakkı, helal para kazanmamışsın ki çekiyorsun demeyin öyle birşey asla yok, sabah 5 te işimin başında idim 14-15 saat eşek gibi çalışıyordum, tabi son 2 senedir artık hiç çalışacak halim yok, var olan birikimlerimi yemeye devam ediyorum, sağlığım düzelene kadar da çalışma şansım ciddi oranda yok)

Özledim arkadaşlar, bir başıma istediğim her hangi bir yere gitmeyi, heves ediyorum arkadaşlar aklıma nereye gitmek istiyorsam oraya gitmeyi, arkadaşlarla buluşup onlarla sohbetler etmeyi, sosyalleşmeyi, planlı plansız eylemlerde bulunmayı çok özledim ama artık yapamıyorum, Vertigom izin vermiyor, Allah'ın cezası Vertigoya sebep olan bir sonuca hâlâ ulaşamadık. Buradan tekrar etmekte fayda var bu Allah'ın cezası Vertigo tek başına bir hastalık değil, herhangi bir hastalığın bulgusu ama işte o hastalık ne?

Boyun düzleşmem vardı o sorunu çözdüm artık orijinalinden daha orijinal kavislikte,

Sol vertebral arter sağa nazaran %50 ye yakın daha ince ama doğuşsal olabilirmiş, buna neden takıldım vertebrobaziler yetmezlik belirtilerini aynen yaşıyorum ama doktor arkadaşlar sadece boyun dopplerine bakarak bunu ekarte ediyorlar, bir servikal bt anjiyografi bile çekmiyorlar neyse adamların vardır bir bildiği diyerek üstlerine gitmiyorum,.

2014 de midem de reflü olduğu için reflü ameliyatı olmuştum, o ameliyattan 1 sene sonra başladı zaten ne başladıysa, özellikle b12 vitamin emilimi sorunu yaşamaya başladım, birçok hekimin ortak noktası b12 eksikliği dizziness yapar görüşü idi, b12 emilim sorunu olduğu için dodex iğne ile başladım maceraya, sonra formu siyano olduğu için hapı olan benexoldan pek farkı olmadığı kanaatine vardım, b12 depoları 6 aylık iğne oldum ama 500-600 arası anca doluyordu, neyse daha sonra metil formu kullandım dil altı ve spreyi olarak onlar 900-1000 arasına çıkardı ama şikayetlerim yine geçmiyordu, bu sefer hastaneye gittim homosistein testi yaptırdım b12 nin durumunu biraz daha irdelemek için ve çıkan sonuca göre b12 nin hidroskobalamin formunu keşfettim ve onu kullanmaya çalıştım ve bu gerçekten işe yaramıştı, işe yaramıştı derken Vertigoma değil, b12 depolarımın uzun vade dolu kalmasına yaramıştı, dolayısıyla b12 eksikliğinin Vertigoma sebebiyet olacağına ekarte etmiş oldum,

Bir kardiyolog ile çalıştım bir güzel torpilli muayene etti beni, çarpıntıdan dolayı beta bloker ilaç verdi al dedi bunu kullan 3 ay sonra farkı göreceksin, farkı gördüm mü sizce? Hayır hiçbir etkisi olmadı, bunuda eledik, kalple ilgili bir sorun bulamadık,

Tabi KBB doktoru da birşey bulamıyor, vasoserc, betaserc, vasteral, nötroopil gibi ilaçları aylarca kullandım, Vertigo ataklarımı bir nebze olsun azaltmadı, kbb benlik birşeyin yok derdini nörologta ara dedi ona gittim.

Nörologun ilk teşhisi vestibüler migren oldu ve bunun için 3 ay kullanmam gereken antipsikotik ilaç verdi, yanına da bir xanax ekledi, sonuç sıfır, aynı doktorda ısrar ettim bu sefer vestibüler notrit gibi birşey dedi bunun için antidepresan grubu ilaçlar başlayacağız dedi, 8 ay boyunca her ay değiştirdiğim 8 farklı antidepresan kullandım sonuç ne mi oldu, şikayetlerim devam ediyor ama bunun üzerine artık evet çıkacak mecali kalmamış bir genç oldum, iyice robotlaştım,

Dedi psikiyatriye görün, ama önce bir ftr görsün,

Ftr ye giderim birkaç seans fizik tedavi, hacamat, akupunktur yaptırırım hiçbir işe yaramaz,

Sonra psikiyatri ile görüşmem oldu, kendisi sağolsun önce yaygın anksiyete ile başladık, panik atak, OKB ile bitirdik ve kendisinin 4 farklı ilacını kullandık ama yok işte bir çaresini bulamadım,

Diyorum bakın doktor beyler hanımlar, benim sorunum psikolojik değil EVET benim psikolojim bozuldu ama Vertigoma sebep olabilecek teşhisi koyamadınız için zamanla bozuldu, artık tükenmişlik sendromu yaşıyorum, ben Vertigo olmadan önce hayat dolu biriydim, sinir stresim yoktu öyle bir ortamda da değildim, gelecek kaygım yoktu hiçbir kafa takıntım yoktu, tramva da geçirmedim, başımdan kötü bir olayda geçmedi, ama yok işte yok illa psikolojik dediler başka da birşey demediler.

Şimdi ben ne deyim arkadaşlar,

9 yıldır gençliğimin tazminatını alsam ki istemiyorum zaten sadece iyi olmak, koşup oynamak, planlı plansız hareket etmek kendimi evden atmak istiyorum çok mu?

Ayrıca birşey dikkatimi çekti,

9 sene önce ki beyin mr ile 1 ay önce çektirdiğim beyin mr ında sol maksillerde aşırı kalınlaşma var yani sinüzit öyle böyle doldurmamış maksilleri, acaba sinüzit ameliyatı olsam baş dönmesi geçer mi? Ya da içinizde sinüzit olupta Vertigo yaşayan var mı?

Konudan bağımsız;

(Ah atam Mustafa Kemal Atatürk, zamanında beni Türk hekimlerine emanet edin demiştin ya hani, şimdiki hekimlerin benim gözlemlediklerim içinde koltuğundan kalkıpda steteskopu kulağına takıp test tahlil istemeden hastalık teşhisi koyanını hiç görmedim, birçoğu ağa bir çoğu paşa, tabi bu Sadece doktorlar da yok tüm devlet dairesindeki memurlar da görünen birşey, yattığın yerden 1 aylığına kalkıp milletinin durumunu görmeni çok isterdim. Neyse mekanın cennet olsun, cennet gibi vatan bıraktın bize, içindekiler ne kadar karaktersiz olsada ülkem benim ülkem)

Saygılar sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazdıklarında söylediğin gibi doktorların bir bildikleri var ki ek görüntüleme istemiyolar. Devletin parasına ziyan.Zaten Vertigo olmadığına kanaat getirmişler. Doğumsal damar daralman bu semptomları yapabilir. Eğer bir muayene yöntemi olsaydı zaten bu kadar doktor da sana yapardı. Bazen bir şeyimize odaklanırız sanki hep o oluyormuş hissi olur bu hisler devamlı büyür gider. Tavsiyem tıp fakültesinde iyi bir nörolog ve psikiyatrist bile beraber çalışman bu konuda.

• Mgdr1010 M kullanıcısına yanıt

Kardeş denedim onuda, fakülte, eğitim araştırma , şehir hastanesi ve Özel poliklinikler ile birlikte ama sonuç yok maalesef, ayriyeten bir arkadaşım da 12-13 senedir benim gibi çok çekti ve sonrasında kalp krizinden öldü, otopsi yapıldı meğerse sol kolda tıkanıklık varmış ve beyne giden vertebralin kan akımını çalıyormuş, sonuç olarak pıhtı atıyor ve ölüyor. Yani bazen güvenmemek lazım.

• furkancax F kullanıcısına yanıt

Subclavian steal sendromu ismi. İyi bir kalp damar ve kardiyolog bakması gerekebilir kardiyolog tee ile doğumsal kalp defekti bakması da lazım bence buna yönelin biraz da görmezden gelmeye çalışın olur mu iyi olacak inşallah

O da yapıldı kardeşim, PFO çıktı hatta yoğun migren de var buna da bağladı hekim. Belkide bendeki olay migrenöz ve pfo ya bağlı. Ayrıca çalma kolda çalma sendromu da olabilir bunun için bir test yapılmadı ama inanır mısınız artık hastane gördükçe midem bulanıyor, gitmek içimden gelmiyor. Yaşım Genç diye alaya maruz kalıyorum, ruh hastası damgası yiyorum, ya meraklı değilim bu yaşlarda hastaneye gitmeye ama işte gelin görün ki sizin dediklerinizi düşünmüyorlar bile.

Hocam bu pfodan hatta bacak ağrıları da yapar hem doktor olarak hem de pfolu dayım var o yüzden söylüyorum. Pıhtı riski içeren durumlar meydana getirdiği için tedavi edilmesi gerekebilir

Allah allah, doğumsal olduğunu ve her 5 kişiden birinde mutlaka görünen bir durum olduğunu kafaya takmamam gerektiğini söyledi hekim. Sadece dalış sporları yapma dedi o kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Yanlış değil ama semptomlar belki de zamanla başka faktörlere bağlı şiddetlenmiş olabilir buna bağlıdır hayatınızı etkileyen buysa bence iyi bir kardiyologa gidip muzdarip olduğunu anlatırsanız ameliyatı var ameliyat da sayılmaz girişimsel işlem diyebilirim anjiyo gibi. Bazen migren tanısı alanlarda bu patoloji çıkıyor altından.

• Sinüzit ameliyatı,

Pfo işlemi ve vertebral arterlere balon yaptırırsam sanırım herşeyden kurtulacağım.

• Çok büyük geçmiş olsun hocam allah şifa versin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tfn-90 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam,

• Hocam öncelikle selamlar. Benim de sizin anlattığınız şikayetlere çok çok benzer sıkıntılarım var. Zaten sizin paylaşımınızı görünce siteye üye oldum. Belki birbirimize faydamız olur da bu bulunamayan hastalıktan kurtuluruz. Ben de yaklaşık 4 senedir Vertigo, diziness hâli ile yaşıyorum. Son 1 yıldır neredeyse hayatım zindan oldu. Defalarca nöroloji,kbb dahiliye, kardiyoloji, beyin cerrahı gittim filmler tetkikler yapıldı. Beyin emar boyun emar kan tahlilleri eko, holter, doppler, ultrason yapıldı. Sinirsel denildi psikiyatriye gidip antidepresanı değiştim yeni ilaç başladım yine de kâr etmedi. Bildiğim tek şey şu, panik ataktan dolayı yıllardır çekiyorum ama böyle bir sorunum yoktu. Hekimler bana psikolojik dediler ama benim rahatsızlığım psikolojik değil evet stres sıkıntı panik ile artıyor ancak temelinde fiziksel sorun var bence. Benim genelde ayağa kalkınca dengesizlik yürürken ayağın boşluğa düşmesi yaylanır gibi sallanma gözlerde sinek uçuşları, sürekli sersemlik uyku Mahmuru gibiyim. Etraf dönmüyor genelde ama pek nadiren etraf da dönüyor saniyelik başım sanki sağa sola çekiliyor aniden başım istemsiz kayıyor görüntü kayıyor. Bazen bayılacak noktaya geliyorum az daha ileri gitse bayılacağım sanki o an da bir çarpıntı tabi heyacan korkudan mı artık. İki kez çok siddetli gözüm karardı bayılma eşiğine geldim ama bu sadece iki kez oldu. Dışarıdan yürüyüşüm düzgün duruyor belli olmuyor ama gel bana sor ayaklarımı kasıyorum sürekli düşerim diye . Telefonda bir şey izlerken ekranı kaydırırken bazen saniyelik baş dönmesi atakları oluyor. O hıza yetişemiyorum. Tansiyon şeker yok kalp ritmim ormal dediler holter takıldı. Gerçi benim hissettiğim çarpıntılar oluyor bazen ama . Çok uzun derdim anlatmakla bitmez artık kimseye derdimi anlatamıyorum. İnsanlar abarttığımı düşünüyor psikolojik diyorlar tam tersi onun için de gittim zerre fayda yok işe gidip çalışamıyorum. Ayağa kalkıp bir iş yapmak istemiyorum kafami dik tutamıyorum neredeyse. Hayatım zindan oldu yakında askere gidecem. Allah düşmanıma vermesin çok zor bir illet bu. Allah şifamızı versin ne diyelim Sabır ediyorum ama dayanacak gücüm kalmadı artık

• Aynı sorun bende de var.Her türlü mr ultrason tomografi yaptırdım yok sonuç ne bilmiyoruz.Son birkaç aydır başladı birden kendimi çok strese soktuğum için o gün hissiyatı geldi.Kafamı oynatınca başım dönmüyor ama sanki bilincim bulanıklaşıyor gibi oluyor.Baş sabitken pek bir sorun yok.Bazen sanki elektrikler kesilecekte bayılma durumu olacakmış gibi oluyor ama olmuyor tabi.Enteresan bir şey.Hayır sebebini bulsam en azından diyeceğim ki şu şu buna sebep oluyor.Yok.

Bu arada hayatımda hiç antidepresan içmemiş birisiyim.Psikolojik değil fiziksel bir sorun bu.Muhtemelen damarlarla alakalı diye düşünüyorum ama adam akıllı tetkik ettiremiyoruz.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Geçmiş olsun öncelikle. Sizin şikayetleriniz tam olarak nasıl ? Mesela kafada bir sersemlik gözlerde bulanıklık sürekli tansiyonunuz düşük gibi mi ? Bir de vertigo denge sorunları yaşıyor musunuz? Benim semptomlarım maalesef ayakta olduğumda veya yürüdüğümde çok artıyor yataktayken veya uzanırken çok az. Bayılacak gibi olma saniyelik baş dönmesi yerin ayağın altından kayması başta ve gözlerde baskı tarzında ağrılar yaşıyorum. Gitmedigim doktor kalmadı. En son bir nöroloji doktoruna gittim. O da sorunumun psikojenik olduğunu söyledi ve sinir ilaçları kullanıyorum sabah akşam. Ama benim sorunumun fiziksel temellli olduğunu düşünüyorum. Evet kaygı stres üzüntü ile artıyor ancak sadece bunlar yüzünden olmadığından eminim. Psikolojik ilaçlar fayda sağlıyor evet ama en fazla yüzde 40 50 diyebilirim. O da bence kaygı stresi baskıladıkları için doğal olarak belirtileri de azaltıyor. Çünkü bu diziness vertigo denen illet stresten aşırı etkileniyor. Ne olursa olsun biyolojik bir kökeni olduğunu düşünüyorum. Sadece bulunamıyor. Öyle olunca da senin sorunun psikolojik diyorlar. Bizim sorunumuz aslında psikolojik değil doktorlar buna bir çare bulamadıkları için bunalıma giriyoruz. Kısır döngü yani. İnşallah günün birinde bir çaresini bulursanız lütfen bizimle de paylaşın.

• ViraneDervişi V kullanıcısına yanıt

Kardeşim hala devam ediyor maalesef çözüm bulamadım.

arkadaşlar birbirimize yardımcı olmak için gelin isterseniz,

te leg rama sebepsizvertigo yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancax -- 3 Ocak 2025; 14:9:49 >
  • Merhabalar , öncelikle herkese bol sağlıklı mutlu günler diliyorum. Yaşadığınız durum gayet detaylı ve açıklayıcı olmuş. Yaşadığınız duruma benzer bir durum yaşıyorum. İstanbul'da gözükmediğim hastane olarak çapa, bölüm olarak ise alerji falan kaldı sanırım :D Kendim de yeterince detaylı bir konu paylaştım. Dilerseniz kontrol edebilirsiniz, kendi bulmuş olduğum bulgularda mevcut. Bunları birlikte deneyimleyip fikir paylaşımı sağlayabiliriz. Ben de aynı durumda olan tüm arkadaşlarımız adına yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. En kısa sürede tg grubumuza katılacağım. Herşey gönlümüzce olur umarım.  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.