Vestelin 32" (82cm) Milenium LCD TV'sinin uygun fiyatlı olduğunu görünce biraz da teknolojisi eskidi diye CRT almaktan vazgeçip bunu aldım. Bayiden %100 açılmamış ürün olarak teslim aldığım ürünü eve gelince açtığımda, açılmış ve kullanılmış olduğunu görünce epeyce bir sinirlendim (kutusu o kadar orijinaldi ki , büyük tel zımbaları bile önceki yerlerine aynen geri takmışlar, açıldığını anlamak çok zor) . Ertesi gün değişim talebim zar-zor da olsa olumlu karşılandı. Ancak aradan 3-5 saat geçince ürünü hiç bir bayide bulamadıkları ve Vestelin de üretimi durdurduğu bu nedenle kesin bir tarih veremeyecekleri iletildi ve ürün iade alınacak. Neyse bu tip sorunlar belki daha çok tüketici şikayetleri kısmını ilgilendirir daha fazla konuyu dağıtmayayım.
Yaptığım denemelerde anten/scart/svideo bağlantıları sorunsuz çalışıyordu. Yalnız PC bağlantısını (notebook, radeon gfx) VGA üzerinden yapıp ekranı 1360x768 çözünürlük ile denediğimde Vestel LCD TV ısrarla ekranın sağ ve solunda siyah bant oluşturup özgün çözünürlük netliğinde olmayan "sıkıştırılmış" 1360x768 görüntüyü 1024x768 60Hz şeklinde gösterdi. PC'yi 1024x768' aldığımda yine sağ ve solda siyah bant vardı ancak ekranın ortasında özgün çözünürlük netliğinde (çok keskin) 1024x768 görüntü penceresi oluşuyordu. Acaba notebook kendi LCD'si ile düzgün çıktı veremiyor olayı karıştırıyor mu diyerekten büyük bilgisayara bağladım (nvidia gfx) sonuç yine değişmedi. LCD TV ayarlarından tam ekran moduna getir seçince de Ortada gösterdiği 1024x768 görüntüyü sağa sola "sündürüyordu". Yani uzun lafın kısası tam ekran (16:9 , 1360x768 full net) görüntü alamadım hiç.
1366x768 pixel olarak lanse edilip sisteme kendisini 1360x768 WXGA plug/play olarak tanıtabilen bir ürün nasıl olur da özgün çözünürlük modunda 1024x768 den yukarı çıkamaz? Bu açılmış/kullanılmış cihaza özgü bir hadise mi (=arıza ?) yoksa durum herkesde böyle mi?
Forumdan arkadaşlar yanıt verirse memnun olurum zira bu PC bağlantısı ile özgün çözünürlükte kullanılabilme olayını netleştirmeden vestel ya da başka bir LCD TV almayı artık düşünmüyorum..
__root__
Arkadaşlar hepiniz plazmaya mı geçtiniz yoksa hala tüplü TV mi kullanıyorsunuz ? LCD TV kullanıp yanıt verecek kimse yok mu yaw ;-) __root__
Ben Lpg li tv kullanıyom
Peki plazma monitör? Hyundai 42"?? Almak istiyorum ama???
Notebookdan olmasına doğal diyebilirim.Ama ibook sahibi bir arkadaşım 32" lcd tv ye aynı senin yaşadığın sorunla karşılaştı.Yalnız pcden görüntüyü verincede aynısı oldu dediğin gibi.Bizde nvidia nın ayarlarından 1366*768 yapıp denedik.Artık siyah bant yok.
Ne güzel o zaman benim için sorun olmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme