Şimdi Ara

Vestel buz dolabı sebze meyveyi bozuluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aldığımız meyve ve sebzeler çok geçmeden bozuluyor. Poşetin içleri hep nemli kalıyor sanırım o nemde içindekileri bozuyor.

Mesela geçen cuma günü maydanoz aldım. Bugün maydanoz bozulmuş.

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek, tecrübeli arkadaşlar var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sebze ve meyveleri naylon poşet ile birlikte yerleştirmek yerine yıkayıp kurulayarak direkt sebzeliğe yerleştirmenizi öneririm.

Ben maydanozu genelde yıkayıp kağıt havlu içerisine koyarak sebzeliğe yerleştiriyorum. Kese kağıdı da olabilir.

Nem sebzeler için gereklidir, ancak naylon poşete yerleştirme işlemi doğru değil, erken çürümesine sebep olur.

Buzdolabı düzenleyici plastik kaplardan, kağıt havlulardan veya kese kağıtlarından faydalanabilirsiniz.

Poşetle yerleştirmek durumunda kalırsanız da en azından ağzını komple açarak kıvırıp açık bırakmanızı öneririm.

Buzdolabınız elektronik modelse soğutucunun 4 derece, mekanik modelse 3. kademede olması faydalıdır. Kapıyı sık sık açmamaya ve açtığınızda fazla bekletmemeye dikkat edin.
  • En azından poşetlerin ağzını açık bırakarak tekrar deneyin. Kurulum sırasında servisler böyle yapılmasını öneriyor hep.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dediğinizi deneyeceğim.

• chianti C kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaş haklı tamamen kapalı kalırsa belki o içindeki nemden bozuluyordur.

• Merhaba, bu sorunu yukarıda arkadaşın belirttiği şekilde çözdük. Hb ve a101 den aldığım 6 adet plastik dolap düzenleyici ile artık eskisi gibi sebze meyveler bozulmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.