Şimdi Ara

VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
18
Favori
237.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaş bu tv flash diske kayıt yapmıyor mu, yapıyorsa nasıl, sabahtan beri uğraşıyorum ama çözemedim, kullanma kılavuzunu da çok saçma yapmışlar, usbye kayıt nasıl yapılacak adam akıllı bir açıklaması yok, kayıt kayıt kitaplığında tv üzerinden açılıyor ama bilgisayardan açılmıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaggag

arkadaş bu tv flash diske kayıt yapmıyor mu, yapıyorsa nasıl, sabahtan beri uğraşıyorum ama çözemedim, kullanma kılavuzunu da çok saçma yapmışlar, usbye kayıt nasıl yapılacak adam akıllı bir açıklaması yok, kayıt kayıt kitaplığında tv üzerinden açılıyor ama bilgisayardan açılmıyor.....

hocam o büyük ihtimalle korsanı önlemek için sadece tvde çalışıyordur bazı firmalar böyle yapıyor
  • evet arkadaşlar bu tv kayıt yapıyor.ancak kayıt yaparken başka kanal izleyemiyorsunuz.kayıt yaptığınız kanalı izliyorsunuz ki buda çok saçma oluyor.yapılan kayıtları pc den izlemek isterseniz gom player veya bunun gibi diğer video izleme yazılımlarını kullanın klitle kodec pack de yükleyebilirsiniz...
  • quote:

a.r 156 ; hocam youtube videosu eklemişsin ama izlenmiyor private yani özelmiş, sebebi nedir acaba...............

evet bir yanlışlık olmuş ben videoyu sadece forumdaki arkadaşlar görsün istedim oysa kendimden başka herşeye kapatmışım şimdi düzelttim sanırım sorunsuz izleyebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoWeRLoGY

DNLA ile yayın yapmak istiyorsanız en iyi çözüm Wild Media Server Version 1.08.2 olacaktır.Transcode özelliği çok güzel çalışıyor yazılımın gerçek zamanlı altyazılı encode iletim yapabiliyor.Bitrate i yüksek bir 720P filmde'de sorun yaşamadan TV'den izliyorum.

tv ile verilen nero yazılımından daha mı iyidir acaba? ben neronun kullanımını çok basit buldum bir iki de full hd film oynattım sorunsuz oynattı sizin önerdiğiniz pronun artıları nelerdir biraz daha çabailirmisin birde lisans free mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.r 156

quote:

DNLA ile yayın yapmak istiyorsanız en iyi çözüm Wild Media Server Version 1.08.2 olacaktır.Transcode özelliği çok güzel çalışıyor yazılımın gerçek zamanlı altyazılı encode iletim yapabiliyor.Bitrate i yüksek bir 720P filmde'de sorun yaşamadan TV'den izliyorum.

tv ile verilen nero yazılımından daha mı iyidir acaba? ben neronun kullanımını çok basit buldum bir iki de full hd film oynattım sorunsuz oynattı sizin önerdiğiniz pronun artıları nelerdir biraz daha çabailirmisin birde lisans free mi?

DNLA hiç kullanmadım özelliği nedir anlatabilir misiniz.görevi sadece pc deki video resim müzik bunları tv ye mi aktarmak yoksa başka özelliği de varmı.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinchef -- 26 Mart 2012; 1:06:40 >

• quote:

quote:

DNLA KULLANIMINI ANLATIRMISINIZ, NE İŞE YARAR FAYDASI NEDİR....DNLA İLE YAYIN NASIL YAPILIYOR.....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinchef

quote:

quote:

DNLA KULLANIMINI ANLATIRMISINIZ, NE İŞE YARAR FAYDASI NEDİR....DNLA İLE YAYIN NASIL YAPILIYOR.....

şimdi hocam bende bu teklonoji ile yeni tanıştım belki başka arkadaşlar daha detaylı bilgi verirler ama ben bildiğim kadarı ile cevaplayayım
    dlna aynı kablosuz modeme bağlı cihazlar arasında yine kablosuz olarak iletilim kurma şeklidir nedir bu cihazlar dersen başta laptop kablosuz özelliği olan cep telefonu ve yeni nesil kablosuz internete bağlanabilen tv lerdir.
    peki ne işimize yarıyor dersen bu cihazları birbiri ile eşleştirdiğin zaman salonda bulunan televizyonundan oturma odasında bulunan laptobunun hafızasında bulunan film fotoğraf ve müzikleri kablosuz olarak televizyonundan izleyebiliyorsun.tabi aynı şekilde telefonundaki vdeolarıda izleyebilirsin yada telefonundan pc deki müzikleri dinlersen v.s

• a.r 156 hocam sen TV'den Flasha kayıt yapmayı denedin mi, denediysen TV'den nasıl kayıt yapılacağını bi anlatırversen çok makbule geçecek, dediğim gibi kılavuzdan hiçbirşey anlamıyorum.................
  • quote:

a.r 156 hocam sen TV'den Flasha kayıt yapmayı denedin mi, denediysen TV'den nasıl kayıt yapılacağını bi anlatırversen çok makbule geçecek, dediğim gibi kılavuzdan hiçbirşey anlamıyorum.................

hocam yukarıdada mesajını gördümde sorunu tam anlayamadım sen kayıt mı yapamıyorsun yoksa yaptığın kaydı pc de mi oynatamıyorsun?
    eğer kayıt yapamıyorum diyorsan ben bununla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım kumandadan internet tuşunun hemen altında yer alan kırmızı nokta şeklindeki kayıt tuşuna basıyorsun ekranda bulunduğun kanala göre trt1 30dk işareti çıkıyor eğer sen 30 dk dan fazla kayıt pacaksan yine aynı tuşa basarak süreyi uzatıyorsun istediğin süreye gelince bekliyorsun kayıt başlıyor ve mükemmel kalitede bir kayıt yapıyor yaptığı kayıtıda medya tarayıcısı menüsünde yer alan kayıt kitaplığından seçip dilediğince izleyebiliyorsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

quote:

arkadaş bu tv flash diske kayıt yapmıyor mu, yapıyorsa nasıl, sabahtan beri uğraşıyorum ama çözemedim, kullanma kılavuzunu da çok saçma yapmışlar, usbye kayıt nasıl yapılacak adam akıllı bir açıklaması yok, kayıt kayıt kitaplığında tv üzerinden açılıyor ama bilgisayardan açılmıyor.....

hocam o büyük ihtimalle korsanı önlemek için sadece tvde çalışıyordur bazı firmalar böyle yapıyor

sanmıyorum hocam bu TV TS formatında kayıt yapıyor ( normalde yapması lazım yani )

TS formatında kayıt yok ki ortada onun PC'de çalışıp çalışmadığını kontrol edeyim

kayıtların uzantıları .nav + .ifo + bi de .1 diye bir uzantı var ne alakaysa............

• quote:

quote:

a.r 156 hocam sen TV'den Flasha kayıt yapmayı denedin mi, denediysen TV'den nasıl kayıt yapılacağını bi anlatırversen çok makbule geçecek, dediğim gibi kılavuzdan hiçbirşey anlamıyorum.................

hocam yukarıdada mesajını gördümde sorunu tam anlayamadım sen kayıt mı yapamıyorsun yoksa yaptığın kaydı pc de mi oynatamıyorsun?
    eğer kayıt yapamıyorum diyorsan ben bununla ilgili hiç sıkıntı yaşamadım kumandadan internet tuşunun hemen altında yer alan kırmızı nokta şeklindeki kayıt tuşuna basıyorsun ekranda bulunduğun kanala göre trt1 30dk işareti çıkıyor eğer sen 30 dk dan fazla kayıt pacaksan yine aynı tuşa basarak süreyi uzatıyorsun istediğin süreye gelince bekliyorsun kayıt başlıyor ve mükemmel kalitede bir kayıt yapıyor yaptığı kayıtıda medya tarayıcısı menüsünde yer alan kayıt kitaplığından seçip dilediğince izleyebiliyorsun..

Kayıtları sadece kayıt kitaplığından mı izleyebileceğiz, PC'den izleyemeyecek miyiz

• bence sorun olmadan pc dende izleyebilirsin ama hiç deneme şansım olmadı bugunde dışardayım yarın dener sana bilgi veririm. i.g.
  • benim derdim kaydı PC'den izleyememek, yoksa ben de TV'den izleyebiliyorum............
  • iyi geceler hocam....
  • a.r 156 video için teşekkürler, Vestel için iyi bir kaynak oluşuyor her geçen gün. Avea reklamı çok doğru bir sahne olmuş, çok güzel denk gelmiş. O reklamdaki hareketli sahnelerde ve alttaki kaayan yazılarda bir sıkıntı görmedim. Tabii videoyu izleyen arkadaşlar muhakkak ham, senin çekerken gördüğün görüntüyü izlediklerini düşünmemeliler. Herkes bu videoyu kendi izlediği panelin özellikleri doğrultusunda izleyebilir ama fikir veriyor.

Onun dışında dakika 01:37'den itibaren futbol görüntüsünde topun ghosting efekti verdiği görülüyor. Bunun için sırf futbol maçları için özel bir ayar oluşturmanızı tavsiye ederim.

Dahili uydu alıcısında kanal geçişleri yavaş ama bu da normal. Tüm dahili uydu alıcılar yavaş çalışıyor. Bir de hocam renklerle biraz oynamanı tavsiye ederim. Parlaklık da yüksek gibi ama vivid tonları seviyorsan kalabilir, ben daha çok karanlık görüntüden hoşlanırım. Bunu umursamayabilirsin.

Dördüncü dakikada açtığın video inanılmaz güzel ve TV'nin görüntü kalitesini ortaya koyuyor.

Senin TV'de sağ üst köşede ve üst ortada biraz sızma mevcut ama izlerken rahatsızlık yoksa sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

a.r 156 video için teşekkürler, Vestel için iyi bir kaynak oluşuyor her geçen gün. Avea reklamı çok doğru bir sahne olmuş, çok güzel denk gelmiş. O reklamdaki hareketli sahnelerde ve alttaki kaayan yazılarda bir sıkıntı görmedim. Tabii videoyu izleyen arkadaşlar muhakkak ham, senin çekerken gördüğün görüntüyü izlediklerini düşünmemeliler. Herkes bu videoyu kendi izlediği panelin özellikleri doğrultusunda izleyebilir ama fikir veriyor.

Onun dışında dakika 01:37'den itibaren futbol görüntüsünde topun ghosting efekti verdiği görülüyor. Bunun için sırf futbol maçları için özel bir ayar oluşturmanızı tavsiye ederim.

Dahili uydu alıcısında kanal geçişleri yavaş ama bu da normal. Tüm dahili uydu alıcılar yavaş çalışıyor. Bir de hocam renklerle biraz oynamanı tavsiye ederim. Parlaklık da yüksek gibi ama vivid tonları seviyorsan kalabilir, ben daha çok karanlık görüntüden hoşlanırım. Bunu umursamayabilirsin.

Dördüncü dakikada açtığın video inanılmaz güzel ve TV'nin görüntü kalitesini ortaya koyuyor.

Senin TV'de sağ üst köşede ve üst ortada biraz sızma mevcut ama izlerken rahatsızlık yoksa sorun yok.

rica ederim hocam..
    şimdi yorumlara gelecek olursak avea reklamı güzel bir sahneydi ama orda video başlattığım için ve çekim yahptığım foto mak. olduğu için kendini ayarlamaya çalıştığından odak sorunundan dolayı yazılar ve görüntü gerçek akışkanlığında değildi aslında odaksız modda çekim yapmak lazım ama maalesef makina değiştirmeme izin vermiyor
    futboldaki ghosting olayında ise inan ona özellikle dikkat ettim aslında herhangi bir ghostin yok gibi geliyor bana orda kamera elimdeydi biraz sallandı o yüzden öyle oldu
    sağ üst köşede ve ortada bahsettiğinde üstad aslında sızma değil tv de sızma yok çok şükür yada varsa belli olacak kadar değil o videoda gözüken tanda çok sayıda bulunan tasarruf ampullerden oraya denk gelenlerin yansımasından ibaret yoksa o denli bir sızma olupta ona göz yummam mümkün olmazdı:)
    renk ayarlarına gelince bende çok karanlık görüntüyü sevmiyorum ama haklısın benim ki rahatsız edecek kadar parlaktı o zaman dinamik moddu şimdi doğala aldım birde yine kamarenın çok etkisi var farkındaysan sürekli ışığı ayarlamaya çalışıyordu sanki ben odanın ışığını açıp kapamışım gibi ama renk menüsünü fotoğraflayıp bir ayar paylaşsak hiç fena olmaz tavsiyelere her zaman ihtiyacımız var :)
    kanalların yavaş geçişine değinmişsiniz evet bu maalesef bir sorun yukarıda başka bir arkadaşta değinmiş bende vestelin konuyla ilgilinen arge birimindeki uzmanı ile mailleşiyorum şimdi yeni maili geldi geçiş süresini ve sürümünü sormuş akşam versiyonuna bakıp kendisine cevap vereceğim sağolsun ilgili biri baya.
    sonuç olarak videoyu ben kendim de pek beğenmedim ama makinanın şarzı bitmişti şu sıralar misafir yoğunluğumuz olduğundan ilgilenemiyorum son şarzla görüntüyü çekip yayınladım sizi bekletmemk için nasıl olsa video yüklemeyide öğrendik haftaya bir çekim daha yapar yayınlarım inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.r 156 -- 26 Mart 2012; 14:59:44 >

• Tamamdır hocam, ben ham, gördüğüm görüntü hakkında konuştum sayede. İyi de oldu, sen de gereken açıklamaları yapmış oldun böylelikle.
  • Merakla bu başlığa yapılacak yeni katkıları bekliyoruz. a.r. 156'ya verdiği emek için teşekkür ederim. Yaptığı inceleme sayesinde ben de dümeni bu modele doğru kırdım. Fiyat araştırması yapıyorum şu an.

Neticede 1500-2000 fiyat aralığındaki giriş seviyesi LED TV'lerin işçilik kalitesi ve donanımı Vestel'den yüksek değil. Hatta Vestel'in dahili HD alıcı gibi en az 150-200 liralık bir masraftan ve kablo kalabalığından kurtaracak artı özellikleri var. Satış sonrası desteği de iyiyse bence görüntü kalitesinden birkaç puan feragat etmek göze alınabilir.

Vestel'in ar-ge'sinde çalışan bir tanıdığım var. Söylediğine göre bu TV onların kendi tabirleriyle "high-end" projeleriymiş. Eğer istersem fabrikadan bu ürünü benim için alabileceğini söyledi. Hatta dedi ki bu ürünü alırım ama markası farklı olabilir üzerinde toshiba, sharp veya vestel yazabilir ancak özellikleri, yazılımı ve donanımı aynı dedi. Bundan ne anlamam gerek bilemiyorum. Vestel'den farklı marka yazarsa onların kutusundan wireless adaptör çıkmıyormuş hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamorphoses -- 26 Mart 2012; 17:35:07 >

• bu tv yi alanlara hayırlı olsun.bende 40d6000 samsung var.başta verilen resimlere baktım görüntüde hiç fark yok.tv ihtiyacı olanlar için güzel bir tv.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.