Şimdi Ara

Vestel Smart TV ve Dark Ev Ağımı Çökertti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde Huawei marka VDSL modem ile 23-24 mbps bağlantı sağlıyordum. Salonda sinyal biraz düştüğünden araya ofisimden getirdiğim Airties Air4310 Reperater cihazını yerleştirdim. Gayet güzel çalışan ve bütün evi besleyen bir kablosuz ağım vardı.
    Ta ki Vestel Smart TV cihazını alana kadar.
    Bu cihazın yanında bir de PC bulunduğundan ikisini birden beslemek için Dark WRT-152 cihazını aldım. Cihazın kurulumunu yaptım. Televizyon bağlantı sağladı. Buraya kadar her şey güzeldi. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu...
    Internet bağlantımız 3 dakikada bir kesilmeye başladı. Üstelik kesintiyi ilk 5 dakika modemin ışıklarından anlayamıyorsunuz. Bütün ışıklar olması gerektiği gibi yanıyor. Siteler açılmayınca, videolar donunca anlıyorsunuz. 5 dakika sonra modemin ışıkları da gidiyor. Modemi kapatıp yeniden açınca Internet geliyor. Ancak 3-10 dakika arasında tekrar gidiyor. Yeniden kapat-aç vs......
    Çözümü Vestel TV'yi besleyen Dark repeaterı kapatarak ve televizyonun internet bağlantısını keserek buldum. Kısacası Smart diye aldığım televizyonu kullanamadığıma mı yanayım, Dark'ın WRT-152 cihazına para verdiğime mi?
    Televizyon, otomatik IP aldırınca DNS-1 olarak 192.168.1.1 alıyor; yani modemin IP'sini DNS olarak alıyor. Aynı zamanda ağ geçidi olarak da tabi. Sorun buradan kaynaklanıyor olabilir diyerek DNS adreslerini manuel Google'ın 8.8...... DNS'lerini girdim, ancak çözülmedi.

Yardımcı olabilecek, ağ ve smart tv konusunda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 28 Mayıs 2015; 19:00:39 >

• Bu tür problemler donanımla alakalıdır genelde. Bence sorun dark kablosuz routerda. Daha önce dark switchler ile bahsettiğin sorunları yaşamıştım. Modemden smart tv ye bir kablo yardımı ile bağlan. Yine sorun yaşarsan sorun modemindedir. Yani modemin kaldırmıyordur. Sorun yaşamazsan sorun dark router da ki bence sorun darkta. Yani dark yerine airties router kullanırsan sorun çözülecektir
  • Peki sizce TV'nin DNS-1 olarak modemin IP'si olan 192.168.1.1 alıyor olması sorun yaratıyor olamaz mı? Farklı DNS'i de kabul etmiyor.
  • Sorun çözüldü. Sebebini bir türlü anlamadım ama DARK WRT-152 router cihazı bütün her şeyi bozuyor. Cihazı iade ettim.
  • ozgurkinay O kullanıcısına yanıt
    güvenlik kameralarında gördüğüm bir durum bu güvenlik kameralarının içine gömülü mini ağ alt yapısında dns1 i modem ip ya da buna benzer 192.....xxx bilmem ne diye görür, ilk gördüğümde bana aptalca geldi dns normalde ip olan alan adlarını dns serverlarda karşlığını tutan dns kök serverların adresleri olamalıdır. bu konu benimde uzun zamandır aklımda o ip değişmez ben denedim olmamıştı.

yalnız yeni fark ettim siz router almışınız ap sanırım, darktaki dhcp serveri kapatın, darkın ara yüzüne girdiğiniz ip ile ana modemin ip aynı olmayacak, ana modemde dhcp server açık olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 6 Haziran 2015; 17:58:15 >
  • root_echo kullanıcısına yanıt
    Tüm ayarları denedik ama olmadı malesef. DHCP'yi gerek repeater'da gerekse de router'da kapattık ama sonuç yok.

Sanırım DARK'ın ucuzluğundan kaynaklanan bir sorun yaşadık. Dark gitti, sorun bitti.

Edit : TV'yi kablosuz dongle ile bağladım. Bilgisayarı da aynen. Gayet verimli çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 8 Haziran 2015; 15:26:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.