Şimdi Ara

vestel tv & spdif / optik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba LG 3530A soundbar kullanıyordum lg tv ile birlikte hayatımdan gayet memnundum .

mecburi sebeplerden dolayı Vestel 50pf7070 modeli tvyi kullanmaya başladım malum bu soundbarı bağlayamadım tvde optik çıkış yoktu

başka bir ses sistemi alayım dedim hdmi üzerinden bağlanayım diye ama bu seferde hdm arc olmazsa her cihazdan ses alamazsın dediler şimdi bu arc özelliği tv de mi aramak gerekiyor ses sisteminde mi

yoksa ikisinde mi olması gerekiyor

Allah aşkına beni bu teneke sesten kurtarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 27 Ekim 2015; 20:41:19 >

• Hem tvnin hem ses sisteminin desteklemesi gerekiyor bende Beko B42 LS 9378 tv var arc destekli Samsung J4550 ev sinema sistemi bağladım oda arc destekli ama hdmi kablo ile sesi alamadım mecburen optik kablo taktım .
    O tvde arc özelliği varsa hdmi girişinde arc yazması lazım bende öyle ,
    olmazsa ikisininde kullanım kılavuzunu detaylı incele.
  • hdmi arc destekli ses sitemi buldum ama tvde bu özellik yok maalesef düz 3 tane hdmi girişi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

hdmi arc destekli ses sitemi buldum ama tvde bu özellik yok maalesef düz 3 tane hdmi girişi var

Tvnizde Arc ve Optik yok valla işiniz zor,
    Aux veya komponent falan diyorlar tam bilmiyorum kırmızı beyaz girişleri oluyor o yöntemi denedinizmi ama ondada ses kalitesi düşüyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasar07

quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

hdmi arc destekli ses sitemi buldum ama tvde bu özellik yok maalesef düz 3 tane hdmi girişi var

Tvnizde Arc ve Optik yok valla işiniz zor,
    Aux veya komponent falan diyorlar tam bilmiyorum kırmızı beyaz girişleri oluyor o yöntemi denedinizmi ama ondada ses kalitesi düşüyor galiba

olmadı o yönteme bakacam hocam mecburen ...
  • arkadaşlar tvde spdif diye bir çıkış var ses sistemini optikten çıkıp buna girebilir miyim bu iki girişte digital olmuyor mu şöyle bir optik kablo buldum sanki ucunda aparat var gibi işe yarar mı sizce

www.vatanbilgisayar.com
    Hm.42972 Dijital Optik Odt - Odt (siyah) 1.5m fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/hm42972-dijital-optik-odt--odt-siyah-15m.html#genel-bakis

• bluENight kullanıcısına yanıt
    Spdif, optik çıkışın diğer adıdır. Bu aktarım şekli Sony ile philips'in zamanında birlikte geliştirdiği bir yöntem. Spdif de bunun kısaltmasıdır.

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format)

Optik Kablo olarak verdiğiniz linkteki ürün doğrudur. Ama ben aynı fiyata philips'in gri renkli olan optik kablosunu öneririm. Bimeks, teknosa vs birçok yerde mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Spdif, optik çıkışın diğer adıdır. Bu aktarım şekli Sony ile philips'in zamanında birlikte geliştirdiği bir yöntem. Spdif de bunun kısaltmasıdır.

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format)

Optik Kablo olarak verdiğiniz linkteki ürün doğrudur. Ama ben aynı fiyata philips'in gri renkli olan optik kablosunu öneririm. Bimeks, teknosa vs birçok yerde mevcut.

hocam öncelikle yardımınız için teşekkürler bahsettiğiniz kablo bu olabilir mi

http://www.teknosa.com/urunler/110271151/philips-swa4303s-optik-kablo

• bluENight kullanıcısına yanıt
    Evet bu kablo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.