arkadaşlar elimde güney chipinde via vt8237a yazan ve kendi sitesinden kuzey chipinin P4M890 olduğunu öğrendiğim anakart war. sorunum şu ki vianın sitesinden bu anakarta uyumlu indirdiğim chipset, ekran kartı weya ses kartı driverlarının yüklenemiyor olması. sadece onboard ekran we ses kartım war we tanıtamıyorum. bilgisayarımın tüm güncelleştirmeleri tam we sp2 yüklü. kafayı yemek üzereyim lütfen yardımcı olun..
via nın sitesinden indirme zaten. anakartın hangi marka ise (asus, msi, gigabyte, ecs, biostar vs. hangisi olduğu anakartın üstünde yazar) sitesine gir ve ürünler içinde anakartının modelini bul (çipsetine göre - p4m890). orada bütün driverlar mevcuttur.
anakartın markası foxconn we hiç 1 sitederastlayamadım. ama en sonunda ekran kaartını halledebildim kuzey çipinin üzerindeki soğutucuyu çıkartp baktım p4m900 müş direkt yükledim we oldu sadece ses kartı kaldı onu da halletmek üzereyim. ilginiz için teşekkürler
ses kartı için de eweresti yükledim. via vt8237a/8251 hd audio controller dio ancak vianın sitesinden indirdiim hiç 1 driver olmadı. sanırım 1 xp yaması gerekiomuş onu da deneyip sonucu bilidiricem
quote:
Orjinalden alıntı: alisanhallac
anakartın markası foxconn we hiç 1 sitederastlayamadım. ama en sonunda ekran kaartını halledebildim kuzey çipinin üzerindeki soğutucuyu çıkartp baktım p4m900 müş direkt yükledim we oldu sadece ses kartı kaldı onu da halletmek üzereyim. ilginiz için teşekkürler
çipset via hyperion pro 5.11 olmalı. ses kartı da genelde realtek olur. high definition ise realtek hd olur. 6 kanal ses ise de realtek alc655 olur genelde.
p4m900 çipset via ya ait.
bunu arkadaşda biliyor zaten...
Anakart driver'ını anakartın sitesinden.. Ses kartı driver'ını Realtek olarak.. Ekran kartınıwww.ati.com veyawww.nvidia.com'dan indirse sorun hallolacak.