Şimdi Ara

victor/clevo bios-ec güncelleme rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
7.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hacı1992

quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

quote:

Orijinalden alıntı: make me happy

hocam açılış resmi değiştirmek dışında bir artısı var mı? yani gözle görülebilir bir artısı yoksa gereksiz risk diye düşünüyorum :)

anlattıklarım bios güncellemesiydi. bu işlem resim değiştirmiyor.

ben oem logosuna ulaşabilirsem açılışta victor ya da bir başka markanın logosunu görmek istemediğimden kişiselleştirmek istiyorum. risk tabiki var ama ne yaptığını biliyorsan sorun olmaz. açılış logosu rahatsız etmiyorsa riske girmeye de değmez.

şu ana kadar bios romun içine ulaştım ancak içinde 1 tane oem logo 2 tane de myoemlogo bulunmakta. sadece romun içinden çıkartamıyorum. muhtemelen bu logolar victora ait değil. victor sonradan kendi logosunu eklemiş yetkililere sesleniyorum nasıl yaptıysanız söyleyin de uğraşmayalım :)

Hocam yalnız ilk mesajda anlattıklarınız ec firmware için geçerli yalnız bios güncellemesi farklı. Ben victor g451 için konuşayım.

Mesela ec firmware için sizin ilk mesajda yaptıklarınızı yapın demiş.

How to flash EC firmware:

1. Plug in AC adaptor.
    2. Run ECFlash.bat under pure DOS to start EC flash procedure, the system will shut down automatically when the procedure is finished.
    3. Plug off AC adapter for 5 seconds then plug in AC adapter.
    4. Power on system and enter CMOS setup to check EC firmware version.

Gelgelim bios için farklı şeyler konuşmuş :). Çünkü sizde dikkat ederseniz ec firmware dosyaları ile biios dosyaları farklı.

How to flash BIOS ROM:

1. Plug in AC adaptor.
    2. Enter CMOS setup to disable "Intel Anti-Theft Technology" if the item is available.
    3. Run Meset.exe under pure DOS environment, system will restart automatically.
    4. Run flashme.bat under pure DOS, system will shut down automatically.
    5. Plug off AC adapter for 5 seconds then plug in AC adapter.
    6. Power on system, the system will restart automatically.
    7. Enter CMOS setup to check BIOS version and load system default, save changes and reboot.
    8. If the original BIOS settings are different from system default, please enter CMOS setup to change BIOS settings before system loads Windows.

Yani sizin başlık braz yanlış olmuş. Ben denemedim tabi. Dertsiz başıma dert alma niyetinde değilim. Biz mutluyuz bilgisayarımla :). Ama @ens1252 arkadaş biraz hevesli :).

E. İle başlayanlar ec güncellemesi. B. İle başlayanlar bios güncellemesi. Sonuçta ayni şekilde boot edilip güncellemesi yapılıyor.
    Sadece ec yapacaklar dos satırı gelince ecflash , bios yapacaklar flash yazıp enter yapacak bu kadar.

Arkadaşa verdiğim linkteki rehberde de bu ayrımı belirtmiştim zatenhttp://forum.donanimhaber.com/m_102947800/tm.htm

Sıkıntı yok yani. Yine dediğim gibi sorumluluk kabul etmem. Bios isi sakat istir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 15 Temmuz 2015; 16:19:00 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hatta o kadar ilerlettim ki fan hızı ayarı dahil bir çok gizli menüyü görünür hale getirdim. Ama onun nasıl yapıldığını anlatmayacağım. Normal kullanıcı için hic bir önemi yok çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: make me happy

hocam açılış resmi değiştirmek dışında bir artısı var mı? yani gözle görülebilir bir artısı yoksa gereksiz risk diye düşünüyorum :)

anlattıklarım bios güncellemesiydi. bu işlem resim değiştirmiyor.

ben oem logosuna ulaşabilirsem açılışta victor ya da bir başka markanın logosunu görmek istemediğimden kişiselleştirmek istiyorum. risk tabiki var ama ne yaptığını biliyorsan sorun olmaz. açılış logosu rahatsız etmiyorsa riske girmeye de değmez.

şu ana kadar bios romun içine ulaştım ancak içinde 1 tane oem logo 2 tane de myoemlogo bulunmakta. sadece romun içinden çıkartamıyorum. muhtemelen bu logolar victora ait değil. victor sonradan kendi logosunu eklemiş yetkililere sesleniyorum nasıl yaptıysanız söyleyin de uğraşmayalım :)

Hocam yalnız ilk mesajda anlattıklarınız ec firmware için geçerli yalnız bios güncellemesi farklı. Ben victor g451 için konuşayım.

Mesela ec firmware için sizin ilk mesajda yaptıklarınızı yapın demiş.

How to flash EC firmware:

1. Plug in AC adaptor.
    2. Run ECFlash.bat under pure DOS to start EC flash procedure, the system will shut down automatically when the procedure is finished.
    3. Plug off AC adapter for 5 seconds then plug in AC adapter.
    4. Power on system and enter CMOS setup to check EC firmware version.

Gelgelim bios için farklı şeyler konuşmuş :). Çünkü sizde dikkat ederseniz ec firmware dosyaları ile biios dosyaları farklı.

How to flash BIOS ROM:

1. Plug in AC adaptor.
    2. Enter CMOS setup to disable "Intel Anti-Theft Technology" if the item is available.
    3. Run Meset.exe under pure DOS environment, system will restart automatically.
    4. Run flashme.bat under pure DOS, system will shut down automatically.
    5. Plug off AC adapter for 5 seconds then plug in AC adapter.
    6. Power on system, the system will restart automatically.
    7. Enter CMOS setup to check BIOS version and load system default, save changes and reboot.
    8. If the original BIOS settings are different from system default, please enter CMOS setup to change BIOS settings before system loads Windows.

Yani sizin başlık braz yanlış olmuş. Ben denemedim tabi. Dertsiz başıma dert alma niyetinde değilim. Biz mutluyuz bilgisayarımla :). Ama @ens1252 arkadaş biraz hevesli :).

E. İle başlayanlar ec güncellemesi. B. İle başlayanlar bios güncellemesi. Sonuçta ayni şekilde boot edilip güncellemesi yapılıyor.
    Sadece ec yapacaklar dos satırı gelince ecflash , bios yapacaklar flash yazıp enter yapacak bu kadar.

Arkadaşa verdiğim linkteki rehberde de bu ayrımı belirtmiştim zatenhttp://forum.donanimhaber.com/m_102947800/tm.htm

Sıkıntı yok yani. Yine dediğim gibi sorumluluk kabul etmem. Bios isi sakat istir.

https://www.youtube.com/watch?v=8AgCTLEmQp4

Şimdi yapmadım bilmiyorum ama sizin anlatımız eksik o zaman ya da ben görmedim :)

Yukarıda videoda ilk önce step1 yazıyor bilgisayar yeniden başlatırken f7 ye basıp tekrar usb belleği seçiyor ve step2 yazıyor.(ki usb belleğin içine attığı dosyalarda step1.bat ve step2.bat dosyaları mevcut. Modlu bios u yapan muhtemelen daha kolay olsun diye yapmış).

Şu an indirdiğim dosyaların içinde de Meset.EXE ve flashme.bat dosyaları var. Readme dosyasında da bunları çalıştırın diyor. Acaba biz ilk önce Meset yazıp bilgisayar yeniden başlatınca f7 ye basıp tekrar usb belleği seçip sonra flashme mi yazmalıyız? diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ilgili dosyanızın klasör içindeki görünümünden ekran alıntısı yapıp resmini paylasir misiniz.

•  victor/clevo bios-ec güncelleme rehberi

Bunlar var. Read.me dosyasının içinde de ilk mesajımda yazdıklarım yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 15 Temmuz 2015; 18:58:52 >
  • quote:

victor/clevo bios-ec güncelleme rehberi

Bunlar var. Read.me dosyasının içinde de ilk mesajımda yazdıklarım yazıyor.

hocam change logo uygulamasını aç load image tıkla indirmiş olduğun b0306 klasörünü (öncesinde zipten çıkart) seç hemen altta dosya türünü all files olarak seç ve görünen dosyalardan W650SJ.06 olanı seç gerisi konuda anlattığım gibi en son save image as diyeceksin konumu masaüstü seç ve dosya adını W650SJ.06 yaz ve kaydet. oluşturduğun bu dosyayı b0306 klasörüne kopyala (bu dosyanın eskisiyle değiştir) sonra usb ye boot edip normal bios günceller gibi güncellemesini yapacaksın.

Dos satırı gelince flash yazıp enter yapacaksın.

Anlatımlarım logo değiştirmek istersen. Değilse olduğu gibi usb ye boot et. Dos ekranı gelince flash yaz enter tıkla.
    UYARI: SORUMLULUK KABUL ETMEM !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 15 Temmuz 2015; 19:27:19 >

• Yok hocam dediğim gibi ben kaşınmıyorum :-). Bilgisayar güzel tıkırında.

Şimdi sizin bios dosyalarını indirdim. Aslında sizinkinin de read.me dosyasında benzer şeyler yazıyor. Galiba siz flash yazarak yaptıysanız bizim bilgisayara da öyle olabilir. Tabi bunu yapacak olan kişiler read.me dosyasını okusun çünkü misal bizimkinde intel anti thief i kapatın diyor. Bir kaç bir şey daha diyor işte şarj aleti takılı olsun flashladıktan sonra şarj aletini 5 saniye çıkarın sonra takın diye. Sonra açın bilgisayarı gibisinden.

Bu konunun ilk mesajında anlatırken ec firmware için anlatmışsınız bir de. Ben onu demek istedim. Bios güncelleyecek olanlar için flash yazıp enter e basacaksınız dememişsiniz.

• quote:

Yok hocam dediğim gibi ben kaşınmıyorum :-). Bilgisayar güzel tıkırında.

Şimdi sizin bios dosyalarını indirdim. Aslında sizinkinin de read.me dosyasında benzer şeyler yazıyor. Galiba siz flash yazarak yaptıysanız bizim bilgisayara da öyle olabilir. Tabi bunu yapacak olan kişiler read.me dosyasını okusun çünkü misal bizimkinde intel anti thief i kapatın diyor. Bir kaç bir şey daha diyor işte şarj aleti takılı olsun flashladıktan sonra şarj aletini 5 saniye çıkarın sonra takın diye. Sonra açın bilgisayarı gibisinden.

Bu konunun ilk mesajında anlatırken ec firmware için anlatmışsınız bir de. Ben onu demek istedim. Bios güncelleyecek olanlar için flash yazıp enter e basacaksınız dememişsiniz.

Anladım hocam düzeltme yaparım ilginiz için tesekkur ederim.

• hocam güncelleme için rehberinizden yola çıkarak bir usb hazırladım fakat başarısız oldum
    bios sürümüm çok eskide kalmış hatta ilk versiyonmuş üzerine tam altı adet güncelleme almış
    ve ben en son çıkan güncellemeyi yüklemeye çalıştığımda yükleme başlayıp check list göründükten hemen sonra listedeki görevler tamamlanmadan makina restart atıyor acaba ben nerde yanlış yapıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim dos ekranına geldiğimde bios dosyalarındaki farklılıktan dolayı flash değil de update yazıp enter yapıyorum (flash yazdığımda hata veriyor kontrol ettikten sonra update yazmam gerektiğini fark ettim) update başlıyor ancak tamamlanmadan makina resetleniyor

• hocam zaten sizinkinde flash.bat dosyası yok update var onu yazacaksınız. eğer işlem tamamlanmadan reset atıyorsa çok şanslısınız makine kendini korumaya alıyor, hiç açılmayabilirdi de belki önceki güncelemeri sırasıyla yüklemeniz gerekebilir. ilk halinden son güncellemeyi yapmıyor olabilir.

sizin EC firmware 1.00.01 sürümünde listeye dikkatli bakarsan EC firmware 1.00.02 olduğunu da görürsün doğal olarak en son güncellemeyi bios kabul etmeyebilir.

yani hocam ne olursa olsun yapacağım diyorsan güncelleme sırasını takip et.

bence cihazda sıkıntı yoksa hiç uğraşma...

@yukselmeng3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 16 Temmuz 2015; 10:53:01 >
  • tekrardan ilgine teşekkür ederim hocam ben o kadar dikkat etmedim açıkcası gerçi daha önce hiç bios güncellemeside yapmadım hakim değilim bu konuya benimde aklıma güncelleme sırasını takip etmek geldi ama ec firmware kısmını gözden kaçırmışım biosu güncellemek istememin sebebi ise yakın zamanda ram ve hdd değişikliği yapacak olmam makinada 2x4gb 666mhz ram ve 640 hdd var ben bunları 2x8gb 1333mhz ram ve 120gb ssd ile değiştireceğim uygunluk konuşunda ufak bi endişem var

• Anladım hocam da anakartiniz yeni alacağınız ramler 1333mhz desteklemez diye düşünüyorum. Siz önce bilgisayarınız en fazla kaç gb ve mhz destekliyor onu öğrenin. Bios ile pek olacak is değil çünkü.

• http://ark.intel.com/m/tr/products/52219/Intel-Core-i7-2630QM-Processor-6M-Cache-up-to-2_90-GHz#@product/specifications

şöyle bi ön araştırma yaptım daha önce bi sıkıntı olmayacağa benziyor ama kestiremedim net olarak vaktin varsa bana bi fikir sunar mısın hocam

• yukselmeng3 Y kullanıcısına yanıt
    İslemci 16 gb 1333 mhz destekliyor. Önemli olan anakart. Siz laptopun modelini atin anakartin destekledigi sınırı ögrenelim.

• ens1252 kullanıcısına yanıt
    laptop exper karizma nr13e modeli diğer adı clevo w150hnm

görselde ekledim yardımcı olur umarım hocam
  • yukselmeng3 Y kullanıcısına yanıt
    HM65 chipset varmiş. Clevo veya experle ilgili kaynak cok az ama hm65 ve 2630mq 16 gb 1333 mhz kadar destek var. Boyle biliyorum, tam emin degilim.
    Şu
    konuyu gordunuz mu bilmiyorum ayni modele sahip biri bios guncellemesini yapmiş. Belki yardimi dokunur.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/clevo-w150hnm-w170hn-exper-karizma-nr61h-bios-g%C3%BCncelleme.20170/

• hocam o konuyu daha önce gördüm fakat oradaki link kırık olduğu için dosyaya ulaşamadım

bu yüzden tr.duman arkadaşımızın rehberini kullanmak istedim ancak bu seferde çarşı karıştı :)

rehberde makinama uygun olan bios dosyalarından sadece BIOS 1.00.03'ü ve BIOS 1.01.11 and EC firmware 1.00.02 olan güncelleme dosyalarından ilk adım olan EC firmware 1.00.02 olanı flaşlayabildim bu duruma gelene kadar bir çok deneme yaptım ancak bundan ileri gidemedim sonrasında windows lisansı göçtü tekrar lisansladım makina şuan için normal seyrinde çalışmaya devam ediyor gibi görünüyor umarım ilerleyen zamanlarda bi aksilik çıkmaz

son durumun daha anlaşılabilir olması açısından bi kaç foto ekledim

BIOS 1.00.03 güncellemesini yükledikten sonra

http://www.imgim.com/20150716_171504.jpg

BIOS 1.01.11 and EC firmware 1.00.02 güncellemesinin ikinci adımında aldığım hata
    bu kısımda sadece EC firmware 1.00.02 yüklendi

http://www.imgim.com/20150716_164756.jpg

bunlarda son durum :)

http://www.imgim.com/20150716_173848.jpg
    http://www.imgim.com/20150716_173909.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukselmeng3 -- 16 Temmuz 2015; 19:25:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselmeng3

hocam o konuyu daha önce gördüm fakat oradaki link kırık olduğu için dosyaya ulaşamadım

bu yüzden tr.duman arkadaşımızın rehberini kullanmak istedim ancak bu seferde çarşı karıştı :)

rehberde makinama uygun olan bios dosyalarından sadece BIOS 1.00.03'ü ve BIOS 1.01.11 and EC firmware 1.00.02 olan güncelleme dosyalarından ilk adım olan EC firmware 1.00.02 olanı flaşlayabildim bu duruma gelene kadar bir çok deneme yaptım ancak bundan ileri gidemedim sonrasında windows lisansı göçtü tekrar lisansladım makina şuan için normal seyrinde çalışmaya devam ediyor gibi görünüyor umarım ilerleyen zamanlarda bi aksilik çıkmaz

son durumun daha anlaşılabilir olması açısından bi kaç foto ekledim

BIOS 1.00.03 güncellemesini yükledikten sonra

http://www.imgim.com/20150716_171504.jpg

BIOS 1.01.11 and EC firmware 1.00.02 güncellemesinin ikinci adımında aldığım hata
    bu kısımda sadece EC firmware 1.00.02 yüklendi

http://www.imgim.com/20150716_164756.jpg

bunlarda son durum :)

http://www.imgim.com/20150716_173848.jpg
    http://www.imgim.com/20150716_173909.jpg

Hocam ec güncellemesi olmuş. Bios belki exper in kendi yapmış olduğu gevenlik önlemi de olabilir. Windows lisansı gömülü bios yüzünden. Experin kendi resmi sitesinde güncel bios surumu var mı? Belki oradan güncellemen gerekebilir diyeceğim ama açılış logosu değişmiş exper den kurtulmuşsun :) yani sürüm haricinde biosu da güncellemişsin çünkü ec güncellenmesinde logon değişmezdi. Lisans konusunda ise sıkıntı olmaz bundan sonra lisansı elle girebilirsin hem daha iyi olmuş lisans konusunda istediğin pc de lisansını kullanabilirsin yani tek makineye bağlı kalmamissin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 16 Temmuz 2015; 21:35:13 >

• haklısın hocam bios güncellendi diyebiliriz normalde kendi bios versiyonu 1.00.03REX1 idi ama şuan 1.00.03 bu sayede exper logosundan kurtuldum :) dediğin gibi sanırım kendi sürümü experin özelleştirdiği bir sürümdü ve experin sitesinde malesef bios namına zerre bilgi bulunmuyor teknik servisi arayıp sorgulayacağım bu durumu ama sanırım başlarından savarlar ancak benim anlayamadığım güncelleştirmelerin tamamını neden yükleyemediğim ilk bios güncellemesi ve ec dışındakiler hep hata verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselmeng3

haklısın hocam bios güncellendi diyebiliriz normalde kendi bios versiyonu 1.00.03REX1 idi ama şuan 1.00.03 bu sayede exper logosundan kurtuldum :) dediğin gibi sanırım kendi sürümü experin özelleştirdiği bir sürümdü ve experin sitesinde malesef bios namına zerre bilgi bulunmuyor teknik servisi arayıp sorgulayacağım bu durumu ama sanırım başlarından savarlar ancak benim anlayamadığım güncelleştirmelerin tamamını neden yükleyemediğim ilk bios güncellemesi ve ec dışındakiler hep hata verdi

Musait bir zamanda araştırayım bir de logo değişimine bakayım haber ederim. Bu arada iyi bayramlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.