Şimdi Ara

Victor P1 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben Dr. Victor. Bugün uygun fiyatlı telefonlar kategorisinde yer alan Victor P1’i inceliyorum. Bu forumdaki ikinci incelemem olacak U2 incelememi buradan okuyabilirsiniz.

P1 gerçek 4 çekirdekli (1.3 GHz Mediatek MTK 6582M) işlemcisi, 5” QHD IPS 960x540 ekranı ve çift SIM desteği, 499 ₺ fiyatı ile uygun fiyatlı telefonlar kategorisine giren bir ürün. Ürünün teknik özelliklerini resmi sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

KUTU İÇERİĞİ

Ürün iPhone vari bir kutuyla gelmekte. Kutu içeriğinde ise; P1, Koruyucu plastik kılıf, Türkçe kullanım kılavuzu, Şarj Aleti, USB veri kablosu ve Mikrofonlu kulaklık ile gelmekte. Ürünün yanında ekstra hafıza kartı verilmiyor. Aksesuar kalitesi genel olarak başarılı buldum. Plastik kılıf verilmesi iyi olmuş çünkü bu tarz telefonların aksesuarlarını bulmak kolay olmuyor. Kulaklıkları U2’ye göre daha başarılı. Normal kullanıcıların müzik ve konuşma ihtiyaçlarını gideren bir kalitesi var kulaklıkların. 499 ₺’lik bir ürün için ideal diyebiliriz.

Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi

TASARIM

5” ekranlı P1, Tek el ile rahatça kullanılabilen bir cihaz. P1’in arka kısım hafif eğimli olduğu için ele tam oturuyor. Ürünü tek el ile kullanırken herhangi bir düşme tehlikesi yaşamadım. Boyutları (145 * 74 * 7.9 mm) ideal bir telefon olmuş P1.

120 gr ağırlığındaki P1’in ağrılık merkezi güzel bir şekilde dengelenmiş. U2 gibi ağırlığını hissettirmeyen bir telefon yapmış Victor.

5” ekranın üzerinde 5 MP ön kamera, sensörler ve ahize yer alıyor. Ekranın altında ise kapasitif (dokunmatik) menü tuşlarını görüyoruz. Bu tuşlar menü alanına dokunduğunuzda aydınlatılıyorlar. P1’in incelediğimiz beyaz modeli gerçekten şık bir telefon. Ürün metal kaplamalı bir çerçeve ile çevrelenmiş. Uzun bir süre kullanmama rağmen metal kaplamada herhangi bir dökülme veya kararmaya rastlamadım.

P1’in arkasına bakarsak ortada 8 MP’lik kamerasını ve tek LED flaşını görüyoruz. Kamera arka yeni iPhone 6’dan daha fazla kapağın üstünde kalıyor. Fakat kapakta bu geçiş yumuşatılmış. Kullanırken kamera çıkıntısını pek hissetmiyorsunuz. Bunların altında Victor logosu var.

Arka kapağın altında ise marka-model bilgileri, standart logoları ve ses çıkışı var. P1 sade ve şık bir arka kapak tasarımına sahip.

Victor P1 İncelemesi

Büyüklüğünü karşılaştırmanız için U2 ve normal Clipper çakmak ile fotoğraflamaya çalıştım.

Arka kapak ince plastik materyalden yapılmış. Fakat U2 gibi birçok çentik ile tutunmakta gövdeye. Bu sayede kapak sallanması kolayca çıkma gibi sorunların hepsi önlenmiş. Bu kapağı da açarken zorlandığımı bile söyleyebilirim. Gövdenin alt kısmında 3D Ses hoparlörünü görüyoruz. Bu hoparlörü ses kalitesi ve ses düzeyi olarak çok başarılı buldum. P1 çok gürültülü ortamlarda bile yüksek sesiyle kendisini duyurmayı başarıyor.

Gelelim üst gövdeye. Pilin hemen üstünde kart girişleri yer alıyor. Girişler sırasıyla Normal SIM (SIM1), Micro SIM (SIM2) ve hafıza kartı (microSD) koyabiliyorsunuz. Hafıza kartı ile toplamda 72 GB’a kadar (64 GB Hafıza Kartı + 8 GB Dâhili) depolama alanına sahip olabilirsiniz. SIM kart değişiklikleri batarya çıkarılamadan yapılamıyor fakat microSD kartınızı rahatlıkla çıkarabiliyorsunuz. Batarya deneyimlerimi PERFORMANS VE BATARYA TESTLERİ bölümünde anlatacağım.

Victor P1 İncelemesi

P1’in sağında tek el ile bile basışı kolay güç düğmesi bulunuyor. Sol bölgede de ses düğmeleri yine tek el kullanımında bile rahatlıkla basılabiliyor. Ürünün altında sadece mikrofon yer alıyor. P1’in üstünde ise Micro-USB girişi ve 3.5mm mikrofonlu kulaklık çıkışı bulunuyor.

Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi

EKRAN VE DOKUNMATİK

5” QHD IPS 940x560 çözünürlükteki ekranı çözünürlüğü dışında başarılı. Ürünün görüntü kalitesini çok iyi buldum. Ürüne yüksek ışık vurduğunda bazen göremeyebiliyorsunuz. Sunduğu renkler doygun, parlak ve gerçekçi. IPS ekran olduğundan dar açılarda bile güzel bir görüntü deneyimi sunuyor P1.

Dokunmatik kısmında herhangi bir algılama problemine rastlamadım. Aynı anda beş farklı noktaya kadar çoklu dokunma desteği verdiğini gözlemledim. Dokunmatik klavye konusunda problemler yaşadım. Bazı tuşlarda alt tuşları (Özellikle Silme tuşu ve L tuşunda) algıladı P1. Dokunmatik kalibrasyonunda bir 10 px civarında hata var gibi. Bu konuda benzer sorunları yaşayanlar var mı? Bunun dışında dokunmatik menü tuşları hassas ve problemsiz olmuş.

KAMERALAR

Genel olarak arka kamera fena sayılmaz. 8 MP çözünürlük ile görüntü kalitesi normal. Bu tarz telefonlarda zaten fazla kaliteli bir kamera beklememek gerekir. P1 rakipleriyle benzer özellikte bir kamera sunmayı başarmış. Flaşı tek LED olmasına rağmen görevini yerine getiriyor. Alaçatı’da çektiğim fotoğraflara bakıp kamera kalitesini kendiniz görebilirsiniz. Fotoğraflarda hiçbir oynama yapılmadı ;)

Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi

Ön kamerada 5 MP oto fokus bulunmayan kamera kullanılmış. Kalite arka kameraya yakın. Görüntülü konuşma için ideal bir kamera. Öz çekimlerde (selfie) oto fokusun yokluğunu hissedebilirsiniz.

YAZILIM VE ARA YÜZ

Victor Android 4.4.1 ile birlikte geliyor. Victor P1’e ekstra bir yazılım veya ara yüz eklememiş. 4.4.1’yi stok olarak kullanıyoruz telefonda.
    Ara yüzde geçişler ve efektler akıcı. Arka planda birçok uygulama açık olmasına rağmen ara yüzde kasılmalara rastlamadım.

PERFORMANS VE BATARYA TESTLERİ

Victor P1’e 1.3 GHz dört çekirdekli MTK6582M işlemcisi ve ARM MALI 450 grafik işlemcisi hayat veriyor. Cihaz 1 GB RAM ve 8 GB depolama sunuyor. Bu özellikleriyle ara yüzde herhangi bir kasılma yok. Geçişler uygulama açılmaları hızlı. Ayrıca Asphalt 8, Real Racing 3 ve Dead Trigger 2 gibi oyunlara da nadir kasmalar yaşadım. Karşılaştırma yapabilmeniz için güncel testlerden sonuçlar aldım. U2 incelememiz ile iki telefonu kıyaslayabilirsiniz.

3D Mark Ice Storm Unlimited, Antutu 5.1, GFXBench 3

Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi Victor P1 İncelemesi

GeekBench 3, Vellamo Browser ve Metal

RealpiBench, Androbench, Passmark

NenaMark 2 ve Antutu Video Tester

Aklınıza gelen başka testler varsa yorum bölümüne yazın almaya çalışırım ;)

Gelelim batarya performansına. P1 2500 mAh bir bataryayla geliyor. Çok yoğun kullanımda 6-7 saat gibi bir dayanma süresi var. Günü zar zor çıkartıyor. Normal kullanımda ise 1 gün dayandı bana. Seyrek kullanımda 1- 1.5 gün civarında bir batarya ömrü var. Ürünün batarya performansını çok beğendiğimi söyleyemem. P1 ile yoğun günlerde yedek bataryaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

GPS ve A-GPS performansı normal. Konumunuzu doğru bir şekilde bulabiliyor. Fakat ara ara sapıtıp tekrar konum arıyor. Yoğun bir navigasyon kullanıcısıysanız kesinlikle U2’yi öneririm.

Wi-Fi çekim alanı iyi. Hız açısından b/g/n protokollerinde bağlantı yapabiliyor P1 buda 300 Mbps ağ hızına kadar çıkabiliyor demek. Destekleyen bir ağ bağlantınız varsa aktarım gayet hızlı. 3G bağlantıda yeterince hızlı.

Tarayıcı testlerinde de görüldüğü gibi ürün hızlı bir internet deneyimi sunuyor. Sayfa açılışlarını yeterince hızlı. Tabii bu deneyimi ağ bağlantınız veya mobil şebekeniz etkileyebilir. 3G testi yapmadım ama dilerseniz hız testi alabilirim. Operatörlere ve internet hızına göre değişiklik gösterebileceği için pek doğru bir test olmayacağı kanısındayım.

SONUÇ

P1 daha çok bütçe sıkıntısı yaşayan tüketiciler için hedeflenmiş bir ürün. 499₺’ye fiyatına göre iyi bir telefon P1. Kendi fiyat aralığında fiyat performans ürünü bile denilebilir. Banka kampanyaları ve hediye çekleriyle daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Ses düzeyleri beklentilerimin üzerine çıktı. Malzeme kalitesi iyi. Özellikle beyaz olanın tasarımı hoş olmuş. Ara yüzde takılmalar olmuyor ve genel anlamda hızlı bir telefon P1. GPS ve batarya konusunda biraz sıkıntılı bir telefon. U2 ile karşılaştırdığımda şarj olarak daha az gittiğini gördüm. Navigasyonda da aptallaşma problemleri mevcut. Özet olarak

ARTILARI
    Fiyat / Performans denilebilir.
    Çift hat takılabiliyor. (Hatlar aynı anda kullanılamıyor.)
    2500 mAh bataryası var
    Ekstra 64 GB arttırılabilir depolama
    Hat üzerinden direkt görüntülü görüşme yapılabiliyor.

Kutu içeriği başarılı
    Kapıdan kapıya garanti hizmeti sunuluyor.

EKSİLERİ
    Güncelleme büyük ihtimalle almayacak.
    Batarya performansı biraz zayıf.
    Yedek ekran koruyucu eklenmemiş. Ama ürünün üzerindeki gayet iyi yapıştırılmış gerek duyulmuyor.
    Ön kamerada oto focus yok. Öz çekimlerde (Selfie) sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    GPS stabil çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Victor -- 16 Ekim 2014; 11:19:56 >

• Detaylı incelemeniz için teşekkürler, harika olmuş gerçektende, çoğu detaya gözatmışsınız. Benimde bütçem düşük olduğu için oldukça ilgimi çekti, donanım olarak bu fiyata çok iyi. İşlemci de 1.3 GHZ MTK 6582M ve Mali 450 çok güzel. Ben internet ve orta seviye oyunlar için düşünüyorum ki yeter bana sanırım. Kamera ile pek işim olmuyor.

Yalnız siz Android sürümü olarak 4.4.1 belirtmişsiniz ama testte 4.2.1 gözükmekte ? KİTKAT ile mi geliyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @iSS

Detaylı incelemeniz için teşekkürler, harika olmuş gerçektende, çoğu detaya gözatmışsınız. Benimde bütçem düşük olduğu için oldukça ilgimi çekti, donanım olarak bu fiyata çok iyi. İşlemci de 1.3 GHZ MTK 6582M ve Mali 450 çok güzel. Ben internet ve orta seviye oyunlar için düşünüyorum ki yeter bana sanırım. Kamera ile pek işim olmuyor.

Yalnız siz Android sürümü olarak 4.4.1 belirtmişsiniz ama testte 4.2.1 gözükmekte ? KİTKAT ile mi geliyor acaba ?
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 27 Ekim 2015; 17:11:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersin böcek ilaçlama

...

Alıntıları Göster
    Victor P1 fiyatı 399 TL düştü, telefon hakkında gerçekten bilgi sahibi yokmu, şöyle herşeğiyle açıklama yapacak, hiç mi alan olmadı bu telefonu, kullananların yazmasını bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bex0ve

Victor P1 fiyatı 399 TL düştü, telefon hakkında gerçekten bilgi sahibi yokmu, şöyle herşeğiyle açıklama yapacak, hiç mi alan olmadı bu telefonu, kullananların yazmasını bekliyorum...

Alıntıları Göster
    Victor P1 fiyatı 399 TL düştü, telefon hakkında gerçekten bilgi sahibi yokmu, şöyle herşeğiyle açıklama yapacak, hiç mi alan olmadı bu telefonu, kullananların yazmasını bekliyorum....
  • quote:

Victor P1 fiyatı 399 TL düştü, telefon hakkında gerçekten bilgi sahibi yokmu, şöyle herşeğiyle açıklama yapacak, hiç mi alan olmadı bu telefonu, kullananların yazmasını bekliyorum....

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 27 Ekim 2015; 17:11:44 >
  • quote:

...

Alıntıları Göster
    Sanırım Victor P1 in orjinali bu telefonhttp://www.catee.cc/en/showpro_607.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalezarorkun

Bu telefon o kadar garip bir şey ki, her ülkede farklı isim ile piyasaya sürülüyor herhalde, başka isimleride var bu telefonun, ben anlamadım bu işi valla.
  • quote:

quote:

Bu telefon o kadar garip bir şey ki, her ülkede farklı isim ile piyasaya sürülüyor herhalde, başka isimleride var bu telefonun, ben anlamadım bu işi valla.

Alıntıları Göster
    Mlais MX28 – Elephone P7 mini – Kuphone C1 N9700 – Sesonn N9700 – MHP N9700 – Vifocal N9700 – Star N9700 – HDC Galaxys S5 N9700 – Goophone X2 – Mijue M7 – Catee CT300

Bunlar Victor P1 in diğer adları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 15 Şubat 2015; 1:21:01 >

• Victor P1 "BEYAZ rengimi SİYAH rengimi sizce daha hoş durur? Hangi renk alınır sizce?
  • quote:

Victor P1 "BEYAZ rengimi SİYAH rengimi sizce daha hoş durur? Hangi renk alınır sizce?
    Ben siyah rengini satın aldım siyahı da beyazıda mat renkler.bence beyaz replika gibi duruyor.bence Quattro ya da bakıverin aynı yada düşük fiyata benzer ürünleri var. Victor un servisi iyidir.Quattroyu bilemiycem.
  • quote:

Ben siyah rengini satın aldım siyahı da beyazıda mat renkler.bence beyaz replika gibi duruyor.bence Quattro ya da bakıverin aynı yada düşük fiyata benzer ürünleri var. Victor un servisi iyidir.Quattroyu bilemiycem.

399 TL fiyatında Victor P1 dan başka (FP) telefon yok gibi geliyor, diğer benzeri telefonlar 600-700 TL arasında, bu fiyata Victor P1 den iki tane alınır. Tamam telefon dandik farkında herkes, dokunmatik kötü ne biliyim bi ton kötü yanı yazılmış ama fiyata göre sırf kamera bile yeter yani. Quattro pili 1830 çok düşük Victor P1 2500 yani arada da 200 TL gibi bir fark var. Bana iyi bir şey alana kadar geçici bir telefon lazım amaç bu geçici kullanmak.

Sen halen kullanıyormusun peki Victro P1 'i? Beyaz rengi millete samsung yada sağlam bir şey kullanıyormuşun gibi yedirebilirsin, ama siyahını bilemiyeceğim, sonuç olarak hangi renk denebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bex0ve -- 19 Şubat 2015; 0:50:53 >

• quote:

quote:

399 TL fiyatında Victor P1 dan başka (FP) telefon yok gibi geliyor, diğer benzeri telefonlar 600-700 TL arasında, bu fiyata Victor P1 den iki tane alınır. Tamam telefon dandik farkında herkes, dokunmatik kötü ne biliyim bi ton kötü yanı yazılmış ama fiyata göre sırf kamera bile yeter yani. Quattro pili 1830 çok düşük Victor P1 2500 yani arada da 200 TL gibi bir fark var. Bana iyi bir şey alana kadar geçici bir telefon lazım amaç bu geçici kullanmak.

Sen halen kullanıyormusun peki Victro P1 'i? Beyaz rengi millete samsung yada sağlam bir şey kullanıyormuşun gibi yedirebilirsin, ama siyahını bilemiyeceğim, sonuç olarak hangi renk denebilir?

Alıntıları Göster
    Telefonu halen kullanıyorum.Beyazı kılıfla yedirilebilir.çinde kılıfı satılıyor.türkiyede bulamadım.telefonun bataryası gerçek 2500 gibi değil bilgin olsun şarjı nette iken çok çabuk bitiyor.ısrarla sorunlarını bilmene rağmen almayı düşünüyorsan hayırlı uğurlu olsun.

• quote:

Telefonu halen kullanıyorum.Beyazı kılıfla yedirilebilir.çinde kılıfı satılıyor.türkiyede bulamadım.telefonun bataryası gerçek 2500 gibi değil bilgin olsun şarjı nette iken çok çabuk bitiyor.ısrarla sorunlarını bilmene rağmen almayı düşünüyorsan hayırlı uğurlu olsun.

Alıntıları Göster
    Kutunun içinden kılıf çıkıyor diye biliyorum, ama şeffaf ise pek saklanamaz, sen halen kullandığına göre iş görüyor demektir :)

Batarya olayına gelirsek, bu fiyata 1800 yukarı batarya yok, varsın 2500 gibi olmasın ama sonuçta 2500 bir gerçek.

Samsung Note 2 kılıf yapısı uyabilir aslında, hiç denediğin başka telefon kılıfları olmadı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bex0ve -- 22 Şubat 2015; 3:38:00 >

• quote:

Usta şu telefonunun bir resmini filan çekip koyma şansın yokmu, şöyle kılıfını filan görelim, telefonu tanıyalım biraz sana zahmet, arkasını önünü görelim sağını solunu filan.
  • quote:

quote:

Usta şu telefonunun bir resmini filan çekip koyma şansın yokmu, şöyle kılıfını filan görelim, telefonu tanıyalım biraz sana zahmet, arkasını önünü görelim sağını solunu filan.

Alıntıları Göster
    kutudan şeffaf sert arka kapak çıkıyor.ekran jelatinli geliyor.sanırım cihazda gorilla glass yok.deri kılıfını aliexpress - banggod dan sipariş verdim henüz gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 27 Şubat 2015; 8:06:07 >

• quote:

kutudan şeffaf sert arka kapak çıkıyor.ekran jelatinli geliyor.sanırım cihazda gorilla glass yok.deri kılıfını aliexpress - banggod dan sipariş verdim henüz gelmedi.

Bende zaten konuyu açan arkadaşın koyduğu resimlerden yola çıkarak söyledim, şeffaf kılıfın arkasına bir desen yapıştırsak victor amblemini engellemek amaçlı iş görür bence, ekran jelatininin çıkmasıda güzel olmuş, dediğim gibi o victor ambleminin görünmemesi için bir şey yapıştırılabilir. Yaptığım bu örnek gibi.

Victor P1 İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bex0ve -- 6 Mart 2015; 5:17:19 >

• Siyah telefonda beyaz amblem cok cirkin beyaz telefonda sorun olmaz ben deri kilifla kullanicam aliexpresste 4 dolara buldum tavsiye ederim 2 tane siparis verdim bir siyah bir beyaz amblem baska kapanmayacak gibi
  • quote:

Siyah telefonda beyaz amblem cok cirkin beyaz telefonda sorun olmaz ben deri kilifla kullanicam aliexpresste 4 dolara buldum tavsiye ederim 2 tane siparis verdim bir siyah bir beyaz amblem baska kapanmayacak gibi
    Victor P1 kullanıyorum daha 1 yıl olmadı batarya şişti. Ayrıca dokunmatikte klavyede yazarken sorun oluyor. Usb den bilgisayara bağlanamıyorum bir hatadan dolayı. Servise verdim inşallah ilgilenirler. Genel olarak hız performansında problem yok ama sarj problemi tek başına yetiyor. Telefon kurcalamaya gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenalp

Victor P1 kullanıyorum daha 1 yıl olmadı batarya şişti. Ayrıca dokunmatikte klavyede yazarken sorun oluyor. Usb den bilgisayara bağlanamıyorum bir hatadan dolayı. Servise verdim inşallah ilgilenirler. Genel olarak hız performansında problem yok ama sarj problemi tek başına yetiyor. Telefon kurcalamaya gelmiyor.

Alıntıları Göster
    victor cep telefonum bir yıl içerisinde 9 kez arıza verdi ve yetkili teknik serviste onarım gördü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.