Şimdi Ara

VID Değeri Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arakdaşlar bu VID olayı nedir ne işe yarar azmı iyidir çokmu iyidir.

benim şu an 1.1125

• VID değeri işlemcinin default hızlarında çalışması için gerekli olan voltaj değeridir yani işlemci üretiminde belirlenen stok voltaj değeri. işlemciden işlemciye göre değişebilir bu değer. overclock ile uğraşıyorsan eğer senin için bu değer ne kadar az olursa o kadar iyidir. aynı 2 işlemciyi düşünelim vid değeri küçük olan işlemciyi overclock etmek istediğin zaman vid değeri büyük olan işlemciden daha düşük voltajda çalıştırabilirsin aynı hızlarda. voltaj değeri daha düşük olduğu için hem işlemcin daha az ısınır hemde vid değeri büyük olan işlemciye göre daha rahat voltaj verebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrie -- 24 Haziran 2008; 15:42:37 >
  • çok açıklayıcı ve yardımcı oldu.teşekkür ediyoruz 'labrie' arkadaşa.
  • gerçekten bende duyuyor ama bilmiyordum
    çok teşekkürler
  • benim vid değerim

E8500 E0 1.1000V

nasıl iyimidir voltaj vermeden 3,8ghz e stabil çıktım üzerini denemedim daha...
  • Yeni bir şey daha öğrendim teşekkürler.
  • Evet @labrie arkadaşın söylediği doğrudur.
    İşlemcinin etiket hızında çalışabilmesi için gerekli olan voltaj, o işlemcinin VID değeridir. Bu değer aynı model işlemciler arasında bile değişiklik gösterebilir. Ki bu da aynı işlemciler arasında overclock konusunda büyük farklar doğurur. VID değeri ne kadar düşük olursa, işlemcinin overclock potansiyeli o denli yüksek olur. Bu yüzden düşük değerli işlemciler "aynı model içinde" tercih sebebidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mtu değeri nasıl yükseltilir?
    2 yıl önce açıldı
    Crossover Frekansı Nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgi için teşekkürler
  • nerden bakilir bu vid degerine??
  • quote:

Orijinalden alıntı: quaza

nerden bakilir bu vid degerine??

Öncelikle biostan güç tasarruf ayarlarını iptal edin. Daha sonra Core Temp programı ile bakabilirsiniz.

Genelde düşük vidli işlemciler daha iyidir ancak düşük vidli işlemcilerin daha az ısındığı yanlış bir bilgidir.

Birçok düşük vidli işlemciler yüksek vidlilerden daha fazla ısınırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

quote:

Orijinalden alıntı: quaza

nerden bakilir bu vid degerine??

Öncelikle biostan güç tasarruf ayarlarını iptal edin. Daha sonra Core Temp programı ile bakabilirsiniz.

Genelde düşük vidli işlemciler daha iyidir ancak düşük vidli işlemcilerin daha az ısındığı yanlış bir bilgidir.

Birçok düşük vidli işlemciler yüksek vidlilerden daha fazla ısınırlar.

güç tasarrufu ayarlarını iptal edince oc da faydası olurmu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.