Şimdi Ara

Video edit,render için hız performans bilgisayarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin bütçende xeon vs kullanman çok mümkün değil. Toplamaya çalıştığın sistemde de hatalar mevcut. DDR4 sistem toplamanda bir sakınca yok ama ekran kartını Quadro 2000 yerine GTX serisinden bir kart seçebilirsin. Yapacağın işleri tam olarak bilmiyorum ama anladığım kadarıyla cpu ve bellek yoğunluklu işlemler yapacaksın.

2.el düşünürsen, 2.el bölümünden sistem alabilirsin ama sıfır olacaksa bütçene ve ihtiyaçlarına göre yazalım. Ne zaman alınacaktı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Senin bütçende xeon vs kullanman çok mümkün değil. Toplamaya çalıştığın sistemde de hatalar mevcut. DDR4 sistem toplamanda bir sakınca yok ama ekran kartını Quadro 2000 yerine GTX serisinden bir kart seçebilirsin. Yapacağın işleri tam olarak bilmiyorum ama anladığım kadarıyla cpu ve bellek yoğunluklu işlemler yapacaksın.

2.el düşünürsen, 2.el bölümünden sistem alabilirsin ama sıfır olacaksa bütçene ve ihtiyaçlarına göre yazalım. Ne zaman alınacaktı ?

Sistem 1-2 hafta içinde alınacak.
    Bahsettiğim üzere yüksek çözünürlükte video montajı,photoshop ve after effects kullanılacak(3d efektler,color correction vs)
    İşlemci ve bellek kulalanımı yüksek programlar hepsi.bir de render olayı var tabiki

Bu işlemlerin bir kısmı aynı anda çalışacak ve belleklere ve işlemciye ekstra yük binecek.ramler üzerine önizleme yazılacak adobe programları için.bu önizlemelerde ve render sürelerinde vakit kaybı yaşamak istemiyorum.

Ekran kartı yardımı ilede çalışabilen adobe programları kullanıyorum bu sebeple cuda destekli nvdia kart olarak quadro veye gtx serisinden bir kart düşünüyorum.

Ssd de şart tabiki.

Şimdilik bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Prof. anlamda bu işlerle uğraşmıyorsan Lga1150 soket yeterli gelir, aksi halde 5820k + x99 + 16gb ddr4 ram + düzgün bir soğutucu ile, bu 4 parça ciddi masraf tutuyor, beraberinde 250gb ssd, vga , kasa, psu vs. de eklenince bütçeni baya zorlar.

Bu sistemi düşünebilirsin;

i7 4790K
    Gigabyte Gaming 3 (http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4966#ov )
    16gb 2400mhz ram
    GTX970
    250gb ssd
    1tb depo
    200r kasa
    600w Hihgpower psu 80+
    Akasa viper x2 fanlı cpu cooler

4.559 TL

http://www.eksenbilgisayar.com

Video edit,render için hız performans bilgisayarı

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Prof. anlamda bu işlerle uğraşmıyorsan Lga1150 soket yeterli gelir, aksi halde 5820k + x99 + 16gb ddr4 ram + düzgün bir soğutucu ile, bu 4 parça ciddi masraf tutuyor, beraberinde 250gb ssd, vga , kasa, psu vs. de eklenince bütçeni baya zorlar.

Bu sistemi düşünebilirsin;

i7 4790K
    Gigabyte Gaming 3 (http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4966#ov )
    16gb 2400mhz ram
    GTX970
    250gb ssd
    1tb depo
    200r kasa
    600w Hihgpower psu 80+
    Akasa viper x2 fanlı cpu cooler

4.559 TL

http://www.eksenbilgisayar.com

Video edit,render için hız performans bilgisayarı

Şuan aşağıdaki sistemi kullanıyorum ve performansından fazla memmun değilim açıkcası.
    Muhtemelen ssd ve ekstra 8 gblık ram eksikliğide bunda etkili olabilir.
    Sizin bütçe dahilinde sunduğunuz ikinci alternatif şuanki sistemden ne derece üstün olur acaba?

Msı z97 pc mate
    i7 4790
    Gskill 8gb 1866 mhz
    Asus gtx 760
    Wd 1tb black

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 7 Temmuz 2015; 18:37:20 >

• 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Yazdığına Samsung 850 Evo ekle devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Sadece iş amaçlı video edit yapılacak olan bir bilgisayar toplamak istiyorum.
    After effects, premiere pro, photoshop ve bir takım çizim programları yoğun olarak kullanılacak.
    İşlemci,ram ve ssd öncelikli bir kasaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.Yüksek çözünürlüklü ağır videolar işlenecek.
    4000-4500tl gibi bir bütçe var.

Render sürelerini minimuma indirmek ve takılma donma yaşatmayan stabil ve hızlı bir bilgisayar toplamak istiyorum.

Fiyata monitör dahil değildir.

Teşekkürler

Render ve video edit için işlemci gücünden daha çok ekran kartı Cuda desteğine daha fazla ihtiyacın olacaktır. Bu yüzden:

i7-4790K

MSI Z97A Gaming 6 (USB 3.1 desteği)

MSI GTX980

16/32GB minmum 2133MHz bellek

Diğer bileşenler bütçene ve seçimlerine göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Yazdığına Samsung 850 Evo ekle devam et.

Evet ssd eksik.Ama ram de eksik.
    İkinci bir pc ihtiyacı doğunca var olanı yükseltmek yerine sıfırdan bu şekilde toplamayı düşünüyorum.
    ama ssd olmazsa olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 7 Temmuz 2015; 18:43:47 >
  • i7 4790
    z97 pc mate'li bir sistem var elimde

bundan ayrı 4790k ve daha iyi bir anakart çok farklı bir sistem olmuş olur mu yoksa gözle görülür bir değişim olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 12 Temmuz 2015; 20:50:36 >
  • Devam eden araştırmalarım sonrası şöyle bir sisteme ulaştım;

Asus GTX 970 ROG STRIX GDDR5 4 GB 256BIT
    i7 4790K
    GSKILL 16 GB RIPJAWSX DDR3 2133Mhz CL 10 Dual Kit Ram (2x8GB)
    MSI Z97 GAMING 5
    SAMSUNG EVO 256 GB
    WD 1TB BLUE
    CORSAIR CHAMP/SPEC-02 650W

• Overclock yapıp sistemi hızaşırtmalı olarak (voltajlı) kullanmayacaksan, anakarta çok para vermenin bir anlamı yok, yada ekstra bir özellik sana zorunlu lazım değil ise.
    300TL lik anakart ile 1000TL lik anakartın arasındaki performans farkını hissetmen imkansızın ötesinde. Bu yüzden ihtiyacın yok ise ucuz bir anakart alabilir, oradan kalacak parayı ekran kartına yatırabilirsin.
  • Mevcut sistemin ramini 32gb yapip 256gb ssd ekleyin son hali dediginiz sistemdeki kasa o sisteme cok kucuk kalir isi sorunu yasamaniz muhtemel birde oc icin degilde islemci isisini sabitlemek icin islemci sogutucusu alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasanın iç hacminin büyük olması demek her zaman hava akışının iyi olacağı anlamına gelmez aksine kaliteli fanlar var ise ve kasa içinin düzeni iyiyse küçük kasada hava akışı daha iyi sağlanıp daha iyi sonuç elde edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Overclock yapıp sistemi hızaşırtmalı olarak (voltajlı) kullanmayacaksan, anakarta çok para vermenin bir anlamı yok, yada ekstra bir özellik sana zorunlu lazım değil ise.
    300TL lik anakart ile 1000TL lik anakartın arasındaki performans farkını hissetmen imkansızın ötesinde. Bu yüzden ihtiyacın yok ise ucuz bir anakart alabilir, oradan kalacak parayı ekran kartına yatırabilirsin.

Gaming 3 veya daha alt model bir anakart mı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 13 Temmuz 2015; 10:17:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Mevcut sistemin ramini 32gb yapip 256gb ssd ekleyin son hali dediginiz sistemdeki kasa o sisteme cok kucuk kalir isi sorunu yasamaniz muhtemel birde oc icin degilde islemci isisini sabitlemek icin islemci sogutucusu alin

Zalman z11 düşünüyordum sonra Corsair champ serileri daha hoş geldi gözüme.

Siz ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 13 Temmuz 2015; 10:17:58 >
  • Sogutma acisindan 300r 400r gibi kasalari oneririm ama estetik yonu kisisel tercihe girer

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

Sogutma acisindan 300r 400r gibi kasalari oneririm ama estetik yonu kisisel tercihe girer

Teşekkür ediyorum.
    Bir de işlemci için soğutucu yazabilir misiniz?
  • Cooler master hyper 212 412 modelleri olabilir

• Herkese merhaba sistem sanırım son halini aldı.

Şöyle;

İşlemci: i7 4790K
    Anakart: Z97X- Gaming 3
    Ekran Kartı: ASUS GTX 970 STRIX 4GB
    Bellek: GSKILL RIPJAWSX DDR3 16GB 2133 MHZ
    HDD: WD 1TB BLUE
    SSD: SAMSUNG 850 EVO 250GB
    Kasa: CORSAIR CARBIDE 300R
    PSU: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W
    CPU Soğutucu: COOL MASTER HYPER 212 EVO

Bu sistemden ayrı 2500TL bandında bir sistem daha hazırladım onun içinde fikirlerinizi bekliyorum.
    Birazdan yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 14 Temmuz 2015; 12:11:23 >
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Gaming 3 boşuna koyuyorsun faz sayısı 4 ve dijital değil işe yaramaz yani.

Eğer oc yaparım umudun varsa diye.

• "After effects, premiere pro, photoshop ve bir takım çizim programları yoğun olarak kullanılacak. "
    Nvidia 9xx serisi işine yaramaz. Maxwell 1 olan 700 serisi ve titan, black alabilirsin.
    İyi Günler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.