Şimdi Ara

Video encode için en iyi sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni kurduğum sistem aşağıdaki gibidir.

Gigabyte x58-UD3R
    İntel i7 930 2.8Ghz
    Kingston 6GB (3x2GB) Ddr3 1600mhz CL9
    Zotac GTX465

elimde eski bir bilgisayar var p4. arasındaki performans farkını zaten belirtmeye gerek olduğunu zannetmiyorum. lakin yukarıdaki sistem ile istediğim performansı elde etmiş değilim.

720x576 pal DV 60dk çekimi yapılmış bir video'nun encode performansı:
    (işlemci kullanımı %100 - Ram şişme yapmıyor)
    7720x576 pal DV çıktısında
    nero
    16:9 = 13dk
    4:3 = 12dk

after effect
    4:3 = 18dk
    16:9 = 45dk

DVD maker
    4:3 = 15dk
    16:9 = 16dk
    ------------
    aynı video'ya hiç bir çözünürlük değiştirmeden biraz kontrast ayarı yaptığımı düşünelim
    after effect
    4:3 = 45-100dk
    16:9 = 45-180dk
    -----------
    adobe media encoder için test sonuçları:
    720x576 pal DV (4:3) 60dk video'u
    pal DV ile
    4:3 = 12dk
    16:9 = 15dk
    codec değiştiği anda çözünürlüğe de bağlı olarak 45dk ve üzeri :)...

kısacası:
    encode ederken hızlı fakat decode ederken RAM'de şişme yapıyor (bir süre tamamı kullana kadar yükleniyor ve tamamı yüklendikten itibaren render iyice yavaşlıyor) ve işlemci %30'un üzerine çıkmıyor.

neden decode ederken işlemcinin tamamını kullanamıyorum? Bir adet daha kingston 6GB (3x2) DDR3 1600hmz cl9 ram alsam veri yolu genişler mi? işlemciye daha hızlı aktarır mı?
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

yeni kuracağım sistem aşağıdaki gibidir:
    Gigabyte x58A-ud7
    intel i7 980X (6 çekirdek extreme)
    Quadro FX1800
    OCZ 6GB DDR3 2000MHZ CL10
    Thermaltake Big Water 780e
    Ramleri 2000mhz ve CL10 'u mu yoksa consair 6gb (3*2GB) DDR3 1600MHz CL7 XMS3 olması mı daha iyi?

consair 2000mhz cl8 dominator ramleri çok pahalı fakat hangisinde şişme gerçekleşmez??

yeni sistemde tavsiye edeceğiniz ekran kartı hangisi? NVİDİA 'nın TESLA kod adlı tamamen hesaplama amaçlı ekran kartlarının da fiyatları 2000TL civarında. TESLA'nın kazancı GTX480, quadro FX1800 ve hatta quadro fx3800'den daha iyi ise TESLA almayı tercih ederim.

Profesyonellerin cevap vermesini rica ederim. şimdiden teşekkürler. selametle

• Peki, windows 7 64bit destekleyen (server olmadan)

XEON veya İ7 için çift slotlu anakart ile uyumlu ramlerde üstün performans sağlayacak bir sistem tavsiye eder misiniz. Ürünün 10.000TL'i geçmemesi şartı ile.
  • Abi prof. harici yazmasın demişsin ama kusura bakma ben o 10bin tl ye takıldım. Ne iş yaptığını merak ettim açıkçası
  • Forum konusu dışında PM ile iletişim kurunuz.
  • öncelikle profesyonel olmadığımı belirteyim..
    -yüksek frekans ramleri anakarta tanıtmak ve gerçek frekansında çalıştırmak oldukça zordur..
    o nedenle düşük gecikme zamanlı tercih etmeniz mantıklı olur..
    ama sizin problem öncelikle ram yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir..
    o nedenle kullandığınız sisteme aynı ram kitinden bir kit daha alın
    -bu işlerle uğraşanlar en az 3-4 disk ile raid yapılmasını öneriyor
    -ekran kartını çok üst düzey alsanız da kullanacağınız yazılımların ekran kartının gücünden
    yararlanabildiğinden emin olun.. çünkü çoğu program sadece işlemciye yüklenir..
    boşuna para vermiş olmayın..

INTEL i7 EXTREME 980X
    ASUS P6X58D-E
    WD 500 GB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black )-RAID
    GSKILL TT DDR3-1600MHZ CL7 6GB
    düşünülebilir..

http://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_500-327-7592.html
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6258
    http://www.sanalmarketim.com/urun/f1ad4e06edd9cd75347196bcf24df351/ASUS-P6X58D-E-X58-DDR3-2000MHz-Sata3-Usb3.0-Lga1366
    http://www.netsiparis.com/detay/12283364007/GSKILL-TT-DDR3-1600MHZ-CL7-6GB--3X2GB-TRIPPLE

• Anakartta problem yaşamamak için biosu mutlaka update etmek gerekiyor. ve ram alırken mutlaka resmi sitesinden model numaraları ile karşılaştırmak gerekiyor. ben daima anakartı alırken bunu yaparım. gigabyte te x58'in ilk piyasa düştüğünde 2000mhz'ı desteklemiyordu. fakat update ile sorun çözülüyordu...

Özellikle 1600mhz'ın üzerinde Ram almayı düşünenler için uyumluluklarını mutlaka araştırmaları şart. işlemci mutlaka extreme olmalı. işlemci extreme olmazsa qpi değerinde sorun yaşayabilirler ve sistem donabilir. bu nedenle ramlere boşu boşuna para verim 1600'de kullanmak zorunda kalabilirler.

verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. şuan daha iyi düşününce 2 çekirdekli sistem ile 4 çekirdekli bir sistem arasında çok ciddi fark gördüm. 6 çekirdek'te de muhtemelen bu farkı yaşayacağımdır. lakin işlemci fiyatına resmen sistem kuruluyor :(.

anlaşılan aynı sistemi kurucam fakat küçük bir geliştirme ile

intel İ7 930
    Gigabyte X58A-UD3R
    Zotac GTX470 iyi soğutuculu
    consair 1600mhz 12GB (6x2) CL7
    Thermaltake 780e big water sıvı soğutma
    ayrıca klima =)
    WD 1TB SATA3 x 3 adet (raid 5 için)
    sanırım sorunum ram kapasitesi ile %30 onarılacaktır. lakin high def bir video işleyeceğim zaman ayıkla pirincin taşını... kafayı kırıp mac pro alıcam sonunda :(

• Kolay gelsin öncelikle...

Yüksek frekanslı ramlerin getirisi çok fazla olmayacak sisteme...

Sıvı soğutmaya da gerek olacağını sanmıyorum, kaliteli bir hava soğutma ile yeterli performansı alırsınız, 4.0ghz seviyesi zaten bu işlemci için yeterli olur.

Açıkçası işlemcinin o.c'lu halinin yapacağınız işe yeteceğini düşünüyorum...

GIGABYTE X58A-UD5 DDR3 (12+2+2 güç fazlı) --- 580 TL (Gold Pc)
    INTEL Core i7 930 2.8GHZ 8MB (D0 rev.SLBKP) --- 545 TL (inventus)
    HI-LEVEL 6GB (2*3) DDR3 1333MHZ (Soğutuculu) X2 (Toplam 12GB) --- 560 TL (Sanal Marketim)
    NOCTUA NH-U12P SE2 (2x12cm FANLI) CPU COOLER --- 130 TL (inventus)

Raid seçeneklerinde de 4'lü yapmanızı öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 14 Temmuz 2010; 19:07:46 >
  • hmm, leon-X detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. vermiş olduğun sistem ile anlatmak istediğini çok iyi anladım. çok fazla bir ücret ayırmaya gerek yok anlaşılan. peki ekran kartı olarak tavsiyeniz ne olacak? GTX 400 serisini tercih etmemin sebebi video'da işlemciye yük bindirmeden ekran kartı işlemcisini kullanarak encode gerçekleştirmesi. hatta bunu bizzat test ettim. 1920x1080'de hazırlanmış after effect projesinde ve 720x576 pal dv codecli bir videoda işlemciye %20-%30 yüklenerek geri kalanını ekran kartı ile (openGL) iki kat daha hızlı encode ettiğine şahit oldum. ama tüm projelerde gerçekleşmiyor tabiki. uygulanan efect te önemli.
    kafamı karıştıran husus after effectte sistem performansları ile ilgil setting. 0,75GB lık veri akışını 4 çekirdeğin tamamını, 1GB lık veri akışını 3 çekirdekle, 1,5 ve üzerini 2 çekirdekle işliyor geri kalanı boşta kalıyor. ayarı daima 0,75'te bıraktım. lakin bazı videolar yüksek bant genişliğine sahip olduğu için ayar işe yaramıyor :D. ayrıca bir işi dört eşit parçaya ayırmak da hiç işe yaramıyor. tek parça ile tüm işlemciye yüklenmek gerekli.

klima zaten bütün ısı sorununu çözecek. x58a-ud7 almaya gerek yok. ama x58a-ud5 alıcam.

evde overclok'u şuanki ile test edeceğim. :) bakalım sonuç ne olucak.

tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_juststar -- 14 Temmuz 2010; 19:48:20 >

• Rica ederim bende çok pro. değilim bu alan da ama vaktiyle ufak çaplı AVI'lere alt yazı ekleme, encode vb. işleri yaptım ufak yazılımlarla tabi, %100 cpu kullanımı daha yoğundu bunlarda C2D E6750'yi 3.8GHZ'de kullanıyordum çift çekirdek olduğundan 2 tane dosyayı aynı anda kasmadan kısa süre de hazırlayabiliyordum, ancak sizdeki durum daha farklı...

Ramlerden artan parayı bence ekran kartına yatırın ve Nvidia Cuda desteği ile bu işi yapmanızı öneririm daha performanslı ve kısa sürede olur, GTX470 AMP ya da fiyata göre GTX480'de tercih edebilirsiniz.

UD5'in faz yapısı, A-UD3R'den daha gelişmiştir, bu yüzden önerdim o.c yaparken stabiliteyi rahat sağlarsınız ve o işlemci için max. değeri rahat yaparsınız, önerdiğim işlemci soğutmasını da kullanan biri olarak içim rahat şekilde alabilirsiniz diyebiliyorum, gayet performanslı ve kaliteli ayrıca çoklu soket desteği de sunuyor.

Kasa seçiminde de yine serin çalışan bir yapıya sahip olması, hem sistemin geneline ve daha çokta GTX serisi için güzel olacaktır.

* İnternetim sürekli kopuyor ara ara bakmaya çalışıcam konuya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.