Şimdi Ara

Video-- Kia Rio Crdi 110hp 2006 vs Skoda Fabia 101 hp--kalkış yarışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RukNeTTin

walla bilmiyorum pejo ile kapıştırmak lazım ahh biri kapıştırsada izlesek merakettim walla :)

merak etme ben kapıstım pejo ile tozumu yuttu :D öle böle de degil bariz fark var. arabam 1.5 kia rio crdi 240nm torq :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketcap98 -- 3 Haziran 2009; 13:58:46 >
  • Yaklaşık 10 tane topicde dizel-benzinli kapışmasında kimin avatajlı olduğunu yazmıştım. İsteyen okuyabilir...

Küçük bi bir ip ucu;

Kia rio 0-100 11.5 sn Corolla-Civic yaklaşık 10.2 Çoğu benzinli 1.6 araç 11sn civarı. Nerde tork?

edit: Dizel araç sonradan açılır diyen arkadaşlar. Mesela 4000devirde 75hp üreten punto 4000devirde 100nm tork üretiyor. Buna da bi açıklık getirin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 3 Haziran 2009; 15:18:03 >
  • dizelciler sarmıs gene ortalıgı.

anlık tork patlamasının yarattıgı sahte ıvmelenmeye aldanıp altlarındakını f430 sanmaya baslamıslar yıne...

hatta ve hatta benzınlı karsısında dızel sonradan acılır gıbı talıhsız yorumlar dahı okudum ne yazık kı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rice-R

Yaklaşık 10 tane topicde dizel-benzinli kapışmasında kimin avatajlı olduğunu yazmıştım. İsteyen okuyabilir...

Küçük bi bir ip ucu;

Kia rio 0-100 11.5 sn Corolla-Civic yaklaşık 10.2 Çoğu benzinli 1.6 araç 11sn civarı. Nerde tork?

edit: Dizel araç sonradan açılır diyen arkadaşlar. Mesela 4000devirde 75hp üreten punto 4000devirde 100nm tork üretiyor. Buna da bi açıklık getirin

Tork avantajlıdır ama bu uzun soluklu büyük hacimli motorlar için bir avantaj. Beygir gücü eğrisi daha yukarılardan seyredebilir bu tip araçlarda. Uç bir örnek olacak ama,

LS7 vs S85B50 motorlarının tork dağılımlarını inceleyebilirsin.

Ancak dizel, yüksek devirlerde aşırı kayıp yaşadığı için malesef bu tork avantajı kalmıyor. Benzinli ama torku yüksek olsa idi o zaman süper olurdu. Ancak bu farklarda ancak 5-7 litre 500 hp aletlerde felan görülebilir, yada Escalade 6.2'nin Q7 4.2 Fsi'dan daha iyi 0-400 m değerine sahip olması gibi.

Fakat bu güç aralıklarında anlayamazsınız, o sebepten devirli motor ( Vtec felan ) bence daha makul ( Tsi hariç ) , sonuçta şanzıman diye bir şey var, 110 hp 150 nm bir benzinli motor 6000 rpm çeviriyor ise siz bunu daha büyük dişli oranı kullanarak diyelim 2000'e düşürdünüz. Tork 3 kat artar. Gene 110 hp 240 Nm tork dizel motor alın, 3750 Rpm çevirirse devirini ( Lastiğin ) 2000 devirde döndürmek isterseniz ~2 civarı bir dişli kullanırsınız. Sonuçtada ortaya çıkan tork miktarı eşit olur. Zaten ikisininde 110 hp olma sebebi bu, ha torkun devirlere dağılımı dolayısıyla beygirgücünün dağılımı fazla olduğu zaman iş değişiyor ancak onunda çok etkisi yok.

Hele hele " Lan torkum var, benden 50-60 hp fazla arabaları yiyecem " diye bir şey SÖZ KONUSU dahi olamaz.

• yine benzinli-dizel muhabbeti başlayacak galiba

yumurtamı tavuktan yoksa tavukmu yumurtadan çıkar.. bu soruyuda cevaplarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 3 Haziran 2009; 15:37:00 >
  • performans için tabiki benzinli otomobiller alınır ancak;

ben focus için konuşayım

115 hp 155nm benzinlinin 0-100 ü 10.8 sn

109hp 240nm (ov. 260nm ) 0-100 10.9 saniye

biri 2.viteste 100 görüyor,biri 3.

vites değiştirmek için geçen süre de var.zaten 0-100 e bakarak performans değerlendirmesi de ayrı bir saçmalık.

yani iki motorun termodinamiğini incelersek dizel focusun çok daha verimli olduğu görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq -- 3 Haziran 2009; 15:51:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

dizelciler sarmıs gene ortalıgı.

anlık tork patlamasının yarattıgı sahte ıvmelenmeye aldanıp altlarındakını f430 sanmaya baslamıslar yıne...

hatta ve hatta benzınlı karsısında dızel sonradan acılır gıbı talıhsız yorumlar dahı okudum ne yazık kı...

hocam müsade et tdcile 2000 dde 330 nm torkumuzun keyfini yaşayalım astramızlada 6500 dd basalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 3 Haziran 2009; 16:14:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

hocam müsade et tdcile 2000 dde 330 nm torkumuzun keyfini yaşayalım astramızlada 6500 dd basalım

istedigin gibi yaşa hocam bişey dedıgımız yok

ama 3500rpm civarlarında vıtes deıstırmeyı unutma. zira torkunuz bıtıyor ya o devırde...

• quote:

quote:

quote:

ama 3500rpm civarlarında vıtes deıstırmeyı unutma. zira torkunuz bıtıyor ya o devırde...

4600 dd de devir kesiyor hocam müsade varmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

senimi kırıcaz hacim... olsun olsun 4600 olsun... Hatta 400 de benden 5000'e tamamlayalım sunu.

küsüratları sevmem.

• Küsürat seviyorsan E39 M5 alma 4.9 motor var. Neden 5.0 değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 3 Haziran 2009; 16:43:36 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

senimi kırıcaz hacim... olsun olsun 4600 olsun... Hatta 400 de benden 5000'e tamamlayalım sunu.

küsüratları sevmem.

yok hocam o kadar müsade yok enjektör memeleri kesiyor mazotu

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Küsürat seviyorsan E39 M5 alma 4.9 motor var. Neden 5.0 değil?

Ama beygır kusuratsız ordan yırtıyor.

400
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

Küsürat seviyorsan E39 M5 alma 4.9 motor var. Neden 5.0 değil?

Ama beygır kusuratsız ordan yırtıyor.

400

• Kim ne derse desin,crdi gayet başarılı bir motor.Ancak rio'nun uçmasına aldanmayın,şayet araç konamayabiliyor.Bunu bir kia kullanıcısı olarak söylüyorum.Ayrıca şuan bir spor araç alacak olsam dizel tercih ederim.Hem performans yaşarım,hem ekonomiTabi bu orta düzey araçlar için geçerli.Şunu da belirtmekte fayda var.Ben kia'nın manuel viteslerini pek beğenmiyorum.Eğer daha düzgün bir şanzuman konulabilirse yeni araçlara-ki 6 ileri kullanılıyor fakat ülkemize gelmiyor-çok daha başarılı olabilirler.Cerato'yu aldığımdan beri söylediğim söz;Kia'larda hayat 2. vitesten sonra başlarGerçi şuanki aracımda böyle bir durum söz konusu değil

• Fabia ve Rio'nun maksimum hızlarını da bi karşılştırın bakalım:)
  • Dizel fabia çalışırken traktör hissi veriyor insana ama rio çalışıyormu,çalışmıyormu belli değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: guitar2006

Fabia ve Rio'nun maksimum hızlarını da bi karşılştırın bakalım:)

rio 176

fabia 185
  • Bendeki Rio ile ayni motor oldugu halde 185 km/h
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: guitar2006

Fabia ve Rio'nun maksimum hızlarını da bi karşılştırın bakalım:)

rio 176

fabia 185

Dizel-Benzinli
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.