Sadece scart girisi olan bir televizyonum var. DVD Playerdan Yamaha RX-V 657'ye coaxial baglanti yaptim. Sesle ilgili sorun yok. DVD playerin scart cikisini direk televizyonun scart girisine bagladigimda, Yamahanin OSD ozelligini kullanamiyorum. Bugun Yamahanin Monitor Out portundaki cikislardan S-Video Outu televizyonun scart girisine bagladim. Bu sefer OSD goruntuleniyor ama DVD den gelen video sinyali televizyonda goruntulenmiyor. Videoyu izlerken istedigimde OSDyide kullanmami saglayacak dogru baglanti nasil olmali? DVD playerda line out, video out coaxial out var. component video out yok. Olanlarin icinde en iyisi coaxial diye dusundum. Benzer kuruluma sahip olanlardan fikirlerini bekliyorum. Selamlar.
Sevgili arkadaşım dvd nin görüntüsü ekranda varken, osd yi de tv'de görmek istiyorsanız, dvd nin sesini receiver'a verdiğiniz gibi, dvd görüntüsünü de önce receiver'a ordan da tv 'ye göndermelisiniz.Böylelikle dvd görüntüsü üzerinde receiver ın osd'sini görürsünüz.Bunun için dvd nin kompozit görüntü çıkışından bir RCA kablo ile receiver ın arkasındaki dvd girişinin video in tarafına bağlantı yapın.Receiver'ın monitör out tarafından da tv'nize scart bağlantı yaptığınızda, osd menüyü görürsünüz.kolay gelsin.
Merhaba Zapatero, cok tesekkur ederim. Ben coaxial cikisin ses+video sinyali tasidigini dusunmustum. O yuzden DVD'den Receivera coaxial, Receiverdan TV'ye Monitor Out baglarsam hem OSDyi hem de video sinyalini TV'ye iletecegini beklemistim. Sizin notunuzdan, coaxialin sadece ses sinyali ilettigini anliyorum, dogru mu? Receiveri almadan once ben iki tane uydu alicisi ve bir tane DVD oynatici olmak uzere uc goruntu cikisini bir scart multiplexer'a baglamis onun cikisinida TVye baglamistim. Receiveri aldiktan sonrada goruntu kisminda degisiklik yapmadim, hala o sekilde idi baglanti...Belki soylediginiz seyi genelleyip uydu alicilarin cikislarini da once receivera girip onun uzerinden TV'ye aktarmaliyim. Goruntu kalitesine etkisi ne olur bilmiyorum henuz, ama deneyecegim. Tekrar tesekkurler.
Aynen öyle arkadaşım..coax sadece dijital ses için...görüntü taşımaz.Uydu alıcılarınız ve dvd nizi receiver üzerinden tabii ki taşırsınız...receiver ın arkasında bulunan video 1 , video2 ve dvd girişlerine uydu alıcılarınızın ve dvd nizin görüntülerini bağlayın.dvd için ses bağlantısını coax zaten yapmıştınız, uydular içinde L,R stereo bağlantılarını video 1 ve video 2 nin L ve R girişlerine bağlayın, hangi uyduyu açtıysanız , tv nize görüntüyü aktarmak için receiver ın kumandasından bağladığınız girişi seçin(video1 veya video2 ) şeklinde..Receiver seçilen kaynağın görüntüsünü monitor out'u na, dolayısıyla da TV' nize, sesi ni de hoparlörlerine gönderecektir.Bu sayede sesi de tüm hoparlörlerinizden dinleyebileceksiniz.Scart çoklayıcıdan da kurtulursunuz böylece.Güzel seyirler...
Dun aksam bir ucu S-Video, diger ucu Scart kablo alip bagladim. Simdi OSD ve video goruntusu geliyor ama video siyah beyaz:(( Nedeni hakkinda hic bir fikrim yok ama ilginc. Asagida denedigim kombinasyonlar...
DVD Scart Out-->Receiver S-Video In-->Receiver S-Video Out-->TV Scart In DVD Video (composite) Out-->Receiver Video (composite) In-->Receiver S-Video Out-->TV Scart In (Settinglerde Video Conversion On yapildi) DVD S-Video Out-->TV Scart In (receiver devre disi)
Bu ucuncu baglantidada siyah beyaz goruntu alinca benim aklima, DVD ile TV arasinda bire bir baglanti gerektigi gibi sacma gorunen bir zorunluluk geldi. (Yani TV'de sadece scart girisi oldugu icin diger ucunda da scart gerekmesi gibi, ama bu bir kablo, cevrim yapmaz birsey yapmaz buna aklim ermedi) Sanirim benim bu televizyonla scart coklayicidan kurtulmam mumkun gorunmuyor.
Notlariniz icin tekrar tesekkurler, gorusmek uzere,
Bir de şunu yaparmısın... dvd compozit out > receiver dvd compozit in > receiver compozit monitor out > tv scart in..(compozit monitor out > scart için güzel bir kablo kullanıver .Swıtchle Çift taraflı çalışanlardan olsun,başka bir iş için de lazım olabilir) Yani benim bağlantım 640 receiver da iken bu şekildeydi..dene bakalım.Bende senin receiverın pdf. file ı na bakiim bu arada....sanırım receiverın s video çıkışından, tv nin scartına gittiğin için bir problem olmuş olabilir ama tam emin değilim.
TV nin kullanma klavuzu varsa eğer bir bakarmısın, bağlantı yaptığın scart s video giriş özelliklimi?eğer öyle değilse problemi bundan dolayı yaşıyor olabilirsin...ama demin dediğim bağlantı şeklini yaparsan olayın çözülmesi lazım.
Dun aksam 1 metre kompozit kablo ile bir tane Scart-kompozit/scart-komponent adaptor aldim. Dediginiz gibi receiverin compozit cikisindan TV'ye baglanti yapinca calisti. Hem DVD'den gelen renkli goruntu hemde OSD goruntulendi. Televizyonumun kullanma klavuzunda oyle bir bilgi yok ama demek ki scart girisi s-videoyu desteklemiyor. Buradan o anlasiliyor. Simdi uydu alicilar icinde ayni tur kablo (kompozit-scart) alip tum goruntu kaynaklarini receivera baglayip scart coklayicidan kurtulacagim.
Sanirim ben receiver settinglerdeki video conversion maddesini, bu donusumun receiverda yapilmasi sorunu halleder gibi yorumladigim icin televizyon girisinin boyle bir kisitlamaya yol acacagini dusunmedim.
Notlariniz cok faydali oldu tesekkur ederim.
Hayırlı olsun arkadaşım.....Güle güle kullan.
Merhabalar, 2 gündür forumlardayım v eresmen abondone oldum. Ben şunumu alayım bunumu alayım diye sormayacağım çünkü kendi bütçeme göre birşeyler aldım ama forumlara baktıktan sorna kafayı yemek üzereyim ve senin bir yerlerinle güleceğin bir sorum var :))) Ben de Seg 106 Plazma HDMI+ HD Ready var Premier 36980 5+1 ses sistemi ve Toshiba SD-360ESE HDMI dvd var ve HDMI bağlantı kablosu. Soru şu bunalrı bribirine nasıl en verimli şekilde bağlayabilirim tv sesinide kolonlardan dinleyebilme şansım var mı? Lütfen bir çocuğa anlatır gibi giriş çıkış isimleri ve kablo isimleri (hatta resimleri :((( ) ile anlatırmısın.. Dün kafayı yiuecektim bağlayamadım... Çok teşekkür ederim .Kolay gelsin...
Merhaba, Elinizdeki bilesenler hakkinda bilgim yok maalesef. Ama sunu soyleyebilirim. Video icin kaliteli baglanti Component (Kirmizi-Mavi-Yesil kablo) > S-Video > Kompozit seklindedir. TV ve Receiverin uygunsa kaliteli goruntu icin Component baglanti yap. Ses icin fiber optik veya koaksiyel tercih et. TV'nin sesini tabii ki kolonlardan dinleyebilirsin. Eger uydu alicidan geliyorsa TV yayini, uydu receiverin ses cikislarini (bendekiler kirmizi ve beyaz iki kablo)receiverin uyduya atanmis (DTV/Cable diye gosterilebilir) ses (audio) girislerine bagla. Simdiye kadar halletmissindir belki ama yazayim dedim yine de. Kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme