Şimdi Ara

VIDEO REHBER : Termal macun nasıl sürülür , nasıl temizlenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce verildimi bu link yada bu tür bir konu oldumu bilmiyorum ama son derece önemli bu konu ile ilgili yararlı olabilecek güzel bir video derlemişler , umarım işinize yarar :

Sürüm şekli :
    http://www.prodonanim.com/termal-macun-nasil-surulur/

Temizleme :
    http://www.prodonanim.com/termal-macun-nasil-temizlenir/

• Bir ev kullanıcısının videodaki gibi termal macun temizleme kiti alması az görülür birşey.. Bu arkadaşlar o kadar kullanmaya rağmen dokuz ayda bitirdiyse normal bir ev kullanıcısı bu ürünü mezara götürür.

Aslında termal macun gibi küçük şırınga halinde üretilse çok satacağını düşünüyorum.

Ben kolonya kullanıyorum kulak pamuğuna bir damla damlatıyorum siliyorum pırıl pırıl oluyor ama korozyona neden olur mu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

Bir ev kullanıcısının videodaki gibi termal macun temizleme kiti alması az görülür birşey.. Bu arkadaşlar o kadar kullanmaya rağmen dokuz ayda bitirdiyse normal bir ev kullanıcısı bu ürünü mezara götürür.

Aslında termal macun gibi küçük şırınga halinde üretilse çok satacağını düşünüyorum.

Ben kolonya kullanıyorum kulak pamuğuna bir damla damlatıyorum siliyorum pırıl pırıl oluyor ama korozyona neden olur mu bilmiyorum.
    Burada kart ile yayarken iyice bastırıyor gibi macunu sürerken. Ben tt bigtyp vx ile gelen macunu sürerken yine forumda okumuştum, jilet veya röntgen filmi kullnadım. Macun çok cıvık ve beyaz olduğu için sanki burada yapıldığı gibi bastırarak yayma işlemi yaparsan hepsini siliyor gibi. Yoksa kalan miktar yeterli mi bilmiyorum. Soğutucuyu işlemcinin üstüne koyunca sağa sola kayıyor. Galiba fazla sürüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: senolars

Burada kart ile yayarken iyice bastırıyor gibi macunu sürerken. Ben tt bigtyp vx ile gelen macunu sürerken yine forumda okumuştum, jilet veya röntgen filmi kullnadım. Macun çok cıvık ve beyaz olduğu için sanki burada yapıldığı gibi bastırarak yayma işlemi yaparsan hepsini siliyor gibi. Yoksa kalan miktar yeterli mi bilmiyorum. Soğutucuyu işlemcinin üstüne koyunca sağa sola kayıyor. Galiba fazla sürüyorum.

Alıntıları Göster
    Termal macunların mantığı işlemci ile soğutucu arasında kalan mikron boyutundaki çatlakları doldurarak ısı iletimini arttırmaktır. Bu sebeple termal macun çok ama çok az sürülmelidir. Sizin sürdüğünüzde eğer soğutucu işlemci üzerinde kayıyorsa çok fazla sürmüşsünüz demektir ki bu da soğutma performansına olumsuz etki eder. Videodaki arkadaşların sürüm mantığı doğrudur fakat çoğu macunda bu şekilde olsa da Zalman vb. daha cıvık olanlarda bu kadar bastırmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. FireBall

Termal macunların mantığı işlemci ile soğutucu arasında kalan mikron boyutundaki çatlakları doldurarak ısı iletimini arttırmaktır. Bu sebeple termal macun çok ama çok az sürülmelidir. Sizin sürdüğünüzde eğer soğutucu işlemci üzerinde kayıyorsa çok fazla sürmüşsünüz demektir ki bu da soğutma performansına olumsuz etki eder. Videodaki arkadaşların sürüm mantığı doğrudur fakat çoğu macunda bu şekilde olsa da Zalman vb. daha cıvık olanlarda bu kadar bastırmaya gerek yok.

Alıntıları Göster
    Ben de videoyu izledşkten sonra öyle olduğunu düşünmeye başlamıştım. Keşke videoyu 2 gün önce yeni işlemcimi monte etmeden önce görseydim. Anapalım söküp tekrar monte etmek daha doğru olacak galiba. Size ve konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: senolars

Ben de videoyu izledşkten sonra öyle olduğunu düşünmeye başlamıştım. Keşke videoyu 2 gün önce yeni işlemcimi monte etmeden önce görseydim. Anapalım söküp tekrar monte etmek daha doğru olacak galiba. Size ve konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Valla benim videolardaki müzikler hoşuma gitti acaba parçaları adını bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: superman34

Valla benim videolardaki müzikler hoşuma gitti acaba parçaları adını bilen var mı?

Alıntıları Göster
    temizlemek için bir parça pamuk ve aseton yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

temizlemek için bir parça pamuk ve aseton yeterli

Alıntıları Göster
    silmek için aseton hattaha tiner bile kullandım pırıl pırıl yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yolcu_61

silmek için aseton hattaha tiner bile kullandım pırıl pırıl yapıyor

Alıntıları Göster
    Ben baya fazla sürüyomuşum termal macunu o zaman ya :)

Birde ben bu son seferde Arctic scleani kullanırken işlemcinin ön yüzüne gelmiş çok az sanırım iyice kuruttum vs ama bir sorun olur mu sizce ? P4 presscot 3.2 de bişey olmamıştı ondada oldu diye hatırlıyorum ama şüpeye düştüm biran......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaari_H600 -- 28 Ekim 2008; 12:43:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superman34

Alıntıları Göster
    parçaların isimlerini bulabilirsen banada yolla
    quote:

Orjinalden alıntı: superman34

• quote:

Orijinalden alıntı: weirdo

parçaların isimlerini bulabilirsen banada yolla
    quote:

Orjinalden alıntı: superman34

Alıntıları Göster
    Hocam çok güzel videolar eline sağlık bizimle paylaştığın için.Özellikle kredi kartı termal macun sürmede çok işe yarıyormuş bende daha yeni öğrendim Benim işlemcinin macunuda eskimişdir 7 ay filan oldu bi değiştireyim.Acaba hangi macunun önerirsiniz.Tavsiyelerinizi bekliyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 1 Kasım 2008; 14:34:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Hocam çok güzel videolar eline sağlık bizimle paylaştığın için.Özellikle kredi kartı termal macun sürmede çok işe yarıyormuş bende daha yeni öğrendim Benim işlemcinin macunuda eskimişdir 7 ay filan oldu bi değiştireyim.Acaba hangi macunun önerirsiniz.Tavsiyelerinizi bekliyorum.....

Alıntıları Göster
    Ben kuru peçeteyle işlemciyi çıkartıp sürterek temizliyorum.Tavsiye edilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducard

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SAMASRA

Yapışmıyo mu peki peçete ???

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MelihGürkan

quote:

Genelde kuru oluyor sildiklerim.Kurumuş oluncada hemen siliniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducard

quote:

Orjinalden alıntı: MelihGürkan

quote:

Genelde kuru oluyor sildiklerim.Kurumuş oluncada hemen siliniyor.

Alıntıları Göster
    http://www.metacafe.com/watch/1751180//

• quote:

Orijinalden alıntı: .: mds :.

http://www.metacafe.com/watch/1751180//

Alıntıları Göster
    Bugün OCZ Freeze macunum geldi. Daha önceden Thermaletake in A2014 ü vardı 2 derece net düşme var ısıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderYapici

Bugün OCZ Freeze macunum geldi. Daha önceden Thermaletake in A2014 ü vardı 2 derece net düşme var ısıda.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sadece işlemciyemi sürücez termal macunu yoksa soğutucu bloğunada sürmemiz gerekiyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anktotti

arkadaşlar sadece işlemciyemi sürücez termal macunu yoksa soğutucu bloğunada sürmemiz gerekiyormu?

Alıntıları Göster
    videolar silinmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

videolar silinmiş

http://www.pclabs.com.tr/2008/03/21/termal-macun-surme-ve-temizleme-rehberi/

Video bulursam eklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: anktotti

Bildiğim kadarıyla, yalnızca işlemcinin üzerine az miktarda sürüp, sonra soğutma bloğunu üzerine kapatmak yeterli oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.