Şimdi Ara

[video] sd-card tan çalışan firefox_67+libreoffice+gimp2 = 419 mb'lık TCLnx (xorg yüklü değil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gimp denen program havadan düşmedi ya ramin içine harddiskten yüklenmedimi bu beklememişlermi yüklenmesini bekletmeden yüklenen gimpmiymiş bu don satıyosunuz resmen don artık mantık falan da çalışmaz olmuş sizde.
  • Ha birde diyelim bu bootta gimpe ihtiyacım yok kullanmayacağım birde kullanmayacağım programın rame yüklenmesini bekleyeceğim?
  • öncelikle bir bilgisayardan ne beklersin anlamıyla aynı kafadayız !
    linux bir alt yapı sistemidir.
    linux bir internet sayfa göstericisi video player mp3 çalar veya resim göstericisi değildir.
    ama bu işi yapan programların iyi çalışmasını sağlayan bir alt yapı sistemidir.

TCL gereksiz hiç bir dosyayı sisteme dahil etmiyor (normal HDD kurulum şekliyle bile)
    evet HDD e yükleye biliyorsunuz, öncelikle linux a uygun formatlamanız gerekiyor.
    TCL kendisi ve genelde herkesin kullandığı masa üstü programlarına baktığımda
    toplasan 2GB yer işgal etmiyor. ve iso formatında çalışabiliyorken
    şimdi ne diye HDD in formatını değiştireyim derken genelde hep HDD in kimyası bozulur.
    evet şekil şemal değiştiren işi kolay ama aynı HDD içinde zamanla bazı sıkıntılar çıkabiliyor.
    uzun lafın kısası gerçek verim anlamıyla sistemi tek bir yapıda tutmak daha mantıklı.
    her neyse normal bir açılış bile 1 dk beklemek makul olabilir.

zaten asıl şov açıldıktan sonra başlıyor.
    sistem uçuyor. bırakın açılışta 1 dk geç açılması ( bu geç açılma SD-kart okuma hızına bağlı )
    ille SD kart olmasına da gerek yok usb üzerinde boot edilebilinir bir şey varsa açılış süresi 3 saniyeye de iner.
    usb3 ü olan denesin onuda :)

evet denemelik paylaşmak anlamıyla bir iso oluşturabilirim.
    veya bunu nasıl -0- dan bu hale getirdiğimi gösteren 30 dk bir video da hazırlayabilirim
    ama bunun için biraz erken gibi tabi insanları yıllarca bekletmekte olmaz.

bu arada içinde olmasını istediğiniz uygulamaların listesini yazar mısınız.

• Şu anda amacım sadece test etmek olduğundan, elinizdeki yeter. Extradan VLC Player ve Audacious kuralım. Bir de ben deneyeyim şunu diyorum. Yani full sürüme gerek yok. Şayet gidişatı beğenirsem, O zaman ilave program düşünürüz ki zaten daha evvelden liste vermiştim.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    öncelikle ram 2 ye bölünüyor.
    1. olarak gerçek ram alanı
    2. olarak RDD alanı diye adlandırdığım Ram disk driver olarak ;
    bu bölüm sisteme yüklemek istediğiniz programları
    hard seviye olmayan sıkıştırılmış dosya halleridir.
    atıyorum HDD te kurulmuş hali 1gb olan bir program
    RDD içinde 100MB alanda duruyor.
    bu şekilde 10 tane program yüklediğini düşünürsen
    1gb ram alanı RDD olarak 10 gb'lık programı içine almaktadır.

yükleme hızıne gelince öncelikle ilk açılışta tanımladığın dosyalar RDD ye yüklenir.
    evet TCL nin tek zayıf olduğu nokta açılışta 45 saniye tabi bu benim kullandığım tarih öncesi ilk model SD-Kart olduğu için bu böyle isteyen USB3 kullanır isteyen USB4 kullanır. benim 45 saniyede yüklediğimi 5 saniyede yükler.
    bu gerçekten sıkıntı değil çünkü masa üzerine gelipte bir programın açılışını beklerken veya birden fazla program arasında git gel yaparken özellikle ramle alakalı olmayacak şekilde sistem kaynaklarını tek bir programdan diğer programa işlemci gücünü yönlendirme anlamıyla , programdan programa geçiş aç kapa anlamıyla sanki internet sayfası sekmesi geçişi gibi geliyor insana, evet bazen tek bir program yapılan işin tamamı için yeterli değil ve kullanılan program ciddi işlemci ve ram tüketiyorsa,

ve daha sonrası SSD elektro-kimsayasal yapısı SSD de SWAP alanı ve temp dizinlerinin devamlı yaz sil değiştir modunda çalışması zaten SSD nin kısa ömrünü HDD den dahada güvenilmez bir hale getiriyor.

sonuç olarak TCL sana ne sunuyor sen ona bak !?
    belki kapasitesi bir işe yaramaz dediğin
    1gb 2gb veya 4gb sd-card veya usb belleği alıyorsun üzerine 40gb lık program ekleye biliyorsun
    evet her şeyin bir alış verişi var bununda alış verişi açılışta okuma hızı ama bir kere okuyor
    HDD gibi sesler çıkartmıyor veya SSD gibi zaman içinde sönüp gitmiyor.

• xorg kullanmadığı için xvesa ayarında bir şey kullanıyor.
    VCL kullanmaya çalışınca vlc xorg u istiyor
    xorg grafik kartınıza uygun sürücüyü istiyor
    bunları yapmak bulmak sorun değil, TCL nin dosya deposunda var direk indirebiliyorsunuz.
    sistem minimalist olduğu için kişiselleştirilmiş sürücü gerekiyor.
    yani bunu ben kendime göre yapsam sadece benim ekran kartı modelimde çalışır.
    toplam ebat olarak +10mb ya oynuyor ya oynamıyor.

bu iş zahmetli gibi görüne bilir çok kolay :)
    sadece tcz yi sisteme entegre etme menüsünü bulmanız ve iso şekline çevirmeniz gerekiyor :)
    bu benim kendi kişisel ihtiyaçıma göre şekillendirdiğim ilk iso denemelerimden biri

neden gimp neden libreoffice !?

bunun nedeni bu programlar sadece linux ta değil diğer sistemlerde de çalışıyor

bu açıdan videoya bakan büyük bir ihtimalle bunu da kullanacağı için
    açılıştaki hız farkını göremesi için önemli bir nokta

bir nevi benchmark testi gibi düşün :)
    yaw zaten insanların kendi isteklerine göre kişiselleştirilmiş bir RDD linux kullanmasını önerdiğim için bir dağıtım yapmak yerine insanların kendi ihtiyaçlarına göre bir TCL linux oluşturmasını öneriyorum !

isteyen istediği programı eklesin kardeşim zorla kullanmayacağınız ve istemediğiniz bir programı size kullanın diyen yok zaten sırf bu yüzden diğer linuxları kullanmıyorum !

TCL orjinali zaten hiç bir uygulama ile gelmiyor.

TCL bir nevi ARCH linuxun grafik ara birimle daha kolay bir şekilde ram disk versiyonu

RDD olduğu için ebat düşük tutmak zorundalar ve dahası performans olarak ta süre bazında verimli çalışıyor.
  • Anlaşıldı o zaman iso ayarlamaya hiç gerek yok. Az evvel TLC'nn sitesine gittim nasıl program kurulura baktım son derece kolay görünüyor. Olmazsa ben kendim yapayım. Programları kurmak sorun değil, istediğim sürümü ayarlamak sorun. Onu da halledersem tam istediğim gibi bir dağıtım yapabilirim. Amaç hızlı çalışan sistem (başlatma süresi sorun değil).
  • 1 Linux nedir diye sormadım
    2 TCL'in ne kadar yer kapladığı umurumda değil 16gb ramim var
    3 Hiçbir linux gerekli olmayan kütüphaneleri barındırmaz.
    4 HDD nin kimyası bozuluyor? yüzüklerin efendisindemi?
    5 Gerçek verim anlamıyla sistemi tek bir yapıda tutmak'ın türkçe çevirisini yaparmısın ne anlatmaya çalışıyosun yazdıkların ne anlama geliyor
    6 Normal açılışta normal dağıtımlar zaten 1 dakikada açılıyor sen onca programı hafızaya yüklemek istersen o 1 dakikayı geçer arkadaşım usb 3.0 da olsa geçer internal da olsa geçer
    7 Bende ssd var arkadaşım sistem zaten hep uçuyor
    8 iso falan istemez ihtiyacım olursa kendim hallederim

ve son olarakda

Hoca ben ne soruyorum sen neye cevap veriyosun şu anlattıklarının bir tanesini sormadım sana.
  • hard seviye olmayan sıkıştırılmış dosya halleridir.
    Bu ne demek?
    Bu tarz cümleler kurunca herhangi birşeyin uzmanı olduğun safsatasına daha çok inanıyorsun sanırım.
    Hoca sizin orda harddiskler çok mu pahalı ssd alamıyomusun.
    Hayır 5 saniyede falan yükleyemez arkadaşım o dediğin anca ssd ile olur ssd varken zaten o değerli pahalı rami senin safsatalarınla doldurmak çok pahalıya gelir.

Burda saçma sapan konular açacağına pazarda don satsan şimdiye kendine bir ssd alıp çeneni kapamıştın.
  • evet normal linux gibi HDD veya SSD ye kurulum yapabiliyorsunuz !

ben kendim kullanacağım demirbaş tabir edilen programlarımın ebatlarına baktığımda
    2gb harici sd-card işimi fazlasıyla gördüğü için ve projenin zorluk derecesini 1 katman daha artırdım.

neden artırdığıma gelince öncelikle sistem ram içinde disk alanı oluşturduğu için hızlı
    ama kapasitede bir yere kadar bu açıdan 3 farklı linux yapılanması düşünüyorum.

sonuç olarak HDD ye RDD linux bile kursanız sistem sizi sınırlıyor.
    onun için bağımsız standart bir yapılanma şart oluyor.

bu biraz hedeflere uygun kişiselleştirilmiş ve anonimleştirilmiş bir linux oluşturma davası.
    1. burası forum kimseye özel bir yorum yapmıyorum sadece sana değil senin gibi soruları olabilecek insanlara bir şekil şemal tanımlaması yapıyorum burada

2. 16gb ramin var ama sistemini bile verimli kullanamıyorsun ! 2. olarak hiç bir zamanda 16 ı tam anlamıyla kullanamayacaksın genelde programlar 1-2 gb tüketimi olur.

3. standart dağıtımlar gerekli olan kütüphaneler anlamıyla evet hepsi bir gün lazım olur diye fulluyor.
    zaten bu yüzden ARCH başta olmak üzere ebatı küçük ve hızlı diye anılmıyor mu !?

4. boot sektörün bad olursa gel bir çayı mı, kahve mi iç, damdan düşenin halinde başkası anlamıyor. :)

5. verimsiz işlemler zaman işlemci gücü sistem kaynakları sömürüsü yapar bunu bilmiyorsan forumdakiler güler :)

6. yükleme hızı donanıma göredir. bendeki sd-card 40mb/s yeni çıkan sd-cartlar 400mb/s sen elindekine bakacaksın

bende 40 saniyede yüklenir. sendeki 4 saniyede yüklenir sen buna mı kafayı taktın şimdi !?

7. SSD evet HDD ye göre iyi güzelde işlemci sadece RAM e yüklenenleri işlediğini bir yerlerde okumadın mı ?

8. insanlar sanal makineyi bile tek bir iso üzerinden tek bir programı çalıştırmak için kullanıyor. özetle iso bu devirde olmazsa olmaz sistem çalıştırma alt yapısıdır. iso yu kendiniz yapabilirseniz ne ala !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 10 Ağustos 2019; 8:1:32 >

dosya sıkıştırma programında bahsediyorum hard seviyesinde agresif sıkıştırma modları var
    işlemcine güveniyorsan 100gb lık işletim sistemini 100mb bile yapabiliyorsun diyor yazı ama sen yazıyı okurken
    hard kelimesine takılmışsın, aş bunları ki ana konuyu anla ! bu arada bu yazıyı senin için yazmıyorum.
    senin gibi yanlış anlayabilenler olabilir diye bir işletim sisteminin doğru anlaşılması için yazıyorum.
    öncelikle ben burada insanlara yardımcı olma amacıyla 20 yıldır eli yüzü düzgün bir linux bulmak için çok çalıştım.
    sistem performansı ve hdd veya SSD ye dokunmadan bozmadan kurcalamadan harici boot seçenekleri üzerine en verimli olan sistemi insanlara tanıtmak istedim çünkü bu işletim sistemini zamanında çok ama çok aradım.

sizin bana verdiğini anlamsız örneklere bakıyorum da
    devamlı taşlamalar üzerine ; psikolojik durumunuzu bilemem ama forumda herkes buradaki emeyi ve çabayı görüyor.

konu başlığına koyduğum örnek video izlenme sayısı olarak güzel bir yere geldi.

he yazıları okudum bende beklenti oluşturdu gördüklerim beni tatmin etmedi dersin.
    mantıklı bir şekilde eleştirilerde bulunursun anlarım.

16gb ramin var ama mutlu değilsin ben sadece bunu anlıya biliyorum.

TCL yi keşfettikten sonra keşke 2012 yılında sistem kurarken
    4gb ram 50 TL idi şimdi ise aynı ram 400 TL olmuş
    kafa olsa ram alırdım zamanında diyorum ! :( geçmiş için yapılacak bir şey yok

bu arada, insan kimle takıldığına dikkat etmeli, alimle takılanlar alim olur,
    bu arada " arkadaşının kim olduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim " bu söz kime ait !?

• 16gb ramin var ama mutlu değilsin ne demek arkadaşım hangi gezegende yaşıyosun ramin insanı mutlu ettiği nerede görülmüş ne saçmalıyosun sen 20 yıldır linux arıyomuşda bulamamışda.

emeyi mi? emeği olmasın o daha türkçe konuşamıyosun git bir türkçe dersi alda kendine yardımcı ol önce sen.
  • şekil şemal tanımlaması yapıyosun yani? pardon o ne demek?
    amiga500 512kb tı +512kb ekleyi 1 mb yapardık
    ne güzel günlerdi o günler :)
    işte o günlere bir gönderme oldu :)
    adamda 128gb ram var yinede mutlu değil yani :D
    HDD i linux formatında çevirmek anlamında şekil şemal çevirme
    özellikle bu işi bilmeyenler için ne kadar zor hatta ne kadar veri kaybetme riski var !?
    linux bile fat32 ye yazma yapabiliyor, ama ntfs için yazma özelliğini kapatmış, çünkü geri dönüşü zor veri kayıpları oluştuğu için halda daha linux kerneli %100 açık kaynağı olmayan yapılara fazla destek vermiyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.