Youtube için oynanış videoları çekmeye başladım ama bazı kısımları silmek istiyorum. Yani öldüğüm kısımlar falan oluyor ve bunuda izletip izleyiciyi sıkmak istemiyorum. Hemde videonun boyutunu ve süresini kısaltmış olurum. Ama denediğim programlar çok zahmetli. Yani çok pratik bir şekilde istediğim kısımları silebileceğim bir program var mı? |
Videodan İstenmeyen Kısımları Silmek için Pratik Programlar
Video düzenleme sürecinde, istenmeyen sahneleri veya bölümleri çıkarmak isteyebilirsin. Bu amaçla, videodan istenmeyen yerleri silmeni sağlayan birçok pratik program mevcuttur.
Video İstenmeyen Yerleri Silme Programları
Bu programlar ile videolarındaki istenmeyen kısımları kolayca silebilirsin:
- VLC Media Player: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir medya oynatıcı olan VLC, temel video düzenleme özelliklerine de sahiptir ve istenmeyen yerleri kesip çıkarmana olanak tanır.
- Avidemux: Bir diğer ücretsiz ve açık kaynaklı video düzenleme yazılımı olan Avidemux, videodan istenmeyen kısımları silmek için kullanılabilir.
- Windows Movie Maker: Windows işletim sistemine dahil olan Movie Maker, kullanıcı dostu arayüzü ile videolarından istenmeyen bölümleri kaldırmana yardımcı olur.
- iMovie: Mac kullanıcıları için özel olarak tasarlanan iMovie, istenmeyen yerleri silme özelliği de dahil olmak üzere çeşitli video düzenleme araçları sunar.
- Adobe Premiere Pro: Profesyonel bir video düzenleme programı olan Premiere Pro, videodan istenmeyen kısımları hassas bir şekilde silmene olanak tanır.
Kullanım Adımları
Videodan istenmeyen yerleri silmek için şu adımları takip edebilirsin:
- İstediğin programı bilgisayarına yükle.
- Silmek istediğin videoyu programa aktar.
- Silmek istediğin bölümleri belirle.
- "Kes" veya "Sil" aracını kullanarak istenmeyen kısımları çıkar.
- Değişiklikleri kaydet ve düzenlenmiş videoyu dışa aktar.
Önemli İpuçları
- Kesme işlemi yapmadan önce videonun bir yedeğini almayı unutma.
- İstenmeyen yerleri mümkün olduğunca hassas bir şekilde belirle.
- Silinen kısımların geri alınamayacağını unutma.
- Düzenlenmiş videonun kalitesini kontrol et ve gerekirse ayarlama yap.