Şimdi Ara

Viessman Vitopend 100 mü Bosch Classic mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    haftasonu kombi alacağız. İkisi arasında kaldık..Kullananlar yada yorumu olanlar hangisini öneririler acaba..
    Teşekkürler

• viesman 100 den uzak durun.....sorunlu
    viesmann 200 olabilir onlar kaliteli ama 100'mü aman aman
    buderus düşünün derim
  • tamda benim sorum

yeni taşındığımız apartmana kombi taktırmayı düşünüyoruz. 5-6 komşu karara varmak ve artık kombilerimizi taktırmak istiyoruz.

BOSCH COMFORT veya VIESSMAN VITOPEND 100 arasında seçim yapmaya çalışıyoruz. uzun pazarlıklar sonucunda

bosch comfort'u 1500+ montaj (100)
    viessman vitopend 100 'ü 1400+montaj(100) e alabiliyoruz. ancak hala bir karara varamadık.

acaba hangisi alabiliriz. ben uzun araştırmalar sonucunda dahi bu ikisini bir birinden ayıramadım. ancak kullanıcıları detaylı bilgi verirse bir karara varabileceğim.

seçim kriterlerimiz ; tüketim de masrafı az olması, banyo kullanımında sorunsuz olması, sessiz olması ve tabii ki arıza açısından sorunsuz olması.

fikir ve tecrübeleri ile yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederiz

• Vitopen 200 ü 4 senedir kullanıyorum sorunsuz bosch satıcısı arkadaşım önermişti. Viessmann al demişti pişman olmazsın demişti ama vitopend100 nasıldır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfguney -- 18 Temmuz 2010; 18:34:30 >
  • merhaba,

bende 1 hafta içinde kombi alacağım için araştırmadayım ve şu 3 kombiye odaklandım;

BUDERUS U042 20.000 KCAL
    1.190 TL KOMBİ mARKET ve
    1.150 TLhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-isitma-sogutma-kombi-buderus-u042-de-sok-kampanya-manuel-oda-termostadi-hediyeli/detay?

VIESSMAN VİTOPEND-100 20.000 KCAL
    1270 TL - KOMBİ TOPTANCISI

BUDERUS GB012 20.000 KCAL
    yeni bir ürün ve yoğuşmalı, piyasada 1600 TL ye kadar var. yeni ürün olduğu için pek yorum yok. 300-400 TL fark için bu tercih edilebilirmi doğrusu emin değilim..

Viessman 100 ile Buderus u042 arasında kaldım. bu iki kombi için nette olumlu olumsuz yorumlar mevcut ancak olumlu yorumlarda her koşulda bu iki marka kalitesiyle öne çıkıyor.
    Viessman 100 sorunlu gibi bir yazı okudum, ne derece doğru bilmiyorum. kullanan varsa sorunun ne olduğunu bildirsin, bilgi kirliliği yaratmasın..

bu ilk iki kombiden siz hangisini seçerdiniz ?

• ben vıtopend 100 kullanıyorum yaklasık 1 senedır . bı kere elektrık dalgalanmasından kartı yandı hemen gelıp kartını garantı dahılınde degıstıler.servısınden memnunum makıneden de memnunum.hemen ertesı gun arıyolar merkezden servısten memnunmusunuz sorununuz cozuldumu dıye
  • Buderus u 062 konvansiyonel (yoğuşmasız) kombiyi yeni aldım. Buderus'un diğer yoğuşmasız modellerinden en önemli farkı çift eşanjörlü olması. Bu da kullanım sıcak suyunda konfor anlamına geliyor malum. Benim önerim bütçe uygunsa bu model olur. Değilse Viessmann Vitopend 100 çift eşanjörlü olması nedeniyle tercih edilebilir. Ama yalıtım ve tesisat standartlarınız uygunsa önceliğiniz yoğuşmalı olsun derim. O zaman sıralama Buderus gb 022, Viessmann Vitodens 100, ECA Confeo Premiks şeklinde olur.
    Umarım geç olmamıştır.
    Sağlıcakla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • viesman Vitodens 100 yoğuşmalı kombi ile ilgili sorun yaşayan varmı?
  • Gaziantep'teyim. Evim geniş ama yalıtım iyi. Yoğuşmalı kombi olarak viessman vitodens 100 veya bosch classic condense almayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme012

Gaziantep'teyim. Evim geniş ama yalıtım iyi. Yoğuşmalı kombi olarak viessman vitodens 100 veya bosch classic condense almayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz?

İkisi de çok kaliteli premix yoğuşmalı kombilerdir. Verimli, problemsizdirler. Gaziantepte hangisinin servisi yeterliyse o tercih edilmelidir. Yalnız ikisinin arasındaki fiyat farkı da önemli. Bosch Classic Condense 1.950 TL ye peşin (kombitoptancisi.com yada taksitli isterseniz kombi.com yada bykombi.com 3 ü de güvenilir sitelerdir) evinize teslim edilir. Viessmann Vitodens 100 ise biraz daha pahalıdır. Netten alamazsınız, İstanbul dışı garantisi çalışmaz. Yörenizde ise 2.300-2.500 TL den aşağı fiyat vermezler. Bana göre yaklaşık % 25 fazla vermeye değecek kalite farkı yoktur.
    Bunlar göz önüne alındığında, Bosch Classic Condense'in biraz daha tercih edilebilir olduğu ortaya çıkmaktadır. Ancak yine de Gaziantep'te hangisinin servisinden memnunlarsa o marka-modele yönelmelisiniz. Bu daha önemli bir kriterdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Gaziantep'teyim. Evim geniş ama yalıtım iyi. Yoğuşmalı kombi olarak viessman vitodens 100 veya bosch classic condense almayı düşünüyorum. Hangisini önerirsiniz?

İkisi de çok kaliteli premix yoğuşmalı kombilerdir. Verimli, problemsizdirler. Gaziantepte hangisinin servisi yeterliyse o tercih edilmelidir. Yalnız ikisinin arasındaki fiyat farkı da önemli. Bosch Classic Condense 1.950 TL ye peşin (kombitoptancisi.com yada taksitli isterseniz kombi.com yada bykombi.com 3 ü de güvenilir sitelerdir) evinize teslim edilir. Viessmann Vitodens 100 ise biraz daha pahalıdır. Netten alamazsınız, İstanbul dışı garantisi çalışmaz. Yörenizde ise 2.300-2.500 TL den aşağı fiyat vermezler. Bana göre yaklaşık % 25 fazla vermeye değecek kalite farkı yoktur.
    Bunlar göz önüne alındığında, Bosch Classic Condense'in biraz daha tercih edilebilir olduğu ortaya çıkmaktadır. Ancak yine de Gaziantep'te hangisinin servisinden memnunlarsa o marka-modele yönelmelisiniz. Bu daha önemli bir kriterdir.

Sayın sserin, cevap için teşekkürler.

Gaziantep'te Bosch Classic Condense için 2100tl nakit, Viessman Vitodens 100w için 2450tl nakit isteniyor. Taksitli fiyatları daha da pahalı...

Kafamı karıştıran bir konu da şu; İlgili web sitelerinden gördüğüm kadarıyla, Bosch'un 28kw ve 42kw olarak ve Viessman'ın 26kw ve 35kw olarak iki modeli mi var? Ben hangisini tercih etmeliyim?

Bana buradaki satıcılar Bosch'un ve Viessman'nın birer adet yoğuşmalı kombisi olduğunu söylüyor. Acaba bu değerler neyi gösteriyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Sayın sserin, cevap için teşekkürler.

Gaziantep'te Bosch Classic Condense için 2100tl nakit, Viessman Vitodens 100w için 2450tl nakit isteniyor. Taksitli fiyatları daha da pahalı...

Kafamı karıştıran bir konu da şu; İlgili web sitelerinden gördüğüm kadarıyla, Bosch'un 28kw ve 42kw olarak ve Viessman'ın 26kw ve 35kw olarak iki modeli mi var? Ben hangisini tercih etmeliyim?

Bana buradaki satıcılar Bosch'un ve Viessman'nın birer adet yoğuşmalı kombisi olduğunu söylüyor. Acaba bu değerler neyi gösteriyor?

Geniş belirsiz bir rakam. Kaç m2 ısıtılacak net alan var? Odaların, koridorların, mutfak,banyo ve tuvaletlerin en x boy = rakamlarını alt alta toplayın bulun. Ev son kat, zemin, 1. kat, 4 tarafı açık vb kriterlerle değerlendirilmelidir. Bunları da yazarsanız yaklaşık bir kapasite söylemek mümkündür.
    Bosch Classic Condense 22 kW 150 m2 ye kadar net ısıtılacak alana yeterlidir. 12 m. peteği besler. 28 kW diyerek abarttıkları sıcak kullanma suyu temin gücüdür.
    Bosch Comfort Condense 35 kW ise daha büyük alanlar için düşünülebilir.
    Bunlar premix yoğuşmalı kombileri. Ayrıca condense yoğuşmalı Bosch Condense 2000W modeli de vardır. Demek ki tek modeli yokmuş.
    Premix ve condense Bosch kombiler
    Tabi bununla da sınırlı değil. 35 kW dan fazla 42 kW lık Bosch Comfort Condense de var.
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5187.htm
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5190.htm

Viessmann'da benzer şekilde değişik yoğuşmalı modeller sahip.
    http://www.viessmann.com.tr/tr/products/yogusmali_kombi.html
    Viessmann Vitodens 100 modelinin ise 26 kW ve 35 kW ısıl kapasiteli olanları var.
    http://www.viessmann.com.tr/etc/medialib/internet-tr/prospekte.Par.26994.File.File.tmp/Ganzseitiger%20Faxausdruck.pdf

Burada benim önerim; 150 m2 net ısıtma alanını geçmezse Bosch Classic Condense 22 kW. Aşağıdaki linkten 1.850+50 TL kargo bedeli ile alın, Site güvenilirdir.
    Bosch premix uygun fiyat
    Ayrıca Firmayla Bosch FR10 oda termostatını da konuşun. 100-125 TL dir. Antep'te işinize çok yarayacak. Isı fazla ise kombiyi kapatır. Gerektiğinde düşük ısıda yakar vs tasarruf sağlar.
    Bu kapasiteden yükseğine 30 yada 35 kW ihtiyacınız olacaksa ona göre Ariston Genus Premium 30 kW (2.000 TL) yada Viessmann Vitodens 100 26 kW önerilebilir.
    Ariston premix 30 kW uygun fiyat

• Sayın sserin, mesajınız için çok teşekkürler. Şimdi kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.

Evim 4+1 ve 260m2 brüt, net ısınma alanı 210m2, yalıtım iyi. 5 katlı apartmanın 4.katı ve batı-Kuzey-doğu olarak 3 cepheli. Toplam 9 (sadece dokuz) metre petek var. Kömürlü kalorifer ile rahatlıkla ısınıyorduk. Peteklere "plastik" borular yerden gidiyor. Koridor vs alanlar yerden giden borular sayseinde rahatlıkla ısınıyor. Bu durumda Bosch yeterli gibi. Fakat, doğalgaz ile rahat ısınma için petekleri biraz büyütmemiz gerekir mi acaba? Kapasite artarsa Viessman daha iyi bir seçim mi olur? Bosch işimi görecekse boşuna 350-400tl vermek de istemem... Ne yapalım?

Ayrıca, oda termostatı önemli bir nüans. Mutlaka alayım. Bu Viessman'da da var mıdır?

Malum, önemli bir karar. Bundan birkaç sene sonra "keşke şöyle yapsaydık" demek istemiyorum. 2 küçük çocuk da kışın rahat etsin. Onun için biraz detayları irdeliyorum.

Saygılarımla.

• quote:

Sayın sserin, mesajınız için çok teşekkürler. Şimdi kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.

Evim 4+1 ve 260m2 brüt, net ısınma alanı 210m2, yalıtım iyi. 5 katlı apartmanın 4.katı ve batı-Kuzey-doğu olarak 3 cepheli. Toplam 9 (sadece dokuz) metre petek var. Kömürlü kalorifer ile rahatlıkla ısınıyorduk. Peteklere "plastik" borular yerden gidiyor. Koridor vs alanlar yerden giden borular sayseinde rahatlıkla ısınıyor. Bu durumda Bosch yeterli gibi. Fakat, doğalgaz ile rahat ısınma için petekleri biraz büyütmemiz gerekir mi acaba? Kapasite artarsa Viessman daha iyi bir seçim mi olur? Bosch işimi görecekse boşuna 350-400tl vermek de istemem... Ne yapalım?

Ayrıca, oda termostatı önemli bir nüans. Mutlaka alayım. Bu Viessman'da da var mıdır?

Malum, önemli bir karar. Bundan birkaç sene sonra "keşke şöyle yapsaydık" demek istemiyorum. 2 küçük çocuk da kışın rahat etsin. Onun için biraz detayları irdeliyorum.

Saygılarımla.

210 m2 net ısıtılacak alan için 9 m petek çok az. Sanırım her katta 2 daire, karşı daireniz güney cephe olduğundan biraz daha şanslıdır. Kömürlü sistem, yüksek ısıda yakıp ısıtmak üzerine kurulduğundan en az petekle durumu idare edersiniz. Ancak kombi sisteminde, artı yoğuşmalı kombide bu kadar petekte sıkıntı yaşarsınız. Yoğuşmasız kombi alıp yüksek ısıda ısınalım deseniz, sarfiyat yoğuşmasızdan farklı olmayacaktır. Mantıklı olanı petekleri arttırıp, yoğuşmalı kombi almak. Ancak bana göre 260 m2 brüt-210 m2 net ısıtma alanı için 20-26 kW ısıtma gücündeki kombiler yetmeyebilir. Sadece ısınma bakımından değil, sıcak suyun dolaşımı da problem olabilir. En mantıklısı 30 kW kombi olmalıdır. 35-36 kW kombiler biraz fazla gelebilir.
    Bu şartlar altında kombi önerim değişti; Ariston Genus Premium 30 kW en mantıklı seçenek olarak görünüyor. Premix yoğuşmalı, verimli problemsiz ve uygun fiyatlı bu kombi, sizin için isabetli bir seçim olacaktır. İngiltere SEDBUK verimlilik testlerinde % 90 reel verimlilikle diğer yoğuşmalılardan farkı olmadığını kanıtlamıştır. Problemsiz kullanırsınız.
    Şimdi bana göre yapmanız gereken; Bosch, Ariston ve örneğinizde olduğu için Viessmann bayilerini ayrı ayrı çağırıp evde inceleme yaptırmak, buna göre kombi önerilerini(ısıl kapasitesine göre modeli) ve fiyatlarını almak. Yapılacak işlem ayrıntılarını da verirlerse daha iyi değerlendiririz. Örneğin kömürlü sistemden kombi sistemine geçileceğinden, bağlantılar buna göre değişecektir. Mutlaka peteklerin-tesisatın temizlenmesi gerekecektir. İçinde kombi fiyatı ve sair malzeme+ işçilik olacaktır. Baca bağlantısı, yoğuşmalı olursa yoğuşma gideri yapılacaktır.
    SONRADAN EKLEME: Tabi tekliflerine oda termostatı da dahil olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 14 Kasım 2011; 15:44:44 >

• quote:

Sayın sserin, mesajınız için çok teşekkürler. Şimdi kafamda bir şeyler oluşmaya başladı.

Saygılarımla.

Gaziantep'te, net 210 m2, yalıtımlı, güney hariç tüm cephelere bakan ve ara kat olan evinizde soğuk kış gecelerinde (-5 ile -10C) 19-20bin kcal/h düzeyinde ısıya ihtiyaç duymanız muhtemeldir. Belki bu düzeyde soğuklar ilinizde çok yaşanmıyor olabilir, ama 3-5 gün de olsa bu ısı düzeyini karşılayacak kapasitede bir kombi almanız rasyonel bir yaklaşım olacaktır. Dolayısıyla Bosch classic condens 18bin kcal/h kapasitesiyle, ısı ihtiyacınızı özellikle ileri kış koşullarında kesintisiz olarak sağlayamayacağı için bence çok uygun bir seçim olmaz. Yine de almak isterseniz ısı hesaplamalarını ve yeterliliğini mutlaka işi iyi bilen mühendislere yaptırmanızı öneririm.
    Kombi kapasite belirlenmesi kadar önemli diğer bir konu da peteklerin ısıl kapasite olarak kombinin ürettiği ısıyı iç ortama aktarma yeterliliğidir. Yani diyelimki Bosch c.condens aldınız, 18000 kcal/h ısı verebilir, peki 9m petekle siz bu ısının ne kadarını evinize aktarabileceksiniz. Yoğuşma verimini sürdürerek alabileceğiniz ısı (tesisat suyu 50-55C iken) yaklaşık 12-13 bin kcal/h olur. Bu ısı ise size çoğu zaman yeterli olsa da özellikle soğuk gecelerde yeterli olmayabilir. Kömürlü kaloriferde ısınıyorduk diyorsunuz ama kömürün ısıttığı suyun, tesisat ve peteklerinizde en az 60-70C sıcaklıkla dolaştığını kabul edersek, vereceği ısı, yoğuşma sıcaklıklarında çalışan kombinin ısıttığı suyun vereceği ısıdan en az % 40 fazla olur. Dolayısıyla kömürün nerdeyse kaynattığı suyla sizi ısıtan petekler, kombinin 50-55C'de ısıtacağı suyla belki evinizi ılıklaştırabilir. Kombiyi 60C veya üstünde kullandığınızda ise bu sefer ısınma uğruna yoğuşma tasarrufundan mahrum olabilirsiniz.
    Yoğuşmalı kombi düşünüyorsanız önceliğiniz kombi marka/model tercihinden önce peteklerinizi en az 3-4m kadar arttırmak olmalı derim.
    Kombi olarak Buderus gb022 (24kw), Viessmann vitodens 100 (26kw), Ferroli econcept tech 25C (25kw), Bosch c.condens (22kw), ECA confeo premiks (24kw), Ariston genus premium (24kw) arasından ayırdığınız bütçe ve ilinizdeki servis kalitesi kriterlerine göre tercih yapmak size kalmış...

• Sayın memint ve sayın sserin,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Önerileriniz doğrultusunda Viessmann vitodens 100 (26kw) kombiyi aldım. 3 odadaki petek metretül uzunluğunu biraz arttıracağım. Petekleri ve tesisatı temizleteceğim. Bunu evde nasıl yaparız? Petekleri yerinden çıkartıp banyoda ben temizleyebilir miyim? Yoksa başka araçlar kullanmak gerekir mi?

Oda termostatı araştırıyorum. Viessmann ürünler için oda termostatında siemens markasının da sorunsuz çalıştığını anlattılar. Zira viessmann oda termostat fiyatları kombi fiyatlarına yakın

Kombi montajı için mutfaktaki bir dolabın içine yerleştirip ön ve üst kısmını açtıracağım. Fakat, dolap iç ölçüsü 41 cm genişliğinde, kombi ise 40cm. Bu dolabın içine bunu yerleştirebilir miyim yoksa dolabı genişletmek için dolabın arasındaki mdf'yi kestireceğim veya çıkartacağım. Bu işlem bana 2 cm genişlik kazandırır! Acaba yeterli olur mu? Teknik kataloglarında "Multi-fiş sistemi: Tüm yapı parçaları, özel bir alet kullanılmadan, ön taraftan sökülebilir; servis çalışmaları için yan tarafında mesafe bırakmaya gerek yoktur." diyor. Hatta katalogdaki fotografta kombinin bir tarafını dolaba yaslamış. Ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Sayın memint ve sayın sserin,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Önerileriniz doğrultusunda Viessmann vitodens 100 (26kw) kombiyi aldım. 3 odadaki petek metretül uzunluğunu biraz arttıracağım. Petekleri ve tesisatı temizleteceğim. Bunu evde nasıl yaparız? Petekleri yerinden çıkartıp banyoda ben temizleyebilir miyim? Yoksa başka araçlar kullanmak gerekir mi?

Oda termostatı araştırıyorum. Viessmann ürünler için oda termostatında siemens markasının da sorunsuz çalıştığını anlattılar. Zira viessmann oda termostat fiyatları kombi fiyatlarına yakın

Kombi montajı için mutfaktaki bir dolabın içine yerleştirip ön ve üst kısmını açtıracağım. Fakat, dolap iç ölçüsü 41 cm genişliğinde, kombi ise 40cm. Bu dolabın içine bunu yerleştirebilir miyim yoksa dolabı genişletmek için dolabın arasındaki mdf'yi kestireceğim veya çıkartacağım. Bu işlem bana 2 cm genişlik kazandırır! Acaba yeterli olur mu? Teknik kataloglarında "Multi-fiş sistemi: Tüm yapı parçaları, özel bir alet kullanılmadan, ön taraftan sökülebilir; servis çalışmaları için yan tarafında mesafe bırakmaya gerek yoktur." diyor. Hatta katalogdaki fotografta kombinin bir tarafını dolaba yaslamış. Ne dersiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Oda termostatını alırken garanti prosedürünü de sorarsanız iyi olur. Farklı bir marka kullanımında kombiyi garanti dışı sayabilirler

• quote:

Sayın memint ve sayın sserin,

Şimdiden teşekkürler.

Şimdi size önerilerde bulunurken bunu da dikkate alın demiş olmalıyım. Çoğu yorumumda bunları söyledim. Orjinal oda termostatı pahalıdır ama garanti şartlarını sorun, başka markayı ona göre alın. Kombi garanti dışı kalmasın. Siemens ile her kombi rahatça çalışır. Ben bacalı Beretta ile Siemens RDE 10.1 kullanıyorum. Siemens RDE 10.1 sorunsuz ısı sabitler. 22,5 dereceye ayarladığınızda 23 derecede kapatır, 22 derecede kombiyi açar. Fiyatı 115 TL dir.
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=48
    Viessman için alınabilecek en ucuz oda termostatı Vitotrol 100 (kablolu) modelidir. Fiyatı 300 TL.
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Viessmann-Vitotrol-100-UTDB-Haftalik-Program-Saatli-Dijital-Oda-Termostati-0--10216
    Kombi montajını Firmanın mühendisine-ustasına bırakın. Kendiniz dolap ölçüp biçmeyin.
    Tesisat temizliğini siz yapamazsınız. 2-3 kişilik iştir. Bu işi sıhhi tesisatçılar yapar. Birini çağırıp pazarlık yapın. Petek üstünden su basmak, alt kısmından hortumla gidere vermek yada vakumla çekmek şeklinde yaparlar. 150 TL ile 300 TL arası isteyenleri var. Antep'te 150 TL ye yaptırırsınız. Pis iştir, herkes beceremez. Ben de Ankara'da 150 TL ye 3 ay önce yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 17 Kasım 2011; 0:22:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.