Şimdi Ara

Viessmann mı? Buderus mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
64.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vaillant dünyada kombinin mucididir.ayrıca ürün yelpazesi çok fazladır
    17200kcal kapasiteli ürünleri bile satılıyor.

buderus un ise efsane olmuş buderus gb022 gibi bir modeli var
    bu 3 markanın aralarında büyük farkları yok.
    satış rakamlarına bakacak olursak vaillant önde olur.
    sıralama görecelidir.

ben herzaman fiyat-performans kombi severim
    kendi evime de öyle yaptım.

ben bir kombiye 3000lira vermem.veremem.
    verecek olanlarada saygı duyarım.

annemlerin alt katında karşılıklı 2daire var.evlerinin durumları aynı

m2,yalıtım,petek boyları,modülasyonlu digital oda termostadı kullanıyor her ikiside ..vb
    birinde viessmann vitodens var
    diğerinde bosch condense 2000w var

söylediklerine göre kombiyi aynı oranda yakıyorlar

faturaları hemen hemen aynı gelıyor.çoğu zaman da bosch az gelıyor

her iki evde bebekli.kombileri 24saat açık
    ama kişisel tercihlere saygım var. o ayrı bir konu

ülkemize göre vaillant,buderus,viessmann
    satış poltikalarını beğenmiyorum.çok pahalıya satıyorlar
    bana göre ise

eca,ferroli,bosch,ariston,immergas ve birazda demirdöküm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Nisan 2011; 12:08:45 >

• İki Firma da çok iyi kombiler üretir. Modülasyonlu oda termostatını uygun fiyatla vereni alın.
    Burada bazı kombileri öneriyoruz. Bazılarını eşit koşullarda bile eleyip "şunu alın" diyoruz. Bunu yaparken; performansı, problemleri, fiyatı göz önüne alınmakla beraber eşit koşullarda oda termostatı daha ucuz olanı alın dediğimi belirtmek isterim.
    Günümüz kombi tesisatında oda termostatını gereksiz görmek akılcı bir davranış şekli olamaz. Oda termostatı, özellikle bahar geçiş dönemlerinde sağladığı yüksek tasarruf dışında sağlıklı yaşam içinde bir zorunluluktur. Bir bahar döneminde parasını çıkarır. Tabi kalorifercilik oynamak istemiyorsanız. Bunu bilen bazı firmalar, oda termostatı fiyatlarını hatta özellikle modülasyonlu oda termostatı fiyatlarını fahiş fiyatta pazarlayarak, aslında kombilerini emsallerinden pahalıya satmış oluyorlar. Bu oyuna gelmemek lazım. Bu nedenle kombi fiyatlarını değerlendirirken, mutlaka modülasyonlu oda termostatı fiyatlarını da satıcı firmadan isteyiniz. Öneri bizden, uygulaması size kalmış.
    Tabi kombi seçerken yörenizdeki servisin çalışma şeklini mutlaka araştırın. Kötü bir satış sonrası hizmet, en iyi teknolojiyle yapılmış bir kombiden bile adamı bezdirir. Bunu siz takdir edeceksiniz.

• Peki arkadaslar Buderus gb042 ile buderus gb022 arasındaki belirgin fark konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sonucta gb022 kombiler arasında en pahalı modellerden birisi ve uretimden kaldırıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryhapsody

Peki arkadaslar Buderus gb042 ile buderus gb022 arasındaki belirgin fark konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sonucta gb022 kombiler arasında en pahalı modellerden birisi ve uretimden kaldırıldı.

022 yerine 072 gelecek yakında.
    Buderus GB022 ve GB042 Kombi arasındaki fark:

# En önemli farkları GB022 modelin 20.000 Kcal/h , GB042 modelin 19.000 Kcal/h olmasıdır.
    # GB 022 ortalama 190 m2 alanları ısıtırken , GB042 180 m2 alanları ısıtır.
    # Ayrıca standart olmayan ama opsiyonel olarak alınabilen Modülink kablosuz oda kumandası sadece GB022 modeli ile uyumludur.

diyor ilgili Firma. Bence 150 m2 den fazlasına yeterli gelmeyebilirler.
    http://www.buderuskombi.net/gb022vegb042farki.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Peki arkadaslar Buderus gb042 ile buderus gb022 arasındaki belirgin fark konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sonucta gb022 kombiler arasında en pahalı modellerden birisi ve uretimden kaldırıldı.

# En önemli farkları GB022 modelin 20.000 Kcal/h , GB042 modelin 19.000 Kcal/h olmasıdır.
    # Ayrıca standart olmayan ama opsiyonel olarak alınabilen Modülink kablosuz oda kumandası sadece GB022 modeli ile uyumludur.

Evim net 145m2. o zaman gb042 yeterli olur sanırım. sonucta gb022 hem daha pahalı hemde uretımden kalktı. ılerleyen zamanlarda yedek parca sıkıntısı olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Evim net 145m2. o zaman gb042 yeterli olur sanırım. sonucta gb022 hem daha pahalı hemde uretımden kalktı. ılerleyen zamanlarda yedek parca sıkıntısı olur.

Asla yedek parça sıkıntısı olmaz. Buderus'u Bosch satın aldı. Önceden de olsa buna izin vermezler. Tek katta 145 m2 ise 042 yeterli olur.
    Ciddi ve uygun satan Sİtede 2.180 TL gibi uygun fiyata. 2 yıl garantili.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BUDERUS%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=316&urun=BUDERUS%20GB%20042%20YO%D0.20,000
    Buna alternatif ise emsal özelliklere sahip ana Firma Bosch'tan yeni nesil premix Classic Condense 1.730 TL dir. 3 yıl garantili.
    http://www.kombitoptancisi.com/default.asp?syf=detay&kate=YO%D0U%DEMALI%20KOMB%DDLER&altkat=BOSCH%20YO%D0U%DEMALI&marka=&urid=276&urun=BOSCH%20CLASS%DDC%20YO%D0.2841

• BOSCH B1RDC 2841 H Yoğuşmalı Kombi 22KW araştırdım. Aynı teknolojiye ait daha ucuz ve yakıt tüketimi çok daha az olan bir kombi. 22Kw lik kombilerde 2.1m3/h dir. Bunun dışında brulör buderustaki gibi al-si-mg alaşımlı. Onca araştırmamdan sonra bosch'ta karar kıldım diyebilirim. Tabi bundaki etkenlerden biriside bosch'un buderus almış olmasıdır.

Bu konuda tavsiyede bulunan sserin bey'e teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryhapsody -- 20 Nisan 2011; 2:14:13 >
  • quote:

BOSCH B1RDC 2841 H Yoğuşmalı Kombi 22KW araştırdım. Aynı teknolojiye ait daha ucuz ve yakıt tüketimi çok daha az olan bir kombi. 22Kw lik kombilerde 2.1m3/h dir. Bunun dışında brulör buderustaki gibi al-si-mg alaşımlı. Onca araştırmamdan sonra bosch'ta karar kıldım diyebilirim. Tabi bundaki etkenlerden biriside bosch'un buderus almış olmasıdır.

Hayırlı olsun. Bilinçli bir kullanıcı olarak yorumlarınızı bekliyoruz.
    Madem Bosch CC aldınız, Bosch FR10 mod.oda termostatını da (110 TL) almalısınız.
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Bosch-FR10-Dijital-Gostergeli-Modulasyonlu-Oda-Termostati-0--351
    Eviniz 4+1 ise az kullandığınız odalar için 2-3 adet de term.vana alınız.
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=E.C.A-TRV-Termostatik-Radyator-Vanasi--334
    Kombiyi ve özellikle kartını ani voltaj değişimlerinden koruma amaçlı olarak aşağıdaki regülatörü de alınız.
    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Tuncmatik-Reguline-Kombi-Regulatoru-500-VA-0--10142
    Hepsi 250 TL tutmaz. Bazı firmalardaki oda termostatı fiyatından aşağı olur. Aynı Site olduğu için tek kargoda uygun fiyatla gönderilir. Ayrıca kombiyi uygun fiyatla aldığınız için bir bölümünü sisteme ve korumasına harcamalısınız.
    Kolay gelsin.

• sserin bey

Bugün yarın alacağım. Almak için karar verememiştim. Hayırlısı bakalım.
  • öncelikle buderus kombiden kurtuldum.ECA marka yoguşmalı kombim sessiz ve konforlu bir şekilde çalışmakta.
    +3 yıl garanti ile beraber 6 yıl garantiside oldu.servis elemanı kesinlikle daha kaliteli ve eğitimli..Buderus
    en son gelen servisin arıza bulmasını tarif edeyim size: arıza lambası sönmüyo bunda,fan ses yapıyo o arızadandır.
    ..(bunun üzerine elektronik mühendisi olan ben ,fan ses yapsa bile çalışır kombiyi faile düşürmez dediğimde)
    ha doğru aslında o zaman ....salter geçiş yapmıyo o arızalı.2 si de değişmesi gerek.yaklaşık 500 lira tutar.
    değiştirelimmi.ya bu ne ya.biz enayimiyiz ya.bu müşteri odaklı servis anlaşışı değil,firma odaklı ve kalitesiz
    bir uygulamadır.TKY(firma için açıklama Toplam Kalite Yönetimi) nin firmaların gelişmesine katkı sağladığı
    toplumda,hala böyle firmaların olması ülkem adına üzüntü veriyor.ve sorun çözüldü diyen firma,dün beni arayıp "sizin geçen yılda arıza yaptı
    kombiniz niye değiştirmediniz" diyor.madem dünya paraya parça değiştiriyosunuz,1 yıl sonra aynı parça arıza
    yapınca buderus firmasının müşterisine yardım etmesi gerekir.ha bana artık bedava buderus verseler mahalleme sokmam.burdan buderus alacaklara
    da "amaann almayın " diyorum.tabii buderus servisi tanıdık veya akraba değilse.unutmayınki arkanızda hiçbirzaman
    firma durmayacak ve yardım etmeyecek...sorunu frmaya bildirince 1 telefon edip müşteri azarlayarak "neden
    değiştirmedin kombini" diyerek çözülmez. AMANN BUDERUS MARKA KOMBİ ALMAYINN çok para verdim aldım,bi dünya masraf ettim ve sinirlerimi bozdu...

• BOSCH B1RDC 2841 H Yoğuşmalı Kombi 22KW belirtilen koddaki ürün bosch un condense cihazıdır. bu kombiye yoğuşmalı demek 10 yıl önceki teknolojiyi kullanmak demektir.
    yoğuşmalı cihazların üretim aşamalarına bakarsanız ürün geliştirme aşamasındaki evrelerden birisi condense cihaz üretim evresidir. bu cihazın brülör yani yanma haznesi içerisinde bi yoğuşma sistemi yok
    şöyle düşünün arabanın radyatörünün işlevi ne isebu kombideki condense düzeneğinin işlevide aynı çalışır. atık gazın sıcaklığı kare şekildeki atış ağzında bulunan radyatöre benzer eşanjöre çarptırılarak enerji kazanımı yapılmaktadır. oysaki günümüzde son teknoloji olan premix ön karışım teknolojisi ise bu işlemi yanma haznesinde gerçekleştirmeye dayanır arasınaki fark ise baca gazının atış ağzında c sıcaklık oluşurken yanma haznesinde bu sıcaklık 3000c leri görür aradaki enreji kaznımını bir düşünün bakalım ne kadar fark var

zaten büyük kazan üreticilerine bakın kaskad sistem üreticilerine ki bunlar 1 elin 5 parmağını geçmez hepsi bu teknolojiyi kullanır.

bu arada bosch un buderus satın alması ticari bir olaydır bunu 180 yıllık bir tecrübenin hiçe sayılması olarak algılamamak lazım diye düşünüyorum.
    her markanın kendine göre avantajları var ihtiyacı doğru anlamak ona göre değerlendirmek lazım derim ben

bi otomobil alırken nelere bakılıyorsa kombide de dikkat edilmelidir.

umarım yazdıklarım sizin için yararlı olur alacağınız kombinizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: emralp

BOSCH B1RDC 2841 H Yoğuşmalı Kombi 22KW belirtilen koddaki ürün bosch un condense cihazıdır. bu kombiye yoğuşmalı demek 10 yıl önceki teknolojiyi kullanmak demektir.
    yoğuşmalı cihazların üretim aşamalarına bakarsanız ürün geliştirme aşamasındaki evrelerden birisi condense cihaz üretim evresidir. bu cihazın brülör yani yanma haznesi içerisinde bi yoğuşma sistemi yok
    şöyle düşünün arabanın radyatörünün işlevi ne isebu kombideki condense düzeneğinin işlevide aynı çalışır. atık gazın sıcaklığı kare şekildeki atış ağzında bulunan radyatöre benzer eşanjöre çarptırılarak enerji kazanımı yapılmaktadır. oysaki günümüzde son teknoloji olan premix ön karışım teknolojisi ise bu işlemi yanma haznesinde gerçekleştirmeye dayanır arasınaki fark ise baca gazının atış ağzında c sıcaklık oluşurken yanma haznesinde bu sıcaklık 3000c leri görür aradaki enreji kaznımını bir düşünün bakalım ne kadar fark var

zaten büyük kazan üreticilerine bakın kaskad sistem üreticilerine ki bunlar 1 elin 5 parmağını geçmez hepsi bu teknolojiyi kullanır.

bu arada bosch un buderus satın alması ticari bir olaydır bunu 180 yıllık bir tecrübenin hiçe sayılması olarak algılamamak lazım diye düşünüyorum.
    her markanın kendine göre avantajları var ihtiyacı doğru anlamak ona göre değerlendirmek lazım derim ben

bi otomobil alırken nelere bakılıyorsa kombide de dikkat edilmelidir.

umarım yazdıklarım sizin için yararlı olur alacağınız kombinizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim

Yanlış hatırlıyorsunuz. Sanırım model ismi Condense olduğu için karıştırdınız. Bosch 2841 ClassicCondense 22 kWkombiCondense(klasik) yoğuşmalı değil, yeni nesil premix yoğuşmalı kombisidir. Başka biranlatımla premix(ön karışımlı) brülöre sahiptir.
    ""Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde
    yüksek verim ""

http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm

Bosch Condense 2000W condense(klasik) yoğuşmalı kombisidir. Kaldı ki bu model bile, gerekn koşullar hazırlandığında yoğuşmasız modellere göre yaklaşık % 10 tasarruf sağlayabilir.

• quote:

BOSCH B1RDC 2841 H Yoğuşmalı Kombi 22KW araştırdım. Aynı teknolojiye ait daha ucuz ve yakıt tüketimi çok daha az olan bir kombi. 22Kw lik kombilerde 2.1m3/h dir. Bunun dışında brulör buderustaki gibi al-si-mg alaşımlı. Onca araştırmamdan sonra bosch'ta karar kıldım diyebilirim. Tabi bundaki etkenlerden biriside bosch'un buderus almış olmasıdır.

Buderus'ta brulör paslanmaz çelik olup eşanjör Al-Mg-Sil alaşımdır. Muhtemelen Bosch'ta da böyledir. Kombiniz hayırlı olsun!
  • bir arkadaşın banada immergas önerdi. bu marka hakkında ne dersiniz
    ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: proxima35

bir arkadaşın banada immergas önerdi. bu marka hakkında ne dersiniz
    ???

İyi marka olarak nitelenebilir. ANcak markaları öne çıkaran; kombilerinin performansı, dayanıklılığı, sarfiyatı, kombi ve oda termostatının toplam fiyatı ve satış sonrası hizmetlerine verdiği önemdir.
    Şimdi bu markanın önerilen modelinin fiyatına bakacaksınız(Vaillant , Viessmann ve Buderus'u ayrık tutarsak) emsal markalardan Bosch, Ferroli, Ariston, ECA, DD vb emsal model fiyatlarına (oda termostatı dahil) bakacaksınız. Yörenizde servisin yakın ve ilgili olup olmadığını, yakıt sarfiyatını ve performansını araştıracaksınız. Hangisi aklınıza yatarsa onu alacaksınız.
  • Yanlış hatırlıyorsunuz. Sanırım model ismi Condense olduğu için karıştırdınız. Bosch 2841 ClassicCondense 22 kWkombiCondense(klasik) yoğuşmalı değil, yeni nesil premix yoğuşmalı kombisidir. Başka biranlatımla premix(ön karışımlı) brülöre sahiptir.
    ""Tam modülasyonlu fan ve ön karışımlı brülör sayesinde
    yüksek verim ""
    http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/5305.htm

Bosch Condense 2000W condense(klasik) yoğuşmalı kombisidir. Kaldı ki bu model bile, gerekn koşullar hazırlandığında yoğuşmasız modellere göre yaklaşık % 10 tasarruf sağlayabilir.

gönderdiğiniz linki şimdi inceleme fırsatı buldum sayın sserin
    cihaza hakim olduğunuzu ifade ettiğinizden yola çıkarak bilmek istediğim daha doğrusu göndermiş olduğunuz katalogda tutarsız olan detayları size sormak isterim bir de bu gözle bakarsanız söylediğim konunun haklılığını anlamış olursunuz.

öncelikle diğer kombilere göre bu kombinin tasarrufu %10 diil min. %13 dür katalogdaki 2,8m3/h verisinden yola çıkarak hesaplanabilir.
    ayrıca bu belirtilen tüketim değeri cihazın 9,3kw/h daki tüketim değeridir. yani cihazların max verimlilik sağladığı düşük işletme değeridir bu değer yakşaşık olarak 9,3x860=8170 kcal/h eder bu değer ki cihazın max güç diye min yakma değerini verir.

aynı kataloğun üst bölümünde sıcaklık aralıklarına göre cihazın verebileceğini ısıl değerlere bakıldığı zaman 30-50 c arası değerler sunulmuştur bu değerlerdede 18576 kcal/h değere anca ulaştığını görmekteyiz
    kombi 28kw yani 24080kcal/h etiket değerine sahip fakat verimlilik istenirse bu değerlerde ( 2,8m3/h enerji tüketimi ) onun için kombinin 18500 kcal/h seviyelerinde kullanılması gerekiyor hatta bu değerin %30 unda anca 2,8m3/h karşılıyor

sizin gönderdiğiniz katajoğa binaen bunları söyleme gereği duyuyorum

burdan çıkacak iki sonuç var ya bu kombi 28 kw değil
    ya bukombi 28 kw cihaz tüketim değerlerinde tüketim yapmıyor
    yada kataloğa düşük yazıp satılmaya çalışıyor

bu konularda da beni aydınlatırsanız sevinirim

hatta belirttiğiniz diğer markalara bakın onların hangilerinde bu değerler gerçek değerleri ile yazılmış

şunu söylemek isterim ki firmaların ürünleri ile ilgili kataloglar üzerinde işlerine gelen verileri yazdıkları aşikar tabi bunu söylerken doğru değerleri yazanları tenzih etmek isterim

saygılarımla

• SONUNDA ALDIM KOMBİYİ BUDERUS GB42'DE KARAR KILDIM. 2300 LİRAYA 12 TAKSİT. YORUM YAPARAK YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
  • İyi günler yakın tarihte kilis ilimize de doğalgaz verildi. Ve ciddi anlamda montajlar oluyor. Hem konunun güncellenmesi açısından hemde evimize alacağımız kombiye karar verme açısından yardımcı olursanız sevinirim.
  • ryhapsody R kullanıcısına yanıt
    dstm hayırlı olsun buderus kombin. mümkünse bu ürünle ilgili düşüncelerini yazabilir misin.

yetkili servisi ve servis elemanları nasıl?
    hiç arıza verdi mi? yedek parça ücretleri nasıl? soruna çözüm üretebiliyorlar mı?
    vb. yaşadığın tecrübelerini bekliyorum teşekkürler...
  • kenan1335 K kullanıcısına yanıt
    buderus aldım. tam yoğuşmalı kombi. hız arıza vermedi 5 yıldır. sadece bi kere bakım yaptırdım. ondada daha yeni 100 tl para aldılar. ben memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.