Şimdi Ara

VIEWSONIC 19' MONİTÖR RENK ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Ay kadar önce tekrar monitörüm bozulmuştu konu açmıştım tamiri olumlu sonuç vermeyince gidip ikinci el bir monitör alabildim. Viewsonic 1916wa. Ekranda çizik çıktı boydan, aldıktan 2 hafta sonra. Ekran kartı arızası değil, monitörün beslenmesinden değil , vga kartından değil. Lcd ekranın üstünde ki renk paleti deniyor sanırım o devrede arıza var. Çoğu kişiler servisler filan diyor bu tür arızalar da lcd ekran değişmesi gerekiyormuş. Ne yani tamiri işlerine mi gelmiyor yoksa onları mı aşıyor ??? Sizden istediğim bilip anlayan arkadaşların,işin inceliğini bilenlerin yardımcı olması verimli bir şekilde çalışacağından da şüpheliyim. Bu arıza sonrasında o renk paleti denen kısmını açtım orada lcd ekrana data gönderen filmler var çiziğin olduğu kısma odaklandım dirençleri filan ölçtüm bayağı kurcaladım meraktan. Ne geliyorsa şu merakımdan geliyor zaten. Her neyse kısım kısım yerler var 6 film var toplamda her filmin ayrı bir devresi çiziğin olduğu yerde bir smd direnci sokeyim calistarayim bakayim acaba bunlar ekranı nasil etkiliyor diye. Soktum calistirdim çizik kayboldu ama çok yakindan bakinca hafir dalga haline gelip gidiyor. O film devresinin kondansatorlerinden öyleyse diye tahmin ettim ayni baska bir smd direnc taktim calistirdim gozle gorulmucek kadar azaldi derken 15 dakika kadar sonra . fiiiiyuuuuuv. Sanırım hayal dünyama girdim dedim. Bütün renkler birbirine karıştı ve yazılar bulanık gözüküyor şimdi. Kendi halime gülüyorum hep. Herşeyim böyle oluyor hayat uğraşıyor sanki benimle. Neyse yardımcı olursanız ve bana birşeyler katarsanız kendinizden sevinirim. Yaşasın elektronik,yaşasın gözümüzü boyamış sahte dünya.
    İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://i.hizliresim.com/7Mgg6a.jpg

• İçindeki devrelerde hasarlı bi entegre vs gözüküyor mu

• Hayır görünürde birşey yok ölçüm de yaptım birşey gözükmüyor lcd.nin üstündeki devrede sorun kesinlikle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.