Şimdi Ara

Viewsonic 3D seçeneği hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, projeksiyon konusuna bir haftadır merak saldım ve kısa bir araştırmadan sonra dün başlangıç için uygun olduğuna ikna olduğum Viewsonic PJD5533w aldım. Akşam direkt olarak Digiturk Plus cihaza hdmi kablo ile bağladığımda direkt duvara yansıtmama rağmen (bence) gayet iyi bir görüntü elde ettim.
    3D kanalı açtığımda ise iki parçalı ekran görüntüsü çıktı, manuel olarak aletin menüsünden 3D ayarlarına girmek istediğimde ise seçenekler arasında bu kısmın sönük durduğunu ve üzerinde kumanda edilemediğini gördüm. Teknoloji ve elektronik aletlere merakım yoktur ve bu yüzden bilgi sahibi de değilim.
    Bu opsiyonu çalıştırmak için ne yapmam gerekir, sorun receiver'da mı, kabloda mı yoksa projektörde mi? Neyi eksik/yanlış yapıyorum?
    Teşekkür ederim.

• Kardeşim , bende aynen sizin gibi projeksiyon araştırmasındayım, ben promacto rpo x10 modelinde karar kıldım gibi birşey, araştırmalarımda edindiğim bilgiye göre eğer projeksiyonunuz da 3d ready yazıyorsa bunlardan bazıları direk 3d oynatamıyor, 3d destekli bir playerdan aldığı 3d görüntüyü oynatabiliyormuş. Yani cihazınızın 3d özelliğinin ready değilde direk 3d olması gerekiyor sanırım. konu hakkında tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini paylaşacaklardır ancak benim edindiğim bilgiler bu yönde , teşekkürler ...

@onderb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 22 Kasım 2013; 14:32:38 >
  • bu arada kaça aldınız bu projeksiyonu acaba ?..
  • Cihazı aşağıdaki yerden aldım, fiyat bilgisini de orada bulabilirsiniz. Linkte de cihazın herhangi bir çeviriciye ihtiyacı olmadığı belirtilmiş.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/viewsonic-pjd5533w-projeksiyon,41005.html

Biraz daha araştırdım ve yayın alamayışım sanırım digiturk yayının 50 Hz olması, ancak projektörün 120 Hz istemesinden kaynaklanıyor.
  • Hayırlı olsun kardeş, direk oynatıyorsa çok iyi ...

Evet dediğiniz gibi 3d olayında bi 120 ve 144 hz. muhabbeti var, onlada ilgili olabilir.

@onderb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 22 Kasım 2013; 15:44:04 >
  • Cihazı kurdum, 3 metre ve 5 metreden duvara ve perdeye yansıttım. Diğer ürünlerle mukayese şansım olmadığı için net kıyaslama yapamam ama görüntünün benim gibi amatörce ilgilenen birini fazlasıyla tatmin ettiğini söyleyebilirim.
    3 gün önce de Teknosa'ya blu ray oynatıcı almaya gittim ancak kasada filmlerin bu kadar pahalı olduğunu duyunca aldığım oynatıcıyı da bıraktım ve sony marka normal bir dvd player aldım, görüntü çok güzeldi ancak sistemin bariz bir ses eksiği vardı ve ses sistemi almak farz göründü.
    Ses sistemlerine bakıp bilgilenmeye çalışırken bu kez de almışken blu ray oynatıcı içeren bir ses sistemi almanın daha mantıklı/ekonomik olduğu fikrine varıp samsung ht-f4500 aldım. Akşam onu da kurdum ve gerçekten apartman dairesi için 500w ses sisteminin çok fazla olduğunu anladım ama sonrasında televizyonun sesi resmen bana hikaye gibi geldi.
    Velhasıl, sabırla araştırmadan ve iyice öğrenmeden benim gibi acele ile bir şey aldığınızda ya birşeyler eksik kalıyor yada aldığım dvd player gibi fazla kalıyor.

3D blu ray filmler için de gördüğüm kadarıyla hdd dolumu yapan bir sürü yer varmış, tavsiye eder misiniz? Bu şekilde oynatılan filmlerin orijinali ile kıyaslandığında görüntü kalitesi için ne söylenebilir? Hoş, farklı olsa dahi orijinal film almak için o paraları ödemek bana pek mantıklı gelmiyor.

• satın almış olduğunuz ürün 3d ready bir cihaz olduğu için linkini verdiğim gibi bir ürüne daha ihtiyacınız var...digiturk uydunet gibi platformlardaki 3d özellikli yayınları direk izlemeniz için full 3d özellikli cihaz almalıydınız...

http://www.sunummarket.com/Store/ProductDetails.aspx?ProductID=93359

saygılar...
  • ayrıca 3d bluray film dolumu yapıyoruz diyen yerler kuvvetle muhtemel mkv uzantılı filmler dolduracaktır size...genellikle 10-15 gb boyutundadırlar...bluray formatının 1/4 veya 1/5'i boyutlarında mkv'ler, bluray'in sıkıştırılmış yani ses ve görüntü kalitesinden feragat edilmiş formlarıdır...
  • Cevap için teşekkür ederim dr.ibrahim. Dün dolum yapan yerlerden birinden deneme için içine film konulmuş halde bir USb aldım ve oynatıcıya bağladım, normalde direkt üç boyutlu görüntü gelmesini bekledim ama onun yerine sağlı sollu ikiye bölünmüş bir ekran geldi, formatı sanırım dediğiniz gibi mkv idi. Projeksiyonun kullanma kılavuzunda eğer otomatik gelmiyorsa manuel olarak 3D seçeneğini çalıştırın diyor ancak ben ayarlara girdiğimde "3D senk" seçeneğinin aktif olmadığını ve ayar yapılamadığını gördüm, ne yaptıysam aktifleştirmeyi başaramadım. Neredeyse hepsini yere atıp kırmama az kalmıştı ve kapattım! Şimdi onu al bunu al derken birde bu aletten almam şart mı diyorsunuz? Eğer bu processor box olmazsa sadece orijinal blu ray film dışında başka bir şey izleyemez miyim?
    Teşekkür ederim.
  • senin içine film attırdığın harici harddiskinin sadece usb çıkışı var. bu yüzden iki seçeneğin var..1.si o mkv uzantılı filmleri bilgisayar üzerinden izlemek..harici diskini bilgisayara bağlayacaksın...onu da hdmi veya vga ile projeksiyona bağlayacaksın..gom player vs.gibi bir oynatıcın kurulu olması lazım bilgisayarında..
    2.si dune, egreat gibi bir media oynatıcın olması lazım...bu cihazlara harici harddiskini usb ile bağlıyorsun...cihazdaki hdmi çıkışını da projeksiyona bağlıyorsun...3d
  • senin içine film attırdığın harici harddiskinin sadece usb çıkışı var. bu yüzden iki seçeneğin var..1.si o mkv uzantılı filmleri bilgisayar üzerinden izlemek..harici diskini bilgisayara bağlayacaksın...onu da hdmi veya vga ile projeksiyona bağlayacaksın..gom player vs.gibi bir oynatıcın kurulu olması lazım bilgisayarında..
    2.si dune, egreat gibi bir media oynatıcın olması lazım...bu cihazlara harici harddiskini usb ile bağlıyorsun...cihazdaki hdmi çıkışını da projeksiyona bağlıyorsun...aktif değil dediğin o seçeneklerin aktifleştiğini, eğer otomatik 3d oynat seçeneğini seçtiysen 3d filmin otomatik olarak başladığını göreceksin...
  • Günaydın, dr.ibrahim seni yanıltacağım kusura bakma Dün firmanın çağrı merkezini ve cihazı satan birkaç yeri aramama rağmen gördüğüm kadarıyla kimse çok net bilgi sahibi değil, yine ne varsa forumlarda var Player'in çözünürlük ayarları ile oynayıp (720p), otomatik olan 3D seçeneğini ise manuel olarak 3D-3D moduna getirdiğimde projeksiyonun 3D ayarlarının aktifleştiğini gördüm. Oradan da "yan yana" seçeneğini seçtiğimde görüntü geldi. Tabi 2D görüntü ile kalite yönünden kıyas kabul etmez ancak yinede oldukça tatminkar ve keyifli olduğunu söyleyebilirim.

• Dün ilk kez orijinal 3D blu ray film aldım, alet bunda hiçbir ayar gerekmeden otomatik olarak algılayıp 3D olarak oynattı. Netlik olarak hdd ile oynatılan mkv filmlere göre gerçekten fark var ama bence aradaki fiyat farkı orijinal film almayı gereksiz kılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.