Şimdi Ara

viewsonic vg2230wm problemi - ne yapmali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu monitori hepsiburada dan aldim. elime geceli 4 gun olmasina ragmen hemen problem yasamaya basladim: monitor arada bir kendini kapatiyor! durup duruken monitorde goruntu gidiyor, goruntunun gelmesi icin dugmesinden kapatip tekrar acmam gerekiyor. su son yarim saat icinde 10 kere bu islemi yapmak zorunda kaldim.

su an bunlari yazarken de monitorun arada bir parlakliginin artip azaldigini gorebiliyorum (dogrusu bu voltajdan kaynaklaniyor olabilir).

aranizda bu tur problemler yasayanlar var mi? sizce pazartesi gunu aynen hepsiburada ya iade mi etmeliyim?

Not: monitorun suruculerini kurmamistim, daha dogrusu cd sindeki suruculer bende calismamisti, bir de son suruculeri deneyeyim bakalim. -- EDIT: ise yaramadi.
    Not2: hayret, bunlari yazarken acip kapama problemi yasamadim (5 dakikadir). -- EDIT: 6. dakikada gene gitti :) bunu da laptoptan yaziyorum. nerden aldim bu lanet monitoru

Not3: su problemi de belirteyim: gene durup dururken ekranda binlerce pixel yanip sonmeye basliyor - karincalanma gibi bir efekt meydana gelmis oluyor. bu problemi de 4 gunde 5-6 kere yasadim (ilk gun bile) ancak kapatip actigimda problemsiz devam ettigi icin pek umursamamistim, demek ki hata etmisim.

tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t1000 -- 17 Şubat 2007; 19:27:41 >

• iade et deiştirsinler bence..
  • Dostum Şubat başında bu monitörden satın aldım ve kullanmaya başladım.
    Aradan 3 gün geçti ki (toplasan 10-15 saat arası çalışmıştır) bir anda olan oldu ve monitör söndü gitti. Ne yaptıysam fayda etmedi. Ekran hiç tepki vermiyordu. Kaldırıp crt yi kurdum. Ertesi sabah tekrar elektrik verip denedim. Bu sefer alet elektrik aldı ve açıldı. Ama tüm ekran tamamen beyazdı. Nette 10 dakikalık bir araştırma yaptım ve aynı dertten muzdarip üç kullanıcı buldum.
    Sonrasında satıcıya verdim ve yenisini de istemedim. Farkını da verip 226 beklemeye koyulduk bakalım.

Benim şahsi fikrim, bu monitörün piyasada hatalı üretimleri var sanırım. Hem de az buz değil.
    Sana şunu şiddetle tavsiye ediyorum, para iadesi gerçekleştir. Monitörün değişimini reddet. Biraz fark yüklenerek 226 alabilirsin arzu edersen.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: iski
    arkadaşlar benim ViewSonic VG2230WM 22" monitörün ekranı belirli periyodlarda hiç anlamadığım bir sebeple kapanıp geri açılıyor.
    bu nedir ? bişiyin koruması filan gibi bişi mi var acaba ?
    teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_12023397/mpage_1/key_//tm.htm#12023397
  • Bende alalı 1 hafta oldu şu an hiçbir sorun yaşamadım
  • Yorumlariniz icin tesekkurler. Sorun "iski" nin bahsettigi gibi kablolardan degil...

Monitoru genel olarak begendigimden oncelikle urun degisimi isteyecegim. Viewsonic distributorunun ciddiyetini gormus olacagiz.

Hepsiburada.com a gonderdigim iade notu:
    quote:

Sayin hepsiburada.com yetkilisi,

#xxx nolu siparisle gelen ve degisimini talep ettigim monitorun problemi sunlardir:

1. Ekran kendiliginden karariyor. Monitor ilk acildigindan 40 dakika sonra kapanmaya basliyor ve daha sonra bu problem 2-3 dakika araliklarla surekli meydana geliyor. Dugmesinden kapatip acarsaniz duzeliyor ancak kisa bir sure sonra tekrar ediyor.
    2. Ekranda binlerce piksel yanip sonuyor ve karincalanma efekti olusuyor. Duzeltmek icin monitoru acip kapamak gerekiyor.

(2) numarali problem monitor ilk elime gectigi gunden beri basima defalarca geldi ancak asmasi kolay oldugu icin ve iade-degisim islerini yapamayacak kadar yogun oldugum icin urunun bu kusurunu gormezden geldim. Ancak (1) nolu problem ise (3. gun ortaya cikti) tahmin edersiniz ki gozardi edilemeyecek kadar sinir bozucu oldugundan urunun degisimini talep ediyorum. Urun eksiksiz bicimde size gonderilmistir.

Eger urun derhal degistirilmezse, ya da tamir edilip tekrar gonderilme gibi sureci uzatacak bir durum olacaksa, urune olan acil ihtiyacim yuzunden bunu kabul edemeyecegim ve para iadesi talep edip baska urunlere yonelecegim. Lutfen Viewsonic yetkilisi ile gorustukten sonra beni surec hakkinda bilgilendiriniz; buna gore davranacagim.
    ...........
    ...........

• bence çok güzel monitör en iyisini yapmışsın.bu sorundan dolayı bir kaç kişinin daha karşılaştığını duymuştum..ama genel olarak çok az rastlanıyor..yeni aldığını sorunsuzca kullanırsın inş..
  • slm geçmiş olsun öncelikle. benimde başıma ilk aldığım zaman geldi 1 saat kullandım kullanmadım görüntü gitti.daha sonra fişten çektim 40-45 dk sonr tekrar denedim elektrik geldi.firmasıyla görüşmemde tekrar böyle bir sorunla karşılaşırsam birebir değiştireceklerini söylediler .şu an için hiçbir sorun yok canavar gibi çalışıyor.almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • Arkadaslar,

Viewsonic monitorun yenisini gonderdi. Bir kac saattir kullaniyorum, su ana kadar sorun yok.

Benim pazartesi gunu kargoyla iade ettigimi hesaba katarsak (sakarya dan), hepsiburada nin da, Viewsonic in de sorumluluklarini cok hizli yerine getirdiklerini soyleyebilirim

Tesekkurler...
  • güle güle ve sorunsuz kullanman dileğiyle..
  • quote:

Dostum Şubat başında bu monitörden satın aldım ve kullanmaya başladım.
    Aradan 3 gün geçti ki (toplasan 10-15 saat arası çalışmıştır) bir anda olan oldu ve monitör söndü gitti. Ne yaptıysam fayda etmedi. Ekran hiç tepki vermiyordu. Kaldırıp crt yi kurdum. Ertesi sabah tekrar elektrik verip denedim. Bu sefer alet elektrik aldı ve açıldı. Ama tüm ekran tamamen beyazdı. Nette 10 dakikalık bir araştırma yaptım ve aynı dertten muzdarip üç kullanıcı buldum.
    Sonrasında satıcıya verdim ve yenisini de istemedim. Farkını da verip 226 beklemeye koyulduk bakalım.

Benim şahsi fikrim, bu monitörün piyasada hatalı üretimleri var sanırım. Hem de az buz değil.
    Sana şunu şiddetle tavsiye ediyorum, para iadesi gerçekleştir. Monitörün değişimini reddet. Biraz fark yüklenerek 226 alabilirsin arzu edersen.

Kolay gelsin...

Bu problem aynen benimde başıma geldi ve monütörü aldığım yere geri verdim(bimeks) ve oda kargoyla distiribütöre gönderdi 8 gündür bekliyorum. Bu can sıkıcı bi durum malesef insanın baya bi hevesi kaçıyor bilmiyorum bu elektronik işi tamamen şans işide kafaya takınca inadına oluyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.