Şimdi Ara

ViewSonic VX2270Smh Input Lag Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, monitörü almak isteyenlere fikir olsun diye;
    ucuz yollu ips led monitörlerden biri olan bu cihazı, Philips 107Ex CRT monitör ile karşılaştırmalı input lag testine soktum CRT yi analog çıkışa, VX2270smh'ı da DVI çıkışa bağladım.

sonuçlardan bir kaç fotoğraf yükleyeceğim.

Yaklaşık 30 fotoğraf çektim shutter hızı 1/1000-1/1250 sn arası.

24 fotoğrafta "0" ms
    6 fotoğrafta "16-17" ms geçikmeler vardı.

Fotoğrafların hepsini yükleyemeyeceğim ama bir kaç örnek atıyorum. Özellikle gecikme olanları seçtim.
    @bocekgrafik'in de yorumunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingolas -- 12 Ekim 2013; 21:55:12 >

• neredeyse yok gibi ama zaten bir monitörde input lag olması beklenemez.(bariz bi şekilde)bu test tv için daha önemli..
  • SystemApps kullanıcısına yanıt
    Bazı monitörlerde de rahatsız edici derecede olabiliyormuş özellikle ips panellilerde, ben de merak edenler için bir test yapmak istedim. FPS Oyunlar için önemli olabiliyor.
  • cingolas kullanıcısına yanıt
    input lag ile panel ve çeşidi arasında doğrudan bir ilişki yoktur.input lag testleri televizyonlar için önemlidir çünkü televizyonlarda alınan sinyal görüntü/resim işlemcisi tarafından tekrar işlenir.bu da gecikmeye neden olur.mesela bir futbol oyununda şuta bastıktan sonra bazen bariz bir şekilde gecikme olur.televizyonlara bu yüzden oyun modu diye bir mod konur.bu modda tüm görüntü işleme özellikleri devre dışı bırakılarak önceliğin alınan sinyalin en az gecikme süresiyle ekrana verilmesi amaçlanır.

panel çeşidi yani bir monitörün ıps veya tn panel olması ve bunun yarattığı sorunlar ayrı bir konudur.input lag ile bir ilgisi yoktur.dolayısı ile bir monitöre input lag testi yapmak anlamsızdır. tepkime sürelerinin uzun olması ghosting gibi sorunlara yol açar.ancak günümüzde ıps panellerde 5ms gibi küçük değerlere düştüğü için(aslında bu değer grey to grey olarak belirtilir) panel çeşidinin pek bir önemi kalmamıştır.mesela ıps panel kullanmaktayım ve oyunlarda fps dahil olmak üzere bir sorun hissetmiyorum.hissedenide görmedim...genelde oyun için tn panel önerilse de ben bir fark olduğunu düşünmüyorum.en azından ıps panellerin renk doğruluğu canlılığı ve görüş açısı avantajlarını bastıracak kadar...

• inputLAG testi icin emegine saglik.Sonuclarda gayet iyi , demekki bu IPS panel oyunlardada sorun cikarmayacaktir.Tabi ghost testlerinede bakmak lazim.
    test için teşekkürler sonuçlar gayet iyi. bir de ghosting testi olsa iyi olurdu ben de yapabilirim ama 2-3 hafta sonra ancak sonuçları yazabilirim. bir de tam olarak nasıl yapıldığını araştırmam gerek. bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa daha kolay olur benim için
    Öncelikle uzun süreli gecikme için özür dilemek istiyorum. Bu konuyu nasıl atladım, anlamadım; hele de haberdâr edilmişken?

Test için teşekkür ediyorum. Eline ve emeğine sağlık. Lag yok gibi birşey veya 10 ms altında kaldığından, oyunculara negatif yansıyacak bir durum söz konusu değil. TFTCentral'e göre 16 ms altı 1. sınıda giriyor.

Fazla iştihar bulmasa da, ViewSonic'in VX serisi, kendini bu konuda ispatlamış durumda ve ben de herkese öneriyorum bu seriyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.