Şimdi Ara

Vikipedi: Rica ediyorum gözatın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Konu yanlış yerdeyse bile uyarırsanız çok sevinirim. Ben bu başlığı sizden bir ricada bulunmak için açtım. Biliyorsunuz ki biz Türk internet kullanıcıları olarak interneti hep zaman öldürgeci olarak kullanıyoruz. Facebook mu dersiniz, MSN mi dersiniz; sonuç olarak internette bazı önemli noktaları da atlıyoruz, üşeniyoruz, sadece gereksinim duydukça da yüzüne bakıyoruz.

Amacım kesinlikle reklam değil; zaten bahsi geçen site de reklama gereksinim duymayan bir site. Benim sizden ricam, el birliğiyle oluşturulan ve yüzlerce dilde hizmet veren sanal ansiklopedi Vikipedi’ye destek vermeniz. Ansiklopedi dedim diye yüzünüzü buruşturmayın lütfen; çünkü bu ansiklopedide albümlerin, filmlerin ve oyunların bile maddeleri var.

Ben yeri geldiğince katkı yapmaya çalışıyorum ama böyle büyük bir ansiklopedide tek başına işler yürümüyor. Ayrıca diğer birçok dildeki Vikipedi’nin madde sayısı ve kalitesi Türkçe Vikipedi’den daha ileri. Mesela Fince, beş milyon kişi tarafından konuşulur. Ama yine de madde sayısı bizimkinin iki katı. Kalitesi de cabası.

Aramızda mutlaka dil bilen, çevirme yapabilen, çevirme yapmasa bile okuduğu kitapları, sevdiği albümleri ekleyebilecek kişiler vardır. Eğer siz de böyle bir projeye katılarak desteğinizi esirgememek istiyorsanızhttp://tr.wikipedia.org/ adresine girerek ücretsiz üye olun. Hemen sonra da iyi yazılmış maddeleri araştırarak onları inceleyin ve Vikipedi’yi keşfedin. İnanın çok şey kazanacaksınız ve çok şeyi de seveceksiniz.

Vikipedi’ye zarar veren “vandal”lardan olmak yerine, ona katkı yapan bilinçli insanlar olalım ve Türkçe bir bilgi kaynağını hep beraber geliştirelim. Şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar, başarılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.