Şimdi Ara

Virüslü C, usb/dvd boot hatası ve NTRAwrite uygulaması hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Başlıktan anlaşılacağı gibi, biraz karışık bir sorunum var.

Öncelikle C diskine hükmeden, kendini diskte yönetici atayan ve erişimimi engelleyen bir virüs var. Bu nedenle, pc üzerinden format dâhil hiçbir aktif eylem yapamıyorum. C>Özellikler>Güvenlik'e girdiğimde özellikleri okuma izinlerim olmadığını söylüyor, "Gelişmiş"e tıklayıp yönetici olarak devam etmek istediğimde, "yönetim kullanıcısı olsanız bile bu nesnenin güvenlik özellikerini görüntüleme izniniz yok. Bu izni kapsayan sahipliği almak için yukarıdaki sahip değiştiri tıklatın" diyor. Tıkladığımda sadece virüsün kullandığı kullanıcı adı uygun nesne adı sayılıyor. (Virüsün yönetici isminde benim kullanıcı isimlerimden bir karma yazdığı için nedir ne değildir çok da anlayamadım bu isim mevzusunu, herhangi bir ek bilgi verirseniz sevinirim.)

Bu sebeple pc üzerinden format atamıyorum (C üzerinden izin hatası veriyor), D'de Ubuntu kurmayı denedim, onda da kurulum ilerliyor ancak son %1'de falan C'den izin hatası veriyor.

Ben de usb'ye ve dvd'ye Ubuntu'yu attım, gerekli isotousb ve dvd için olan benzeri programlarla. Sorunsuz atabildi. Ancak boot ayarlarında ilk sıraya hangisini getirirsem getireyim windows açılışı yapıyor. Biraz bakınınca Ubuntu program dosyalarının içinde, install klasöründe bir sbm.bin dosyasıyla birlikte bir bilgilendirme notunda şu yazıyor:

"The file `sbm.bin' that is available in this directory may be useful to you if you are not able to directly boot the first CD because your BIOS may be too old and may not support ISOLINUX.
    Then, instead of booting on the CD directly, you create a Smart Boot Manager floppy image by using the sbm.bin disk image. You can create this floppy with rawrite (under DOS) or with dd (under Linux). Now you can boot on this floppy disk and it will detect your CDROM and let you boot on it bypassing any BIOS limitation."

Muhtemelen sorunum bu. Bu nedenle rawrite çalıştırmayı denediğimde, malum C izni hatası veriyor. smart bootmanager programını D'ye indirip çalıştırdığımda da kurmaya başlayıp sonra izin hatası veriyor. Sadece NTRAwrite uygulamasını hata almadan açabildim. Ubuntu yüklü usb, dolayısıyla sbm.bin dosyası F'de olduğundan uygulamayı da oraya kopyaladım.
    Bu uygulama, bir komut penceresi açarak çalışıyor ve pencerede,

"Please type the image pathname:
    Please type the diskette drive:
    Please insert a diskette and press any key."

isteklerini soruyor. İlkine sbm.bin (F:\sbm.bin diye de, D'deki kopyasından da denedim), ikinciye F: yazıyorum, uygun bir komut olarak görüp devam etmiyor, direkt kapanıyor (herhangi bir şey yazsam da aynı şekilde kapanıyor). Ama izin hatası falan vermediğinden kapanma sebebi virüsten değil benim yolu yanlış yazmam diye düşünüyorum ya da uygulama sadece img dosyalarına mı özgü bilmiyorum ama Ubuntu'da bu işlem için de önerilmiş bu, oradan buldum zaten.

Sorunun herhangi bir aşaması hakkında bildiklerinizi, atladıklarımı paylaşırsanız çok sevinirim. Her yardım çabası için şimdiden teşekkürler.

• Ubuntu'da Gparted ile C bölümünü biçimlendirmeyi denediniz mi?
  • Bütün diski biçimlendirmek denenebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.