Şimdi Ara

Vista başlangıçta ekran gidiyor, kafayı bozdum yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi değiştirdim işlemci E8400 anakart asus maximus formula ve ati 4870 ekran kartı, bütün driverlerı kurdum ilk başta sorunsuz çalıştı fakat başka sorunlar nedeni ile donanımların yerlerini bir kaç kere değiştirdim en sonunda kasayı kapattım ne olduysa vista hoşgeldiniz logosu gelmeden ekran standby konumuna geçiyor ama vista çalışıyor seslerden anlıyorum, güvenli kipte açılıyor dirverlerı kaldırınca sistem normal açılıyor ama standart vga olarak açılıyor driver yüklediğimde tekrar aynı sorun yapıyor, format attım sorun düzeldi sonra tekrardan hdd'nin birini sökmem icap etti kasayı açtım kapadım aynı problemle karşılaştım ekran kartının bozuk olduğunu düşünerek kartı değiştirdim fakat malesef aynı problem devam ediyor sebebini bir türlü anlayamadım ramlerin yerini değiştiriyorum bios yüklüyorum ekran kartının yuvasını değiştiriyorum vs.... ama düzelmedi acaba acıp kapama esnasında kaplolarda kısa devremi oluyor ekran kartına driver yükleyince gücü çektiğinden kendini kapatıyor sanırım yani aklıma gelen bu fakat kobloları düzeltiyorum gereksiz fanları ışıkları kapatıyorum ama nafile böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilmiş arkadaşların acil yardımlarını bekliyorum

• başka sorunlar dolayısıyla donanımın yerlerini değiştirdikten sonra sorun çıkmış.acaba ne tür yer değişikliği yaptın?
    ayrıca farklı driver denedinmi.bunu belirtmemişsin.
    kısa devre olayından şüpheleniyosan uzay montajında pc yi test etmen daha doğru olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

başka sorunlar dolayısıyla donanımın yerlerini değiştirdikten sonra sorun çıkmış.acaba ne tür yer değişikliği yaptın?
    ayrıca farklı driver denedinmi.bunu belirtmemişsin.
    kısa devre olayından şüpheleniyosan uzay montajında pc yi test etmen daha doğru olur.

Driver olarak cd'den ve son sürüm atinin sitesinden indirdiğim driverları kurmuştum, bu akşam uzay montajını deniycem bakalım nasıl olucak.
  • HD 4870 hangi marka acaba? Saphhire mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alirezzak

HD 4870 hangi marka acaba? Saphhire mi?

evet saphhire ama kartı his 4850 iqec4 ile değiştirdim onunlada aynı sorun çıkta tekrar geri aldım 4870'i
  • Ben bu duruma ekran kartımın bios unu değiştirdiğimde rastladım bence sizin ekran kartının biosu sorunlu.
  • ekran kartına sağlam bios u attınız mı ? eğer attıysanız uzay montaj da kısa devre kontrol ü yapın
  • ekran kartının bios'u ile oynamadım fakat iki farklı ekran kartı ile aynı sorunu yaptı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bices

ekran kartının bios'u ile oynamadım fakat iki farklı ekran kartı ile aynı sorunu yaptı.

ekran kartı biosu ile alakası yok o işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 29 Ocak 2009; 11:35:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

quote:

Orjinalden alıntı: bices

ekran kartının bios'u ile oynamadım fakat iki farklı ekran kartı ile aynı sorunu yaptı.

ekran kartı biosu ile alakası yok o işin.

Ne ile alakalı olabilir yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bu arada makineyi tekrar formatlayıp toparladım sonuç aynı düzelmedi az kaldı sıyırmaya 1 haftadır bu problemle uğraşıyorum
  • Hocam biosdan sonra f8le vga modunu etkinleştirip çözünürlüğü değiştirmeyi dene belkide ondandır ;)
  • peki monitorun dvi girişinimi kullanıyorsunuz eğer öyleyse 4850 lerde dvi da vista dan görüntü alınamıyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: designr

peki monitorun dvi girişinimi kullanıyorsunuz eğer öyleyse 4850 lerde dvi da vista dan görüntü alınamıyordu

Dvi kullanıyorum birde çeviriciyle analog deniyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: designr

peki monitorun dvi girişinimi kullanıyorsunuz eğer öyleyse 4850 lerde dvi da vista dan görüntü alınamıyordu

Dostum allah razı olsun en sonunda düzeltebildim dvi vga dönüştürücü ile monitöre bağladım görüntü geldi 1,5 haftadır denemediğim yapmadığım şey kalmamamıştı bu kadar sacma ve basit birşeyden uğraştım.
    Bu arada yıllardır forumlara üyeyim ilk defa ban diycem ati ye kocaman bir
    4870 dvi sorunu yazdım millet neler çekiyormuş bu sorundan çok saçma, o kadar alet yapıyorlar böyle saçma problemlerle milleti helak ediyorlar

• valla bende ati sipariş ettim yeni inş. başıma bi iş gelmez tırsmaya başladım valla

bu arada senin sorununu bi benzerini bende yaşamıştım asus ati 9550 ge/td ekran kartıyla
    ekran kartını CRT monitörden analog giriş ile bağlıyorum
    tam windows hoşgeldin ekranı gelecek çat görüntü gidiyordu

birkaç denemeden sonra farkettimki her ati sürücüsü bu karta uymuyor halbuki ati catalyst paketi tüm yongaları destekliyor sözüm ona
    ama öyle değil işte 7 küsür sürümünü kullanıyorum şimdi

bi de win logosu gelmeden önce f8 ile vga modunu etkinleştir seçeneği ile de görüntü alabilirsin ama standart ekran olarak tanıyor kartı sanırım sürücü düzeltme için işe yarayabilir

bu da benim çözümüm paylaşmak istedim ( :

• Dostum sorununun çözüldüğüne sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.