Şimdi Ara

Vista boot etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 1 haftadır uğraşıyorum çözemedim bir türlü.Olayı bastan anlatayım

İnternetten Vista black edition 2009 indiridm.İso kalıbı olarak indi.Ama winrar simgesi vardı.O aralar iso yu dvd ye yazamadım.Winrarı açtım içindekileri masaüstüne ayrı bi klasöre attım.O ayrı klasördeki setup a tıkladım vistayı kurdum.Bilgisayar açılmadan xp ve vista geliyordu vistayı secip acıyordum bilgisayarı gayet güzel calısıyordu hem xp hem vista..

xp C sürücüsünde kurulu vista D sürücüsünde.Dedim C sürücüsünü siliyim sadece vista kalsın.Xp cd sini taktım.Boot ettim işte windows kurdan harddisk bölümlerini ayarladıgımız yerden C yi sildim yeni bölüm olusturdum D kaldı. Restart attım.Geçersiz bölüm tablosu hatası geldi açılmadı bilgisayar..

Xp cd sini taktım tekrar D yide sildim C yide sildim yeni xp yükledim.Herneyse bu ayrı bı klasöre attıgım vista dosyalarını ( iso dan cıkardıgım) tekrar iso kalıbı yaptım.onuda dvd ye yazdım.

Şimdi boot olmuyor.Cd den önyükleme için bir tusa basın uyarısı gelmıyor.İnternetten indirdigimin kendisi yok ( winrar iso şeklinde winrarı acıp icindekilerini attıgım attıgım klasor war :) )

KARISIK oldu epey.Bu işin içinden cıkamadım.Yardımcı olursanız sevınırım

• Arkadaşım sen baştan hata yapmışsı.Windows xp varken d'yede vistayı kumuşsun.Tamam.Bu sorunsuz çalışır.Ama windows xp'nin olduğu bölümü silerek hata yaptın.Bu nedenle harddiskin boot tablosu birbirine girdi.Şimdi yapmam gereken o iso kalıbını winrar ile açmayacaksın.Nero'yu aç oradan kalıbı diske yazdır de.Sonra winrar simgesinin olduğu iso kalıbını nero'ya göster.Boot edilebilir disk olarak CD\DVD'ye yazacaktır.Sonra bu diskten boot ettiğinde vistayı kurabilirsin.
    Winrar iso kalıplarını çıkartma özelliğine sahip.Bu yüzden kurulumda iso'yu varsayılan açcı olarak belirliyor.Bunu winrar'ın seçeneklerinden ayarlayabilirsin.
  • Hocam pek birşey anlamadım resimlerle anlatayım ben en iyisi

ilk başta internetten indirdigim winrar şeklindeki iso kalıbını açtım.içindekilieri klasöre attım şu şekilde ..

işte burdan setup a tıklayarak kurdum vistayı....

sonra dedigim gibi işte açılmadı C yi sildigimde.Ama bu klasörü saklamıstım.Netten indirdigim winrar şeklindeki silindi

Xp yi kurdum yine nero yu açtım.bu klasörü dvd ye yazıp boot edip vista kurcaktım..ama nero ile yazamaadım şu hata geldi

Bende bu klasördekilerin hepsini sectim.Sag tıkladım power iso dan kalıba dosyasına ekle dedim.Amacım Vista.iso yaratmak o iso yuda power iso dan dwd ye yazmak.. şu şekil

Bu kalıbı daha sonra DVD ye yazdım PowerIso ile. İşte böyle

http://img254.imageshack.us/my.php?image=vistasondd2.jpg

İşte çektigim dvd bu.Ama boot etmiyor işte.Xpde dvd yi taktıgımda autorun falan geliyor Ne yapmak lazım

edit: resimler neden çıkmadı anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Era -- 13 Aralık 2008; 13:57:15 >

• Arkadaşım sen iso kalıbını direknero ile açacaksın.Winrar'la filan uğraşma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.