Şimdi Ara

Vista 'da İşlemcinizi Gerçek Hızında Kullanın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni işlemciler oyunlar, ağır programlar vs.. haricinde gerçek hızında çalışmaz.Benim kullandığım işlemci E8400 3.0 Ghz. Xp 'de bu işlemciyi 3.0 Ghz hızında kullanabiliyorum. Fakat Vista da 2.0 Ghz hızda kullanabiliyordum.Oyunlara girdiğimde tekrar 3.0 Ghz hıza çıkıyor tabiki.Ben sürekli 3.0 Ghz hızda çalışmasını istedim. Epey araştırma sonucunda bunun Bios tan kaynaklandığını tespit ettim. Yok benim için performans önemli işlemcimin her zaman gerçek hızında çalışmasını istiyorum, yorulması ve enerji tasarrufu benim için önemli değil diyorsanız aşağıdaki iki özelliği Bios tan kapatmalısıız.

Gigabyte DS3L Anakarta göre;
    Bilgisayar açılırken Delete tuşuna(farklı bioslarda farklı tuş olabilir) bir kaç defa basıyorsunuz. Karşınıza Bios menüsü çıkacaktır. Ardında Advanced Bios Features 'e giriyorsunuz. Orda CPU ENHANCED HALT(C1E) ve CPU EIST FUNCTİON ayarları olacak. Bu iki ayarı DİSABLE yapın F10 ile kaydedip Bios tan çıkın. Vista nız açıldığında gerçek değeri kaçsa o değerde çalışacaktır.

Cpu hızını aşağıdaki programla öğrenebilirsiniz(direk link)
    http://www.cpuid.com/download/cpuz_149.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretutar -- 1 Ocak 2009; 13:11:22 >

• Kapattığın özellikleri bi araştır derim ......

İkiside güç tasarufu için kısacası gerektiği zaman cpu tam güçte gerekmediği zaman gereken miktar kadar çalışmasını saglayan teknolojiler Bunun Vista ile alakası yok

Gelişmiş Duraklama Durumu C1E (Enhanced Halt State C1E)
    Duraklama Durumu pek çok işlemci tarafından destekleniyor. Basitçe anlatmak gerekirse işletim sistemi işlemciyi tam olarak durdurabilen HALT komutunu gönderebiliyor. Bu genellikle yapacak başka bir şey olmadığı zaman tercih edilecek özellik fakat hızlı bilgisayarlarda bu duruma ne kadar çok rastlandığını tahmin bile edemezsiniz. Gelişmiş Duraklama Durumu sadece işletim sisteminin işlemci saatini durdurmasına izin vermekle kalmıyor aynı

CPU EIST Function

İhtiyaç duymadığınız uygulamalarda İşlemcinin sürekli olarak yüksek frekansta çalıştırılması, sıcaklık artışına neden oluyor.
    Aslında önemli olmasa da daha nazik, enerji tasarruflu çalışma imkanı sağlıyor...Yazışma,internet vb güç gerektirmeyen uygulamalarda işlemci
    kendini yormuyor. Çarpanı düşürülerek frekansın düşürülmesi sağlanıyor. Oyun vb. uygulamalarda ise otomatik olarak standart halini alıyor.
    Hızaşırtma yaparken bizim asıl yapmak istediğimiz işlemciyi üst seviyelere çıkarmak olduğundan, bu opsiyonları disable yapıyoruz.

• Bilgisayar zaten gerçek hızında. Sadece işlem gerekmediği zaman rölantiye geçerek tasarruf yapıyor onu kapatırsan boşuna elektrik parası verirsin o kadar...
  • Konu başlığının işlemci hızyla ne alakası var.Her sistemde olur bu.Pekde etkili bir yöntem değil bence.Gereksiz bir topik olmuş.
  • arkadaşım senim bilgisayar masa üstündeyken gerçek hızında olmuş, %50 düşürülmüş veya %300 arttırılmış olmasının hiç bir farkı olmaz . e 8400 9 carpan kullanıyor senin cpu işlem yapmazken 3 ünü kapatıp 6 çarpana düşer ve bu sayede işlemcinin ömrü uzar ve elektrikten tasarruf edersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Konu başlığının işlemci hızyla ne alakası var.Her sistemde olur bu.Pekde etkili bir yöntem değil bence.Gereksiz bir topik olmuş.

Yazımda belirttiğim gibi bu yöntemi enerji tasarrufu,işlemci ömrü veya ısı problemi benim için önemli değil performanslı olsun yeter diyenler yapabilirler.
    Yazımı tamamiyle okursan ilk cümlene yanıt alabilirsin. Bence denemeni denemedende karar verme derim. Performans isteyenler için neden gereksiz olsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emretutar

quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Konu başlığının işlemci hızyla ne alakası var.Her sistemde olur bu.Pekde etkili bir yöntem değil bence.Gereksiz bir topik olmuş.

Yazımda belirttiğim gibi bu yöntemi enerji tasarrufu,işlemci ömrü veya ısı problemi benim için önemli değil performanslı olsun yeter diyenler yapabilirler.
    Yazımı tamamiyle okursan ilk cümlene yanıt alabilirsin. Bence denemeni denemedende karar verme derim. Performans isteyenler için neden gereksiz olsun?

sistem boşda çalışırken ya da internette sörf yaparken, office takılırken, mp3 dinlerken ya da film seyrederken işlemci tam performansta çalışsa nolur çalışmasa nolur???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soyledigin dogru ama gereksiz. Performansa ihtiyacin oldugu anda zaten max hiza otomatik cikiyor. Kapatmanin bir avantaji yok, bosuna elektrik yakiyorsun sadece.
  • ya dostum bu bahsettiğin konu vista ile ne alaka anlamadım 1

2. bu forumda gerçek donanimhaber forumunu takip eden biriyse zaten bunu bilir anakartın ayarlarından açılıp kapandığını

sen yinede saol
  • Yeter artık vurmayın!
  • Zararlı da olabilir bu. Bilgisayarın ısınmasına sebep olacaktır.
    Vazgeç bu sevdadan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.