öncelikle teşekkürler. benim lenovo y530 laptopum var fakat içinden kurulum cd si fln cıkmadı. bi sorunla karşılaştım format atmak istiyorum nasıl atablirim. bana demelerine göre içinde varmıs vista cd sız atılabliyormus. yardımcı olabılırseniz sevinirim saygılar.
arkadaslar bende xp yuku.. vistayi d diskine yuklemek istiyorum.yuklerken xp silinirmi acaba?? xp c diskinde yuklu fakat sunu belirteyim gercekte 2 ayri harddiskim yok..ayrica yuklendikten sonra acilista hangisini calistirmak istedigimi bana soracakmı??
Saol anlatımın için
@sametçelik
Hocam laptop'un D diskinde "recovery" adında bir klasör vardır.. Olması gerekir. Onun içindeki dosyayı bir dvd 'ye yazdır. Sonra onun ile sisitemi boot et. Zaten sıfırdan kurulum veya kurtarmayı oradan yapabilirsin..
@memx
Eğer Xp kurulu iken diğer diskine Vista kurarsan Xp kullanılmaz hale gelebilir. Çünkü Xp çıktığı zaman Vista olmadığı ve bilinmediği için, Xp Vistayı tanıyamayacak ve görmeyecektir. Yada tam tersi sadece Vista boot edilecektir, Xp hesaba katılmadan..
Ama Vista kurulu iken Xp kursaydın diğer diske Vista Xpyi bildiği için , tanıyacak ve boot olanağı sağlayacaktı. Risk söz konusu , dene istersen.. Dosyalarına bir zarar gelmez. Çok sorun olursa, Vista BOOT PRO programı işini görür..
@KraL_15
Teşekkür ederim.
vista ultimate bende boot olmadı bir türlü. bios ayarları ok, ama boot olmuyor. kaç defa vistayı kurup kaldırdım hatırlamıyorum ama vistayı hep xp kurulu iken xp altında kurdum dolayısıyla da o gıcık windows.old klasörü c'yi her açtığımda karşımda duruyor. bu vistayı nasıl boot edecem, şöyle xp'yi kurduğum gibi önce c'yi silip sonra biçimlendirdiğim kuracam?
quote:
Orjinalden alıntı: ctrş+alt+delete
vista ultimate bende boot olmadı bir türlü. bios ayarları ok, ama boot olmuyor. kaç defa vistayı kurup kaldırdım hatırlamıyorum ama vistayı hep xp kurulu iken xp altında kurdum dolayısıyla da o gıcık windows.old klasörü c'yi her açtığımda karşımda duruyor. bu vistayı nasıl boot edecem, şöyle xp'yi kurduğum gibi önce c'yi silip sonra biçimlendirdiğim kuracam?
Vista cd'ni lisanslı olarak satın mı aldın, yoksa kendin mi yaptın?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: ctrş+alt+delete
Vista cd'ni lisanslı olarak satın mı aldın, yoksa kendin mi yaptın?
maalesef lisanslı alamadım. hala boot olmuyor
Bir şey sorabilir miyim? Benim pc'de 2 gb ddr2 800 mhz. ram var. xp 32 bit kullanıyorum. acaba vista'ya geçsem kârlı mı olurum zarar mı ederim? Yani pc hızım gene şuanki gibi kalır mı yoksa azalır mı?
quote:
Orjinalden alıntı: kovboy0095
Bir şey sorabilir miyim? Benim pc'de 2 gb ddr2 800 mhz. ram var. xp 32 bit kullanıyorum. acaba vista'ya geçsem kârlı mı olurum zarar mı ederim? Yani pc hızım gene şuanki gibi kalır mı yoksa azalır mı?
İşlemcide bu konuda önemli. Ama ram yeterlidir, eğer core2duo işlemcin var ise geç Vistaya. Xp göre daha performanslı kullanabilirsin.. vistanın bazı özelliklerinden yararlanarak..
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
quote:
Orjinalden alıntı: kovboy0095
İşlemcide bu konuda önemli. Ama ram yeterlidir, eğer core2duo işlemcin var ise geç Vistaya. Xp göre daha performanslı kullanabilirsin.. vistanın bazı özelliklerinden yararlanarak..
Yeterlidir, Vista senin için ideal bir işletim sistemi olabilir.
Yakında vistaya format atacam. Ancak laptopta 2 tane de xp pro var. vistaboot pro ile bcd yedeğini aldım. Umarım uçurmayız xpleri.
Öbür 64 bit topiğinde yazdım burda da sorayım. 32 bit var bende şuan.Format atıp 64'e geçtikten sonra 32 bitte oynadığım oyunları tekrar yüklicem.Peki eski save dosyalarını 64 bitteki sisteme aktarınca çalışacak mı? Problem çıkar mı?
quote:
Orjinalden alıntı: thermalshock
Öbür 64 bit topiğinde yazdım burda da sorayım. 32 bit var bende şuan.Format atıp 64'e geçtikten sonra 32 bitte oynadığım oyunları tekrar yüklicem.Peki eski save dosyalarını 64 bitteki sisteme aktarınca çalışacak mı? Problem çıkar mı?
Çalışır.
Konu günceldir.
Arkadaşlar bende vista yüklü onu kaldırıp yine kurucam ancak ilk sayfada ki gibi gelişmiş seçenekler ve biçimlendir diye bir buton yok ne iş anlamadım direk c nin üzerine sağ tıklayıp biçimlendir desem ne olur ?
quote:
Orjinalden alıntı: nv gece
Arkadaşlar bende vista yüklü onu kaldırıp yine kurucam ancak ilk sayfada ki gibi gelişmiş seçenekler ve biçimlendir diye bir buton yok ne iş anlamadım direk c nin üzerine sağ tıklayıp biçimlendir desem ne olur ?
Kurulumun en basinda "upgrade" , "custom advamdec" diye 2 seçenek çıkar. Buradan custom olanı seçersen diski silme özelliği aktif olur. upgrade seçersen sadece yükseltme durumu olduğu için disk silme özelliği pasif olur. Kısacasi basta custom 'u seçmelisin..
Jant dostum bu vıstaya format attıkdan sonra hangı drıverları yuklemem gerek elımde sadece bır kurulum cdsı var onların ıcınde varmıdır yoksa benmı ındırmem gerek anakarta gore ayrıca onboardmıdır vıstaya daha önce hıc format atmadım bır bılgım yok bu konuda yardımcı olursan sevınırım
quote:
Orjinalden alıntı: vanhelcing
Jant dostum bu vıstaya format attıkdan sonra hangı drıverları yuklemem gerek elımde sadece bır kurulum cdsı var onların ıcınde varmıdır yoksa benmı ındırmem gerek anakarta gore ayrıca onboardmıdır vıstaya daha önce hıc format atmadım bır bılgım yok bu konuda yardımcı olursan sevınırım
Vista'ya genel olarak hiçbir driver yüklemene gerek yok. Birkaç istisna dışında. Mesela;
Modemin usb ise driver kurman gerek. Ethernet ile bağlanıyorsan gerek yok direk bağlanırsın zaten. Ayrıca ekran kartın iyi bir modeldir ve oyun oynuyorsundur sürekli, gidersin sitesinden güncel driverini indirir kurarsın. Yada aynı şekilde ses kartın vardır. Detaylı özelliklerini kullanabilmek için driverini kurarsın.
Bunların dışında Vista kurduğunda Xp'den farklı olarak ses çıkar, ve görüntü driveri otomatik kurulur. Aynı şekilde anakart vs. driverinede gerek yoktur.