Şimdi Ara

Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım.... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
5
Favori
95.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

editt: verdiğin grubdos4 prosu işe yaradı çokk saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel_lowe -- 5 Temmuz 2008; 12:14:26 >
  • öncelikle çok mükembel anlatmıssın bunun için tşk ederim
    yalnız bi sorum olacak Grub4dos adlı programla kurdum pc yeniden başlattıgım anda xp önce açılıyor ben bunu nasıl vista yapabilirim ikinci sıraya xpi getiririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sskun -- 10 Temmuz 2008; 13:49:54 >
  • Çok emek sarf etmiş arkadaşımız....Bu kadar uğraşmış yardımcı olabilmek amacıyla..Emeğe saygı..

Eline-klavyene-mouse una sağlık
  • Öncelikle sağolun çok eşekkür edrim arkadaşlar...

quote:

Orjinalden alıntı: sskun

öncelikle çok mükembel anlatmıssın bunun için tşk ederim
    yalnız bi sorum olacak Grub4dos adlı programla kurdum pc yeniden başlattıgım anda xp önce açılıyor ben bunu nasıl vista yapabilirim ikinci sıraya xpi getiririm

Sen en sondaki programı kullanarak bu sorunu çözdüğüne göre önce sistemini Windows XP den başlatacaksın.
    Sonra; Başlat --> Çalıştıra sysdm.cpl yazıp Entera bas. Sistem özellikleri açılacaktır.

Alternatif yol ise Bilgisayarım'a sağ tıklatığ Özelliklerine basmandır....

Sonra ise; Yukarıdaki tuşlardan Gelişmişe --> Alt kısımda bulunan Başlangıç Ve Kurtama Kısmındaki Ayarlara basacaksın.

Karşına gelen menüde aşağıdaki işaretli kısımdan gerekli değişiklikleri yapabilirsin......

Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....

• yaw saolasın birader on numara yapmışsın ama sana bir sorum olacak ben toshiba notebook aldım da xp yi kullanırsam toshibanın içinde gelen proğramları ve özelliklerini %100 performansında kullanabilecek miyim ayrıca vistaya yüklediğim proğramı xp de kullanabilecek miyim lütfen yardımcı olun saolunnnn.....
  • http://4.71.164.138/rssdownload/173986448/Grub4dosXP.zip
    siterden programı indiremiyorun yardıcı olurmusunuz
  • Öncelikle geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın arkadaşlar. Biraz, hatta çok meşguldüm....

quote:

Orjinalden alıntı: ahmednejad

yaw saolasın birader on numara yapmışsın ama sana bir sorum olacak ben toshiba notebook aldım da xp yi kullanırsam toshibanın içinde gelen proğramları ve özelliklerini %100 performansında kullanabilecek miyim ayrıca vistaya yüklediğim proğramı xp de kullanabilecek miyim lütfen yardımcı olun saolunnnn.....

Şimdi şöyle bir durum var. Eğer senin laptobunun üreticisi Toshiba senin laptobun için XP sürücülerini sitesinden yayınlıyorsa herangi bir sorun çıkmadan XP kullabilirsin. Ama bazı laptop üreticileri çıkarttıkları ürünler için XP desteği vermiyor. Yani sürücü desteği.

Toshibanın sitesininden senin laptop için destek verilip verilmediğini öğrenebilirsin. Şuda kesin bir şekilde doğruki XP , Vistadan çok hızlı bir işletim sistemidir. Ama ben sana bu konuda olduğu gibi eger senin laptobunun için üreticin destek veriyorsa vistaya zarar vermeden XP yüklemeni tavsiye ederim....

quote:

Orjinalden alıntı: burhan36

http://4.71.164.138/rssdownload/173986448/Grub4dosXP.zip
    siterden programı indiremiyorun yardıcı olurmusunuz

Evet malesef dosyayı silmişim. Biraz dağınık bir kişi olduğumdan bazen bazı dosyalar kazaya kurban gidiyor böyle.

Bir ara linki düzeltmye çalışacağım.... Saygılar.....

• teşekkürler....
  • Son zamanlarda merak ettiğim bir konuşdu, çok güzel bir anlatım olmuş,
    emeğine binlerce teşekkür...
  • mükememl bir paylaşım olmuş çok teşekkürler,xp driverları (vaio vgn-fz31E) bulabilecegim güzel bir site önerisi olan varmı
  • cok guzel bi paylasim yapmissin arkadasim tesekkurler bunca emegine
  • Link ölmüş bi ayarlaya bilirseniz sevinirim . Eline sağlık Çok yararlı bi bilgi.
  • Eline sağlık üstad hemen belgeyi bilgisayarıma kaydettim
    Çok teşekkür ederim
  • öncelikle cok tesekkurlerfakat bişe sormak istiyorum her 2side yüklü diyelim pc de pc kasarmı ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: NothingElseMatters

öncelikle cok tesekkurlerfakat bişe sormak istiyorum her 2side yüklü diyelim pc de pc kasarmı ??

Bilgisayarında iki işletim sisteminin yüklü olmasının diğer sisteme etkisi olmaz diyebilirim.

Yani eğer harddiskinde yeterli boş miktar var ise ayrı bölümlere istediğin sistemi kurabilirsin........
  • peki şöle söliyeyim C de vista kurulu 93mb'ın 43ü boş D de ıste herhangi bişey yüklü degil 90 mb ın 80 i boş bi problem olmaz sanırım ? yanı makınada herhangı bı yavaslama olurmu bunu merak edıyorum yoksa direk yapıcam sölenenlerı tekrar tesekkurler..
  • Çok güzel paylaşım emeğine sağlık.
  • Tamam herşeyi anladım peki XP yi sorunsuz bi şekilde kaldırmak için ne yapacağız???
    Vista da iken xp nin yüklü olduğu bölümü biçimlendirsem sorun olurmu?
  • üstad eline sağlık güzel bir paylaşım olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: NothingElseMatters

peki şöle söliyeyim C de vista kurulu 93mb'ın 43ü boş D de ıste herhangi bişey yüklü degil 90 mb ın 80 i boş bi problem olmaz sanırım ? yanı makınada herhangı bı yavaslama olurmu bunu merak edıyorum yoksa direk yapıcam sölenenlerı tekrar tesekkurler..

Heralde * mb olarak * gb demek istedin. D: sürücün boş ise bu kısıma direkt xp yi kurabilirsin. Herangi bir sorun çıkmaması lazım. Ama XP yi kurarken dikkat et. Yani yanlışlıkla vistanın bulunduğu bölüme kurmaya çalışma ve ve fazla deneyimin yoksa format felan atmanada gerek yok.. Direkt kurulum yap...

quote:

Orjinalden alıntı: serrrrro

Tamam herşeyi anladım peki XP yi sorunsuz bi şekilde kaldırmak için ne yapacağız???
    Vista da iken xp nin yüklü olduğu bölümü biçimlendirsem sorun olurmu?

Herangi bir sorun çıkmamaması lazım. Eğer yukarıdaki anlatımda olduğu gibi xp yi kurduysan, xp nin yüklü olduğu kısama format atacaksın...

Tek sorun olarak başlangıçtaki menü olayı olacaktır. Yani sana xp ilemi başlatım yoksa vistaylamı diye önüne gelen menüyü kastediyorum. Burda hangi programı kullandıysan ona göre ayar yapmak lazım. Yani easybcd kullandıysan farklı, benim konunun altında verdiğim programı kullandıysan farklı işlemler yapmak zorundasın...

Ama kısayol olarak bu menü ekranını gizleyip, varsayılan işletim sistemi olarakta windows vistayı ayarlarsan bir sorun çıkmaz... Bu ayarı ise; Başlat --> Çalıştıra sysdm.cpl yazıp Entera bas. Sistem özellikleri açılacaktır.

Alternatif yol ise Bilgisayarım'a sağ tıklatığ Özelliklerine basmandır....

Sonra ise; Yukarıdaki tuşlardan Gelişmişe --> Alt kısımda bulunan Başlangıç Ve Kurtama Kısmındaki Ayarlara basacaksın.

Karşına gelen menüde aşağıdaki işaretli kısımdan gerekli değişiklikleri yapabilirsin......

Vista üzerine XP Kurmak İsteyenler... Resimli Anlatım....

Yani ordan windows vistayı seçip işletim sistemlerini gösterme süresinindeki işareti kaldıracaksın...

Kaldırma işinde ufak tefek pürüzler çıkabilir. Takıldığın yerlerde sorarsan burda konu ile ilgili bilgili arkadaşlarla yardımcı olmaya çalışırız......

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.