Arkadaşlar Bilgisayarımı Xp'den Vista'ya Çevircem Bilgisayarı Genelde Oyun Oynarken Kullanıyorum Bilgisayar Özelliklerim;
İntel P4 3.0 HT İşlemci 3 GB DDR2 667 MHz RAM 1 GB ATI x1650 Ekran Kartı 40 Gb Hard Disk (Yükseltilcek)
Sizce Vistaya Geçmem Uygun mu ?
İşlemci bakımından hayır. Ama ramlerin seni biraz kurtarabilir. Çünkü ram Vistada çok önemli. Farkı yaşatıyor.
Kimsenin dediğine bakma, imkanın var ise kur dene. Kendin test et.. Denemeni tavsiye ederim.
Teşekkür Ederim Yorumun İçin..Ben Kurayım Memnun Kalmazsam Xp'ye Devam
Oyun oynamadıkdan sonra sistem yeterli sayılır. Sadece İnternet, ofis, film, mp3 için kullanacaksan ideal. Oyun için XP ye devam.
Asla kurma.. eski bir sabit diskin var.. elindeki disk ortalama 50-60MB/sn transfer hızına ancak ulaşabilir. şimdiki yeni dikey kayıt teknolojili olanlar 100-110MB/sn (tabi okuma hızları).. Bir zaten işlemciden kaybettin. İki diskinde yeterli gözükmüyor. Üç Ramin ne kadar yeterli gibi gözüksede onu besleyecek performanslı bir diske ihtiyacın olacak.. Çünkü düşün PC her her açılmak istediğinde nereden baksan o rame 1GB data göndermek isteyecek ayrıca bu datalar rame giderken işlemci darboğazından iyice yavaşlayacaklar.. Dört ekran kartı performansa direkt etki etmiyor ama oda zaten oyunlarda vista çok daha fazla zorlayacaktır ekran kartını.. yani XP de açabildiğin bir oyunu vistada öyle XP deki gibi açamazsın yada açsan bile XP deki performansı alamazsın.. Ben fanatiklik yapmıyorum seni doğru yönlendirmeye çalışıyorum.. Yoksa bende vista kullanıyorum ama kullandığım en iyisidir herkes bunu kullansın mantığıyla yazmıyorum.. Ama o sisteme vista gerçekten çok kasar... bilgin olsun..
xp ve vistayı da kullandım. son formattan sonra vistaya geçtim. fakat sorunları bitmiyor. bence daha tam oturmadı. orijnal vista kullanıyorum. güncellemelerden sonra hata vermeye başladı. tekrar xp ye geçicem. vistada görsellik güzel fakat daha stabil çalışması için iyileştirilmesi lazım bence.
O sisteme kesinlikle tavsiye etmiyorum, xp senin için daha iyi olcaktır.
bence uygun kardeş bende kullandım şu an xp kullanıyorum ama hiç bir şekilde performans düşüklüğü yaşamadım kesinlikle yavaş deildi vista kurduğum zaman bilgisayarımın rami 1 gb idi bence sende kur pişman olmazsın.bizde bir fikir belirmiş bilgisayar çift çekirdek olmazsa 4-5 gb ram olmazsa bilgisayar kasar bence vista 2 gb ramde tam olarak stabil çalışır kaldiki senin bilgisayarının rami 3 gb ekran kartına zaten diyecek birşey yok bendede işlemci olarak p4 3.20 war yani sende hiç bir problem teşkil edecek donanım yok bence aklında soru işareti olmasın.şimdiden güle güle kullan
Denemekte fayda var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme