Şimdi Ara

Visual C# [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: IdeaBulb

quote:

quote:

Arkadaşlar bir program yapacağım. Programda textBox'a yazılan yazıları kaydetmesini istiyorum, yani programı kapatıp açtığında aynı şekilde durmasını istiyorum herşeyin. Bunu nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Settings file kullanabilirsin;

Solution Explorer'dan -> Add -> New İtem -> Settings File Ekle.

Sonrasında Settings dosyası ekrana gelicek.Bu dosyada değişkenler oluşturup program kapatılırken değişkenlerin değerlerini kalıcı olarak tutabiliyorsun.

Misal bir tane dsa adlı string türünde scope türü user olan (yani kullanıcı tarafından değiştirilen) bir değişken oluştur -settings file üzerinden-.

Sonrasında o değişkene şu şekilde değer verebilirsin;

SettingsFileadı.Default.degiskenadi = "Araba" şeklinde settings file değişkenine değer verebilirsin ve yine SettinsFileadı.Default.Değişken adı ile o değişkenin değerine ulaşabilirsin fakat değişkene verdiğin değerin kalıcı olarak kaydedilmesi için birde SettingsFileadı.Default.Save() komudunu yazman yeterli

Teşekkürler. Yapmaya çalışayım, anlamadığım yerleri sorarım sonra.

Tabikide elimden geldiğince yardımcı olurum

Bu arada konsolda kısıtlıda olsa tasarımsal değişiklikler mevcut;

Console.Title="Blablabla"; ifadesi ile console başlığını,Console.ForegroundColor=ConsoleColor.Renkadı; şeklinde yazı rengini değiştirebilirsin.

Hocam Settings File'ı ekledim ondan sonrasını yapamadım. Mümkünse ekran videosu çekerek gönderebilir misiniz? Çok makbule geçer. Programı yoksa buradan Java eklentisi ile çekebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir program yapacağım. Programda textBox'a yazılan yazıları kaydetmesini istiyorum, yani programı kapatıp açtığında aynı şekilde durmasını istiyorum herşeyin. Bunu nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Settings file kullanabilirsin;

Solution Explorer'dan -> Add -> New İtem -> Settings File Ekle.

Sonrasında Settings dosyası ekrana gelicek.Bu dosyada değişkenler oluşturup program kapatılırken değişkenlerin değerlerini kalıcı olarak tutabiliyorsun.

Misal bir tane dsa adlı string türünde scope türü user olan (yani kullanıcı tarafından değiştirilen) bir değişken oluştur -settings file üzerinden-.

Sonrasında o değişkene şu şekilde değer verebilirsin;

SettingsFileadı.Default.degiskenadi = "Araba" şeklinde settings file değişkenine değer verebilirsin ve yine SettinsFileadı.Default.Değişken adı ile o değişkenin değerine ulaşabilirsin fakat değişkene verdiğin değerin kalıcı olarak kaydedilmesi için birde SettingsFileadı.Default.Save() komudunu yazman yeterli

Teşekkürler. Yapmaya çalışayım, anlamadığım yerleri sorarım sonra.

Tabikide elimden geldiğince yardımcı olurum

Bu arada konsolda kısıtlıda olsa tasarımsal değişiklikler mevcut;

Console.Title="Blablabla"; ifadesi ile console başlığını,Console.ForegroundColor=ConsoleColor.Renkadı; şeklinde yazı rengini değiştirebilirsin.

Hocam Settings File'ı ekledim ondan sonrasını yapamadım. Mümkünse ekran videosu çekerek gönderebilir misiniz? Çok makbule geçer. Programı yoksa buradan Java eklentisi ile çekebilirsiniz.

Tamam hocam çekip koyarım.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Çok sağol.
  • quote:

Çok teşekkürler.
  • quote:

Çok fazla soru sordum, kusura bakma ama;
    Ben bir not uygulaması yapıyorum. Bir textBox, iki tane de button var. Gösterdiğin gibi kaydetme işini hallettim, button2'ye tıkladığında da kaydetmemesini istiyorum. Button2.Click'e;
    textBox1.text = ""; yazıyorum ama sadece siliyor ve yine kaydediyor. Kaydetmemesini nasıl sağlayacağım?

• Default.Save()'i nereye yazdın?Şu şekilde yaparsan button2'ye tıkladığında kaydetmeyecektir;

Button1
    {
    Settingsfileadi.Default.degiskenadi=textBox1.Text;
    Settingsfileadi.Default.Save();
    }
    Button2
    {
    textBox1.Clear();
    }
  • quote:

Default.Save()'i nereye yazdın?Şu şekilde yaparsan button2'ye tıkladığında kaydetmeyecektir;

Button1
    {
    Settingsfileadi.Default.degiskenadi=textBox1.Text;
    Settingsfileadi.Default.Save();
    }
    Button2
    {
    textBox1.Clear();
    }

Gösterdiğin şekilde yazdım.
    button1.click
    settings1.default.sayi;
    settings1.defaut.save();

Çok teşekkür ederim. Bunları nereden öğrendin? Kafama takılan bir yer olursa sorabilir miyim?
  • Tabikide sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

Bende daha yeni yeni ilgileniyorum.Aslında okulda hafif olarak gördük C#'ı ama evde sefer algan'ın kitabı + internet aracılığı ile öğrenmeye çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 10 Eylül 2013; 8:49:41 >
  • quote:

Tabikide sorabilirsin elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

Bende daha yeni yeni ilgileniyorum.Aslında okulda hafif olarak gördük C#'ı ama evde sefer algan'ın kitabı + internet aracılığı ile öğrenmeye çalışıyorum

Çok teşekkürler. textBox1.Clear yaptığımda yine silme işlemi yapıyor ve önceki kayıt tekrar açıldığında gözüküyor.
  • Ben not programıma şifre ile giriş yapmayı koymak istiyorum. Onu nasıl yapabilirim? textBox oluşturup PasswordChar yaptım ama notların şifre doğru girildikten sonra gözükmesini istiyorum. @Bilgisayar Bağımlısı
  • quote:

Ben not programıma şifre ile giriş yapmayı koymak istiyorum. Onu nasıl yapabilirim? textBox oluşturup PasswordChar yaptım ama notların şifre doğru girildikten sonra gözükmesini istiyorum. @Bilgisayar Bağımlısı

Settings file ile yapabilirsin.Önceden anlattığım gibi settings file dosyası oluştur.İçinde 2 adet string değişken oluştururken hemen yanda value' ver(doğru girilmesi gereken kullanıcı adı ve şifreyi gir yani)

Sonrasında formda kontrol edersin textbox'lara girilen ifade settingsfiledosyaadi.default.kullaniciadi ile ayni mi eğer aynıysa şifreyide kontrol edersin ikiside aynıysa giriş işlemi başarılı

• quote:

quote:

Ben not programıma şifre ile giriş yapmayı koymak istiyorum. Onu nasıl yapabilirim? textBox oluşturup PasswordChar yaptım ama notların şifre doğru girildikten sonra gözükmesini istiyorum. @Bilgisayar Bağımlısı

Settings file ile yapabilirsin.Önceden anlattığım gibi settings file dosyası oluştur.İçinde 2 adet string değişken oluştururken hemen yanda value' ver(doğru girilmesi gereken kullanıcı adı ve şifreyi gir yani)

Sonrasında formda kontrol edersin textbox'lara girilen ifade settingsfiledosyaadi.default.kullaniciadi ile ayni mi eğer aynıysa şifreyide kontrol edersin ikiside aynıysa giriş işlemi başarılı

Peki şifreyi kullanıcı belirlerse nasıl yapacağız? Bir de mesela programa girince ilk küçük bir yerde şifre sorsun, ondan sonra programa girsin, yani birden fazla form yapabiliyor muyuz?

• quote:

quote:

quote:

Peki şifreyi kullanıcı belirlerse nasıl yapacağız? Bir de mesela programa girince ilk küçük bir yerde şifre sorsun, ondan sonra programa girsin, yani birden fazla form yapabiliyor muyuz?

Algoritma çalıştın mı?Programlamadan önce algoritmayı öğrenmen gerekiyor?

Birden fazla form kullanabilirsin.Formlar arası geçiş yapabiliyorsun.Fakat dediğin mantıklı gelmedi.Kullanıcı hem şifreyi belirleyip hem şifre neden girsin kiKısacası ne tür bir program yapmaya çalışıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Algoritma çalıştın mı?Programlamadan önce algoritmayı öğrenmen gerekiyor?

Birden fazla form kullanabilirsin.Formlar arası geçiş yapabiliyorsun.Fakat dediğin mantıklı gelmedi.Kullanıcı hem şifreyi belirleyip hem şifre neden girsin kiKısacası ne tür bir program yapmaya çalışıyorsun?

Algroitmayı nereden öğrenebilirim? Yani kullanıcı şifreyi belirleyip giriş yapacak, başka birisi de başka şifre belirleyip kendi hesabına giriş yapacak. Biraz karışık olur galiba, neyse. Bir not programı yapıyorum ama aslında kendimi geliştirmek için deneme yapıyorum da denebilir.

• quote:

Birden fazla textBox'um var. Kaydet düğmesine tıklayınca hepsini kaydetmesini istiyorum. ama;
    textBox1.Text && textBox2.Text = Settings1.Default.Kaydet;

(button1.click'e)

Settings1.Default.Kaydet = textBox1.Text + textBox2.Text;
    Settings1.Default.Save();

dedim "Atamanın sol tarafı değişken, özellik veya dizin oluşturucu olmalıdır" diyor Settings1.Default.Kaydet = textBox1.Text + textBox2.Text;'e.
    && yerine + da denedim yine bir şey değişmedi. Teşekkürler şimdiden. @Bilgisayar Bağımlısı

• Visual C# ile Windows 8 ve Windows Phone 8 uygulaması geliştirebilir miyiz aynı kodlar ile?
  • Settings file ile neler yapabiliriz?
  • Arkadaşlar ilk programımı yazdım.E harfine bastığımda direk kapanmasını nasıl sağlarım ? Bu şekilde sadece sorgulanıyor.Onay alırsa ( ENTER basarsam ) çıkışı gerçekleştiriyor.

double cıkarma, toplama, carpma, bölme, ilksayı, ikincisayı;
    DONGU:
    Console.WriteLine("İlk sayıyı giriniz:");
    ilksayı = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
    Console.WriteLine("İkinci sayıyı giriniz:");
    ikincisayı = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
    toplama = ilksayı + ikincisayı;
    cıkarma = ilksayı - ikincisayı;
    carpma = ilksayı * ikincisayı;
    bölme = ilksayı / ikincisayı;
    Console.WriteLine("Toplama : "+toplama);
    Console.WriteLine("Çıkarma :" +cıkarma);
    Console.WriteLine("Çarpma : "+carpma);
    Console.WriteLine("Bölme :" +bölme);
    Console.WriteLine("Çıkmak için E , devam etmek için ENTER basınız. ");
    string cevap = Console.ReadLine();
    if (cevap == "E")
    Environment.Exit(0);
    else
    Console.Clear();
    goto DONGU;

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Arkadaşlar ilk programımı yazdım.E harfine bastığımda direk kapanmasını nasıl sağlarım ? Bu şekilde sadece sorgulanıyor.Onay alırsa ( ENTER basarsam ) çıkışı gerçekleştiriyor.

double cıkarma, toplama, carpma, bölme, ilksayı, ikincisayı;
    DONGU:
    Console.WriteLine("İlk sayıyı giriniz:");
    ilksayı = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
    Console.WriteLine("İkinci sayıyı giriniz:");
    ikincisayı = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
    toplama = ilksayı + ikincisayı;
    cıkarma = ilksayı - ikincisayı;
    carpma = ilksayı * ikincisayı;
    bölme = ilksayı / ikincisayı;
    Console.WriteLine("Toplama : "+toplama);
    Console.WriteLine("Çıkarma :" +cıkarma);
    Console.WriteLine("Çarpma : "+carpma);
    Console.WriteLine("Bölme :" +bölme);
    Console.WriteLine("Çıkmak için E , devam etmek için ENTER basınız. ");
    string cevap = Console.ReadLine();
    if (cevap == "E")
    Environment.Exit(0);
    else
    Console.Clear();
    goto DONGU;

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir kodlama ile istediğiniz olayı gerçekleştirebilirsiniz:

do {
    //KODLARIN
    Console.WriteLine("Kapatmak için [E] tuşuna basın.");
    } while (Console.ReadKey(true).Key != ConsoleKey.E); // E tuşuna basılmamışsa yukardaki kodlar çalışır.

Kolay gelsin...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.