Şimdi Ara

Vitesin Önemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dağ bisikleti arayışındayım.3-4k bütçem var.Ancak vitesler fiyat konusuna baya etki ediyor sanıyorum.Zorlayıp Deore seviyesinde bir bisiklet almalı mıyım? Yoksa Altus, Acera bir sistem de yeterli olacak mıdır? Kadro, gidon vs takmıyorum ama vites konusu seçimime direkt etki edicek.Günlük 30-40 km yol gitmeyi planlıyorum. Rotam Hacıosmn metrosundan sonraki ormanlık alanlar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackint -- 10 Eylül 2020; 13:57:35 >

• Vites konusunda alabiliyorsanız Deore gibi orta seviyelere çıkın ama şunu unutmayın alt seviyeleri de kötü değildir. İşlev farklılıkları var. Mesela Alt seviyede vites değişiminde pedallamamak gerekir yani güç bindirmeden vites değiştirirsiniz, vites değişimleri seslidir biraz daha serttir ama dayanıklıdırlar. Orta seviye ürünlere gelince daha sessiz ve yük altında değişime izin verir. Üst seviyelerde de hafiflik önemlidir daha fazla konfor sağlar ama aşınma konusunda orta ve alt seviye kadar uzun ömür sunmaz.
    Tavsiyem şu olur ki alabiliyorsanız orta karar alın alamıyorsanız sağlam bir kadro ile uygun fiyatlı bisiklet alın zamanla parçaları tanıdıkça üst seviye ürünlerde değiştirirsiniz. İndirim/Kampanya olur yada bazen sıfır alıp üzerindeki seti daha üst seviye ile güncelleyenlerden az kullanılmış üst seviye parçaları ucuza alabilirsiniz. 3-4 bin verip altuslu sistem alınmaz zaten. Yine de alt seviyeler de kaba sağlam parçalardır yeter ki kullanmasını bilin. Yanlış vites kullanımı ile anında zinciri kopartıp sonra da bu bisiklet kötü diyen çok adam var. Tecrübeniz yoksa bisiklet forumlarından detaylı öğrenip alın ama bazen forumlarda üst seviye ürün kullanmaya alışmış kişiler katı şekilde alt seviyeler için moral bozucu yorumlarda bulunabiliyorlar. Önemli olan sizin kendi başınıza o bisikletten ne alabileceğiniz. Ucuz çelik kadrolu bisikletler de başarılı performans elde eden arkadaşlar var. Olay sizde biter.

• Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 4 sene ıncesıne kadar 3 senelik sürüş tecrübem vardı. Sonrasında keskin bir şekilde bırakmak zorunda kaldım. Aslında bilgim var ama fiyatlar inanılmaz artmış bu da biraz sorgulamam sebep oldu. Malesef piyasada bisiklet kalmadığından dolayı Altus bile olsa 2.5-3k cebimden çıkaracağım gibi duruyor. Aliminyum bisiklet ise şart diye düşünüyorum.Eğer tavsiye edebileceğiniz bir marka/model var ise onu da araştırmak isterim. Benim aklımda fiyat/performans olarak Carraro var ama başka markalar da kabulum. Salcano, Kron, Sedona gibi markalara ise nedense aşırı soğuğum araştırmak bile istemiyorum. Teşekkürler.
  • Rica ederim. 45 yaşındayım, çocukluktan beri bisiklete binerim. Gençliğimde de uzun süre ciddi mesafelerde düzenli sürüşler yaptım. Şu anda 4 adet kendime ait bisikletim var. SAdece sonuncusunu bir arkadaşımdan hazır halde satın aldım diğerlerini kendim topladım.
    Aslında olay şöyle: Eğer bulabilirseniz uygun fiyatlı üst seviye donanımlı alın. Bulamazsanız zamanla ihtiyaç ve önceliklerinize göre parçaları güncelleyin. Kadro olarak Sedona, Kron ve Carraro ile Peugeot bisikletlerim var. Carraro Big829HD modelini arkadaştan hazır aldım. Bir de Bianchi ADX2700 var 29".

Bu markaların hepsi ülkemizde yapılıyor ama haliyle bazı parçalar (çoğunluğu) ithal. Bir de Btwin i listenize alabilirsiniz. Yıllar önce kızıma almıştım. Büyüyünce onu sattım kron aldım. Kullanıcılar Btwinden memnun. Zaten alınca kendiniz yavaş yavaş bir yerlerinden değiştirmeye başlarsınız. Mükemmel bisikletten daha ziyade size uyanı bulmak zordur. Güzel kadrosu olan iş gören bir bisiklet alıp pedallamaya başlayın. Zamanla da eksi yanlarını düzeltirsiniz. Önemli olan öncelikle sizin binişiniz. Bisiklet 2. planda. Örneğin bisikleti 2 kg hafifletmek için 1-2 bin TL harcarsınız ama kendinizi hafifletmek çok daha ucuza mal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 12 Eylül 2020; 15:27:4 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.