kardeşim nerden bu kanıya vardın? yani olumlu ne gördün sen ne zaman vize aldın? teşekkürler
sorun olsa ek evrak isterdi, mülakatta güzel geçmiş
teşekkürler kardeşim aklıma tek takılan şirketin antalya da gözükmesi
arkadaşlar merhabalar acilll cevap verirseniz sevinirim. bilgilerinize ihtiyacım var gerçekten
daha öncede söylediğim gibi gecen hafta perşembe basvuru yaptım idataya pazartesi randevu verdiler mülakata ve orayada gittim. fakat bugün sabah telefon geldi idatadan. pasaportumu gidip Ankara büyükelçiliğinden almam gerekiyormuş. neden büyükelçilik idataya geri göndermedide benim büyükelçilikten almamı istediler bilginiz var mıdır? teşekkürler???
Merhaba, benim Finlandiya'dan öğrenci olarak oturum iznim var ve 5 temmuza kadar geçerli. 24 haziranda Türkiye'ye giriş yapıp 25 haziranda İspanya'ya gitmeyi planlıyorum temmuzun 3ünde tekrar Türkiye. Bu mümkün müdür ? Uçak bileti ararken bir şey görmüştüm yeni kural geldi schengen bölgesine giriş için en az 3 aylık vizeniz olması gerek diye. Bilgisi olan var mı ya da nereden bilgi alabilirim ? Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: tolgaciftci07
arkadaşlar merhabalar acilll cevap verirseniz sevinirim. bilgilerinize ihtiyacım var gerçekten
daha öncede söylediğim gibi gecen hafta perşembe basvuru yaptım idataya pazartesi randevu verdiler mülakata ve orayada gittim. fakat bugün sabah telefon geldi idatadan. pasaportumu gidip Ankara büyükelçiliğinden almam gerekiyormuş. neden büyükelçilik idataya geri göndermedide benim büyükelçilikten almamı istediler bilginiz var mıdır? teşekkürler???
Ne yazık ki bu olumsuz bir haber... :(
100 bir şey söylemek imkansız ancak konsolosluğa çağrılan vizelerde ikinci mülakat demektir ve konsolosluktaki Türk yetkili sizinle ek mülakata girecek demektir. Bir şeyleri evrak üzerinden inandırıcı bulmadıkları anlamına geliyor.
Kokmadan, çekinmeden ancak her şeye hazır gidin konsolosluğa randevu saatinde ve kendinizden emin durun.
quote:
Orijinalden alıntı: mr.ripley
Merhaba, benim Finlandiya'dan öğrenci olarak oturum iznim var ve 5 temmuza kadar geçerli. 24 haziranda Türkiye'ye giriş yapıp 25 haziranda İspanya'ya gitmeyi planlıyorum temmuzun 3ünde tekrar Türkiye. Bu mümkün müdür ? Uçak bileti ararken bir şey görmüştüm yeni kural geldi schengen bölgesine giriş için en az 3 aylık vizeniz olması gerek diye. Bilgisi olan var mı ya da nereden bilgi alabilirim ? Teşekkürler.
Bu çok teknik bir konu, forumlar yerine resmi konsolosluktan bilgi al lütfen.
Ben kendi bilgilerimi paylaşayim:
en az 3 aylık vize gerekli diye bir şey yok. (26 Ağustosta biten vize ile 23'ünde giriş yaptık, ne zaman çıkacaksınız dediler, 25'i dedik, okey dedi geçirdi pasaport memuru) Oturma izniniz doğal olarak Schengen turist vizesini kapsıyor. Bizim blogun ikinci yazarı ev arkadaşımın İspanya'da erasmus sırasında 6 aylık oturma izni vardı, Schengen dışı Fas'a gitti, döndü hiçbir sıkıntı olmadı. Berlin'de geçici oturma izniyle yaşayan bir arkadaşımız sürekli Türkiye'ye gidip geliyor, bir keresinde Türkiye'den Paris'e gitmişti yine hiçbir sorun olmadı.
Dediğim gibi tecrübe ve bilgilerim bir şey olmaz diyor, ancak bu sorumluluğu alıp cevap veremem. :) %90 bir şey olmaz, ama % 10 da bir ihtimaldir. Bir konsoloslukla veya havalimanı çıkışındaki görevlilerle görüşünüz.
quote:
Orijinalden alıntı: kkk77
quote:
en az 3 aylık vize gerekli diye bir şey yok. (26 Ağustosta biten vize ile 23'ünde giriş yaptık, ne zaman çıkacaksınız dediler, 25'i dedik, okey dedi geçirdi pasaport memuru) Oturma izniniz doğal olarak Schengen turist vizesini kapsıyor. Bizim blogun ikinci yazarı ev arkadaşımın İspanya'da erasmus sırasında 6 aylık oturma izni vardı, Schengen dışı Fas'a gitti, döndü hiçbir sıkıntı olmadı. Berlin'de geçici oturma izniyle yaşayan bir arkadaşımız sürekli Türkiye'ye gidip geliyor, bir keresinde Türkiye'den Paris'e gitmişti yine hiçbir sorun olmadı.
Dediğim gibi tecrübe ve bilgilerim bir şey olmaz diyor, ancak bu sorumluluğu alıp cevap veremem. :) %90 bir şey olmaz, ama % 10 da bir ihtimaldir. Bir konsoloslukla veya havalimanı çıkışındaki görevlilerle görüşünüz.
Konsolosluğun sitesinde bu haberi buldum: Schengen bölgesine vizesiz giriş yapan yolcuların pasaportlarının geçerlilik süreleriyle ilgili değişiklikler yapıldı
Schengen Sınırlar Tüzüğü’nün seyahat belgeleriyle ilgili kuralları 19.7.2013’te değişti. Schengen bölgesine vizesiz giriş yapan yolcuların pasaportları veya diğer seyahat belgeleri Schengen bölgesinden planlanan çıkıştan sonra en az üç ay boyunca geçerli olmalıdır. Geçerli gerekçesi olan acil durumlarda esnek davranılabilir. Seyahat belgesi son on yıl içinde verilmiş olmalıdır. Bu değişiklik AB ya da Schengen ülkelerinin pasaportlarını veya diğer seyahat belgelerini taşıyanlar için geçerli değildir. Ayrıca Schengen ülkesinde geçerli oturum izni olan kişiler de pasaportları geçerli olduğu sürece Schengen bölgesine giriş yapabilirler. Bu değişiklik sonrasında seyahat belgeleriyle ilgili kurallar Schengen Vize Tüzüğü ile birdir.
Sanırım yeşil pasaportluları ilgilendiren bir durum. Bir de araştırırken kalış süresi diye bir şeyle karşılaştım ama ben de yazmıyor oturum iznim olduğu sürece kalış iznim var demek midir ?
quote:
Orijinalden alıntı: kkk77
quote:
Güzel birçok şeyi açığa çıkarıp tahminimizi haklı çıkaran bir açıklama bu.
O 3 ay muhabbetini vize için değil PASAPORT GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 ay daha olması gerektiğini söylüyor. - Evet bu yeşil ve üstü pasaport için geçerli bilgi. Normal pasaportta zaten daha vizeye başvururken min. 6 ay zorunluluğu var.
Cümlenin devamındaki "geçerli oturma izni olanlar" kısmı da mevcut durumu rahatlatıyor.
Özet: İspanya bizim 6 şehrini birkaç kez ziyaret ettiğimiz müthiş bir ülke ve seni çağırıyor. :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme