Bildirim
Vodafone 64kb Simkart Şarj Sorunu Yaşayanlar (16. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Siz insanları yalancı ilan etmişsiniz ama onca kişinin dediği doğru iken sizin testiniz yüzünden onca insanın dediği yanlış nasıl oluyor anlamadım. Sorun vodafone'nun standart davranışı olmayabilir ama şebekenin yeri, simkart yada başka bir nedenden dolayı bu sorun ortaya çıkabilir ve çözüm bulunmak istenen bu.
Bende 3 gün önce vodafone'a geçtim. 6 yıldır iphone ve turkcell kullanıcısıyım.Aynı zamanda telekomunikasyon firmasında çalışıyorum ve mobil yazılım yapıyorum.3 günlük izlenimim sonunda Vodafone turkcell'e göre en az %30-%40 daha fazla şarj harcıyor.2 gündür sahurdan sonra aynı telefonunumu tukcell hattım ve vodafone'la test ettim.4 saat sonunda turkcell hattımın şarjı %1 gitmişken vodafone'de %11 şarj gitmişti.
Ama yinede siz işi bilmiyorsunuz diyorsanız saygım sonsuz. -
Siz işi bilmiyorsunuz :)
Benim aklım mantığım almıyor bir gsm kart nasıl telefonun şarzını sömürebilir?128'lik ve 32'lik kartların öyle bir şey yapmadığı söyleniyor birde.Ne hikmetse onlarda piyasada yok.Şebeke bulmakta sorun yaşanıyorsa elbette çok şarz harcanır.Bu durumda Avea kullananların durumunu düşünemiyorum.Bursa'da yaşıyorum ve şebeke bulmakta sorun yaşadığım bir yer denk gelmedi şimdilik -
quote:
Orijinalden alıntı: harungs1905
Siz işi bilmiyorsunuz :)
Benim aklım mantığım almıyor bir gsm kart nasıl telefonun şarzını sömürebilir?128'lik ve 32'lik kartların öyle bir şey yapmadığı söyleniyor birde.Ne hikmetse onlarda piyasada yok.Şebeke bulmakta sorun yaşanıyorsa elbette çok şarz harcanır.Bu durumda Avea kullananların durumunu düşünemiyorum.Bursa'da yaşıyorum ve şebeke bulmakta sorun yaşadığım bir yer denk gelmedi şimdilik
İyi güzel hoş ta her şehirde yaşanıyor bu sorun turkcell de niye yok bu şarj sorunu ya vodafone de sorun var yada telefonlarda diyeceğim ama telefondan olsa Turkcell'den neden sorun yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Sırf denemek için dünkü şarzımı biraz bitirdikten sonra tam şarz ettim ve hem Hücresel Veriyi,hem 3 G'yi açtım şuan kullanım 1 saat 41 dakika,Son tam şarzdan sonra geçen süre 15 Saat 4 Dakika ve kalan şarzım % 75.Tamam gece olduğu için çok kullanmadım telefonu haliyle ama sizin dediğiniz gibi olsaydı telefon sürekli şebeke aramış olsa şarzım hala % 75'te mi kalmış olurdu?
Kim neden yalan söylüyor onu bilemem ama vallahi billahi ben doğru söylüyorum.Yalnız şunu söyleyeyim internet sayfasında dolaşırken bazen 1,5 dakikada % 1 şarz azalıyor ama genellikle 2 dakikayı geçiyor.Bunu hızlı şarz tüketiyor diye söylüyorsanız vallahi bunu Turkcell'de ölçmedim ama çok farklı sonuçlar çıkabileceğini düşünmüyorum.
Birde şu var tamamen cahilce soruyorum bir operatör bir telefonun şarzını nasıl sömürebilir?Telefon çekmez,sürekli şebeke arar veya 3 G çekmediği için sürekli şebeke arar değil mi?Bu durumda Avea en az çeken operatör olduğuna göre en çok şikayet edenin Avea kullanıcıları olması gerekirken neden Vodafone?Sim kartta elektronik bir sorun var diyorsanız o kartın maliyeti nedir ki Vodafone o kartları toplayıp değiştirmeyi akıl edemez mi?Çok ücra sayılmaz fakat Bursa'da Türkcell'den daha az çektiği yere denk gelmedim hatta şunu söyleyeyim eşimin köyünde Türkcell çok nadir yerlerde çekerken Vodafone çoğu yerde çekiyor.
-
Turkcelldeyken telefonun şarj grafiği :) Şimdi aynı şekilde telefon beklemedeyken elimi bile sürmüyorum 3g wifi arka plan verileri herşey kapalı, 24 saati aşamadım. Hâla alakası yok diyen var mı bunu görüpte. 4 gün ya 4 gün. 1 gün nerde 4 gün nerde. 1 haftam kaldı, turkcellin transfer tarifesinden yararlanmak için 1 hafta daha sabrediyorum bu rezalete.
-
quote:
Orijinalden alıntı: s.uzun
Turkcelldeyken telefonun şarj grafiği :) Şimdi aynı şekilde telefon beklemedeyken elimi bile sürmüyorum 3g wifi arka plan verileri herşey kapalı, 24 saati aşamadım. Hâla alakası yok diyen var mı bunu görüpte. 4 gün ya 4 gün. 1 gün nerde 4 gün nerde. 1 haftam kaldı, turkcellin transfer tarifesinden yararlanmak için 1 hafta daha sabrediyorum bu rezalete.
Hat vodafone telefon nokia mi hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet. Lumia 525 -
quote:
Evet. Lumia 525
İşte Vodafone'un sarj sorunun kanıtı herkeste aynı sorun bende 820 almayi düşünüyorum memnunum telden pil kaclik
quote:
Orijinalden alıntı: Yılmaz YK
quote:
Evet. Lumia 525
İşte Vodafone'un sarj sorunun kanıtı herkeste aynı sorun bende 820 almayi düşünüyorum memnunum telden pil kaclik
1430 mAh batarya var. 820 öyle iyi seviyede değil.Oyun falan pek oynamıycaksanız bu daha mantıklı.
http://forum.donanimhaber.com/m_94064654/f_//tm.htm -
3 G sürekli açıkken şimdiki istatistiğim 1 Gün 1 Saat bekleme,4 Saat 6 Dakika kullanım ve kalan şarzım % 36.Telefonun İphone olduğunu düşünürsen bu mu çok şarz yeme hali :) Bakın arkadaşlar ben 16-17yıllık Turkcell'liydim şimdi 1 aylık bile Vodafone'lu değilken altını çiziyorum şimdilik ikisinin arasında fiyat hariç herhangi bir fark göremedim.Haa derseniz şöyle birkaç ay geçsin farkları görmeye başlarsın diye ona lafım yok -
quote:
3 G sürekli açıkken şimdiki istatistiğim 1 Gün 1 Saat bekleme,4 Saat 6 Dakika kullanım ve kalan şarzım % 36.Telefonun İphone olduğunu düşünürsen bu mu çok şarz yeme hali :) Bakın arkadaşlar ben 16-17yıllık Turkcell'liydim şimdi 1 aylık bile Vodafone'lu değilken altını çiziyorum şimdilik ikisinin arasında fiyat hariç herhangi bir fark göremedim.Haa derseniz şöyle birkaç ay geçsin farkları görmeye başlarsın diye ona lafım yok
Yani fotoğrafa da mı inanmadınız? 4 gün beklemiş telefon. Şimdi 24 saat bile beklemiyor. 1450 mah bataryanın herşey kapalı şekilde uyku modunda 24 saat'i çıkaramaması sizce de anormal değil mi? Yani burda farkı bizzat yaşıyorum ve yalnızda değilim. Sizin olayınız sanırım telefonla alakalı, bunu araştırırken birisi bu olayı aşmak için iphone aldığını ve sorunun düzeldiğini yazmıştı.
-
Fotoğrafa neden inanmayayım ama orada görünen 2 günlük bir bekleme ve 2 günlük tahmini kullanma süresi.Operatör görünmüyor ki doğru söylediğinize inanıyorum fakat aynı telefonun Vodafon'la aynı şekilde kullanılıp 1 günde şarzının biteceğine inanmıyorum.Bu arada dün şu konuyu farkettim 3 G ve Hücresel veri sürekli açık olduğunda zaman zaman kopma yaşıyor telefon.İnternete bağlı görünüyor ama aslında bağlı değil.Sonra internet bağlantısını kapatıp açınca tekrardan düzeliyor ama gün içinde 2 kere filan başıma geldi.Eleştirilecekse bu tip sorunlar eleştirilsin ona amenna.Deyin ki falanca ilde Vodafone çekmiyor bu sebeple şarzı tüketiyor ona da amenna.Mesela eşimin köyünde Turkcell çekmediği için sürekli şebeke ararken şarzı bitiriyordu tek çare telefonu uçak moduna almaktı.Bu tarz bir şey olmadan sadece simkartın şarzı etkileyebileceği benim aklımın ucundan geçmiyor.Bunu için geçerli sebebim ise bizzat deneyip öyle olmadığını yaşayarak görmem
-
quote:
Fotoğrafa neden inanmayayım ama orada görünen 2 günlük bir bekleme ve 2 günlük tahmini kullanma süresi.Operatör görünmüyor ki doğru söylediğinize inanıyorum fakat aynı telefonun Vodafon'la aynı şekilde kullanılıp 1 günde şarzının biteceğine inanmıyorum.Bu arada dün şu konuyu farkettim 3 G ve Hücresel veri sürekli açık olduğunda zaman zaman kopma yaşıyor telefon.İnternete bağlı görünüyor ama aslında bağlı değil.Sonra internet bağlantısını kapatıp açınca tekrardan düzeliyor ama gün içinde 2 kere filan başıma geldi.Eleştirilecekse bu tip sorunlar eleştirilsin ona amenna.Deyin ki falanca ilde Vodafone çekmiyor bu sebeple şarzı tüketiyor ona da amenna.Mesela eşimin köyünde Turkcell çekmediği için sürekli şebeke ararken şarzı bitiriyordu tek çare telefonu uçak moduna almaktı.Bu tarz bir şey olmadan sadece simkartın şarzı etkileyebileceği benim aklımın ucundan geçmiyor.Bunu için geçerli sebebim ise bizzat deneyip öyle olmadığını yaşayarak görmem
İnternet ayarlarınızı güncelleyin sorun düzelir bendede turkcell de oldu yeni ayar gönderdi turkcell duzeldi
-
quote:
Tamam siz bildiğinize inanın. Ben ve diğer bu durumu yaşayanlar biliyor zaten.
-
Amacım tartışma yaratmak değil ama ben tabiki gözümle gördüğüme bizzat yaşadığıma inanacağım :) Benim maksadım içinde en ufak bir acaba mı sorusu barındıran kişilere aslında bu işin öyle olmadığını anlatmak.Turkcell'de 1000 Dakika,1000 SMS ve 1 GB internete 55 TL veren ben kaliteden ödün vermeden 1000 Dakika,1 GB İnternet ve 100 SMS'e 24 TL veriyorum. -
quote:
Amacım tartışma yaratmak değil ama ben tabiki gözümle gördüğüme bizzat yaşadığıma inanacağım :) Benim maksadım içinde en ufak bir acaba mı sorusu barındıran kişilere aslında bu işin öyle olmadığını anlatmak.Turkcell'de 1000 Dakika,1000 SMS ve 1 GB internete 55 TL veren ben kaliteden ödün vermeden 1000 Dakika,1 GB İnternet ve 100 SMS'e 24 TL veriyorum.
İyide hocam o kadar kişi sorun yaşamış ve yasıyor bir sizde olmadı diye insanlara suç atıyorsunuz vodafoneye garezimiz varda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 19 Temmuz 2014; 13:46:07 >
Vodafone operatörüne yarın sabah geçiş işlemi bitiyor yarın gün içinde deneyeceğim bakalım neler olacak bu arada Ankara gibi bir yerde nano sim yok : ) yedek sim olarak nano varmış hat açıldıktan sonra gidip değişim yapacağım. -
quote:
Orijinalden alıntı: unsaLhsN
Vodafone operatörüne yarın sabah geçiş işlemi bitiyor yarın gün içinde deneyeceğim bakalım neler olacak bu arada Ankara gibi bir yerde nano sim yok : ) yedek sim olarak nano varmış hat açıldıktan sonra gidip değişim yapacağım.
Yozgat ta bile var Ankara da mı yok hocam
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X