Açıkça belirtmem gerekirse iki sonuçta çok kötü. Altyapı Türk Telekom'a ait olsa bile o hat üzerinde gerçekleşen işi TurkNet yapıyor. Yani burada altyapı sahibi önemli değil, belirtmeniz bile gerekmiyor. Hizmet aldığınız ISP'ye bakmanız lazım. Onun yönlendirmeleri üzerinden hizmet alıyorsunuz. İşte bu sebepten ISP değiştirirseniz düzelir mi, "bence" düzelir. Fakat bu fikrimi sadece Türk Telekom için belirtiyorum. Diğer ISP'ler de düzelir mi maalesef hiçbir fikrim yok. Ama taahhütünüz yoksa tabii ki denemekte yarar var. |
Vodafone.net Ping ve Paket Kaybı (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.Açıkça belirtmem gerekirse iki sonuçta çok kötü. Altyapı Türk Telekom'a ait olsa bile o hat üzerinde gerçekleşen işi TurkNet yapıyor. Yani burada altyapı sahibi önemli değil, belirtmeniz bile gerekmiyor. Hizmet aldığınız ISP'ye bakmanız lazım. Onun yönlendirmeleri üzerinden hizmet alıyorsunuz. İşte bu sebepten ISP değiştirirseniz düzelir mi, "bence" düzelir. Fakat bu fikrimi sadece Türk Telekom için belirtiyorum. Diğer ISP'ler de düzelir mi maalesef hiçbir fikrim yok. Ama taahhütünüz yoksa tabii ki denemekte yarar var.
Hollow hocam selamlar,
Ben de aldığım değerleri görselde iletiyorum ve merak ettiğim şu. Türksat altyapısı ile Vodafone değerleri bunlar. Direkt Türksat kablonet'e geçerek sağlayıcıyı değiştirsem aynı altyapı olsa da bu değerlerin düşme ihtimali var diyorsunuz değil mi? Ona göre risk budur deyip, taahhütüm bitince kablonet deneyeceğim.
-
buda Türktelekomdan aldıgım hipernet arada çok fark var sizinkine kıyasla konuyu okurken bilgilendirme olsun diye attim karşılaştırırken işinize yarar umarım
-
Kablonet'te ping konusunda sıkıntılı. Düşük ping istiyorsanız öncelik Türk Telekom olmalı. Mesela traceroute attığınız adrese ben 1ms alıyorum. Cloudflare ve birçok DC'ye en iyi yönlendirme Türk Telekom'da. Başka abonelerinde sonuçlarına göz atabilirsiniz. En iyisi bu bölümü bir inceleyin, ondan sonra kararı kendiniz verin. Pişman olursanız da kararı ben verdim dersiniz.
-
Diğer sağlayıcıların 100mbps hız verdikleri fiyata TTNet 50mbps veriyor diye istemiyordum ama yeter ki şu yüksek ping sorunundan kurtulayım lanet olsun deyip yarın ttnet'e başvuracağım. Teşekkürler hocam hızlı dönüşün için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X