Şimdi Ara

Vodafone VDSL 64 Mbit Hız Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xRavel

Yaklaşık 3 ay önce Vodafone 64 Mbits 240 GB AKK paketine abone oldum. İlk zamanlar sorunsuz olan internet hızım bir anda 3 Mbit e düştü ve aylardır beni süründürüyor. Vodafone' a defalarca telefon ettim TTNet ekiplerini gönderdiler apartmandaki kutuya baktılar bizden kaynaklı bir sorun yok dediler. Vodafone bizden de kaynaklı bir sorun yok hızınız 76 Mbits olarak gözüküyor bir elektrikçi çağırıp kablolarınızı kontrol ettirin dediler. 2 farklı elektrikçi çağırdım ikiside kablolarda sıkıntı yok dedi. Yeni modem satın aldım 15-20 farklı Pc-Tablet-Telefonla test yaptım sonuç yok.

Şuan 64 Mbits olması gereken internet hızım test yapınca önce 15-16 mbit düzeyine fırlar gibi oluyor sonra sanki bir yerde sınırlandırma varmış gibi geri 3 mbit düşüp kalıyor. Yükleme hızım ise 4 mbit yani yükleme hızım normal indirme hızımda sıkıntı var.

Modem arayüzünü açınca şöyle bir görüntü var.

Vodafone VDSL 64 Mbit Hız Sorunu

Burada görünene göre yanlış anlamadıysam benim hızım 75 Mbit olmalı ama değil. Sizce sorun nerede ?

Modem = TP-LINK TD-W9970

Hız testlerini hep aynı bilgisayarda mı yapıyorsunuz,

Bunun 2 nedeni olabiliyor, önce antivirüs kapatıp öyle hız testi yapın,ben kaspersky antivirüs ile aynı skınıtıyı yaşamıştım.

Ve asıl zor olanı sizden değil telekomdan kaynaklı olması,akk sonrası hızınız artmıyor,sistemlerindeki bir sıkıntıdan dolayı.Bu da benim başıma gelmişti,aylarca uğratıktan sonra telekom genel merkezinden çözmüştüm.

• xRavel X kullanıcısına yanıt
    Hız testinde hızın fırlar gibi olup 3 e düşüyorsa sen bugda kalmışsın yani AKK kaldırılmamış internetinde vodafone bu konuda çok berbat bende 1 ay 3 mbitle süründüm daha sonra diğer fatura kesim tarihinde hızımı düzelttiler :) TTnetteki gibi dakikası dakikasına hız yükselmiyor veya düşmüyor vodafonenette.
  • 2 ihtimal var

1. vodafone yapıyor vae ise hattın yapar teknik olarak imkanları var. baya bir abone kazandılar yüksek akn ile ama son veri akışı tarifeleri yüzünden sıkıntı çıkmış olabilir ama bunu yapmaya tabii ki hakları yok.
    2. telekom kaynaklı düzeltemiyor. bende vae değilken kota sürekli dolmadan mesela 100gb kotam vardı 50gb dolunca akn ye giriyordum, hız düşüyordu o zaman telekomun sistemsel sorunuydu bu.
    aboneye tanımlanan paket özellikleriyle ilgili bir sıkıntı vardı.

bu sorun IP SEVİYESİNDE VERİ AKIŞ ERİŞİMİ vae ye geçerse abone çözülüyor ve tüm hız düşürme vb olaylar vodafone geçiyor. yani bu vae iss ye göre değişmekle birlikte tüm illerde yoktu mesela. yalın hizmet verilebiliyorsa vae vardır yüksek ihtimal.

zaten ekime kadar tüm issler veya aboneler vae ye geçecek.

basit bir tavsiye ama hatta reset attılar mı hiç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 17 Ağustos 2016; 19:39:21 >

• wireless üzerinden bağlanıyorsan kanalı otomatik yapma, wirelessmon programını kur, diğer ağların kanal numarasını öğren modemden çakışmayacak şekilde değiştir, benim kanallar çakıştığı için kotaya girmişten beter oluyordu
  • Santralden müdahale edilmesi gerekiyor kabloyla ne alaka boşuna elektrikci çağırmışsın hat paket hızına sabitleniyorsa kabloluk bir durum yok profili yeniden yapılandırırlar olmadı port değiştirirler düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

2 ihtimal var

1. vodafone yapıyor vae ise hattın yapar teknik olarak imkanları var. baya bir abone kazandılar yüksek akn ile ama son veri akışı tarifeleri yüzünden sıkıntı çıkmış olabilir ama bunu yapmaya tabii ki hakları yok.
    2. telekom kaynaklı düzeltemiyor. bende vae değilken kota sürekli dolmadan mesela 100gb kotam vardı 50gb dolunca akn ye giriyordum, hız düşüyordu o zaman telekomun sistemsel sorunuydu bu.
    aboneye tanımlanan paket özellikleriyle ilgili bir sıkıntı vardı.

bu sorun IP SEVİYESİNDE VERİ AKIŞ ERİŞİMİ vae ye geçerse abone çözülüyor ve tüm hız düşürme vb olaylar vodafone geçiyor. yani bu vae iss ye göre değişmekle birlikte tüm illerde yoktu mesela. yalın hizmet verilebiliyorsa vae vardır yüksek ihtimal.

zaten ekime kadar tüm issler veya aboneler vae ye geçecek.

basit bir tavsiye ama hatta reset attılar mı hiç?

Şu son VAE ile ilgili detaylı bilgi verebilir misin?
    Telekomun sitesindeki örnek teklif sözleşmelerinde VAE olsun YAPA Olsun bildiğin KAZIK. Öceden daha mı insaflıydı telekom?

• Sizden ricam 50Mb ve üstü paket kullanan arkadaşlar değerlerinizi paylaşır mısınız ? Ben Vodafone 64/240 AKK paketi kullanıyorum. Ama Download SNR : 10.2 dB - Upload SNR : 31 dB olduğu için orantısızlık mevcut, bunun yuzunden günde 20.000 adet CRC hatası oluşuyor ve bazı indirdiğim dosyalarda hatalar oluşuyor. Sizde aynı sıkıntı mevcut mu diye merak ediyorum ve bu sorunu nasıl anlatabilirim MH'ye veya Türk Telekom ekiplerine değerlerim aşağıdaki resimde mevcut... Saha dolabından apartmandaki ankastreye gelen kabloya ek yarım metre Cat6 bağlayıp test ettim sonuç aynı yanı apartman tesisatında da bir sıkıntı yok. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Vodafone VDSL 64 Mbit Hız Sorunu

• xRavel X kullanıcısına yanıt
    Ben Türknet abonesiyim ve hattımıza tanımlanan hız aynı ve aynı modemi kullanıyoruz bu sorun servis sağlayıcıdan değil modemden kaynaklanıyor, Ethernet ile bağlandığımda 65 MBit hız alabiliyorum ancak kablolu bağlantıda bazen tanımlı hızın 3'te birini bazen ancak yarısını alabiliyorum, bina içi tesisatta da bir sorun yok. TP_Link ile mesajlarım sonucu yazılım güncellemesi önerdiler (sanki ben yapmamışım gibi. Format at düzelir mantığı!) ve tabii ki sorun düzelmedi. Kanal ayarları, B/G/N, bilmemkaç MHZ ayarları falan da kar etmedi. Garantiye göndermem gerektğini söylediler bir de. evden çalışan biri olarak İnternetsiz nasıl olcaksa artık? veya boşa ödeyeceğim internet faturasını da Tp-Link ödeyecek herhalde? Siz de eğer denemediyseniz ethernet kablosu ile bir deneyin bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remzikk -- 27 Ağustos 2016; 20:26:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.