Hangisi daha iyi nasıl anlıcaz arkadaşlar bu işlere girme hevesim var ancak cok fazla bilgi bulamadım ilgili acılmıs forumlarda soru soruyrouz kisme cevap bile vermiyor anca sahip olanlar kendi aralarında muhabbet için forum açmışlar dh güvenim tam :))
Bu fiyatları geçmeyecek daha iyiler varsa öneride beklerim.
Araba olayına yeni girdim bende.. ben aracımı hobbyking.com adresinden indirim zamanı satın aldım.. quanum vandal buggy
Normalde 2 yıldır tekne ile uğraşıyorum başlangıcım ise 4 kanal heli ve quaddır..
Redcat siteyi araştırdığım kadarıyla amerika phoenixde yeri..
şimdi önemli olan fiyatlardan çok satın aldığınız aracın sürdürebilirliğidir.. Aracı dağ bayır sokak asfalt beton zeminde kullanacaksınız.. değişik aksiyonlarda bulunacak kaza yapacaksınız bu durumda da yedek parçaya ihtiyacınız olacak..
öncelikli olarak rc hobisinde en önemli 1. madde yedek parça teminidir.. Yedek parça temini yok ise aldığınız araç çöp demektir.. yada aynısından 2. aracı alıp dağıtacaksınız kaldıki 1 dolarlık parça için 200 dolarlık aracı almak ne kadar mantıklı olur bu size kalmış..
bu yönden yedek parça bulunabilirliği , temin süresi ve fiyatını araştırmak gerekir..
Model seçmeye gelirsek..
Bir çok model mevcut .. road ve offroad olarak bu modeller ana başlıkta ayrılırken bu iki başlığın altındada bir çok mevcut başlık var..
Kullanım alanlarımız, kullanım amacımızı , neyin bizi mutlu edeceğine karar verdikten sonra modelimizi belirlemeliyiz.. Her aracın özellikleri farklıdır.. offroad bir aracı pistte sürebilirsiniz ama pist aracını offroad alanda süremezsiniz.. Yüksek lastikli araçların takla atma riski yere yakın araçlara göre daha fazladır .. bunlar gibi..
Modelimizi belirledikten sonra .. Bütçe belirlemeliyiz.. Malum Türkiye de Hobby diye bir kavram henüz gelişmiş olarak değil.. insanlar yavaş yavaş oyuncak ile rc arasındaki farkı yeni nesil ile öğrenmekle beraber Ülkemizin ekonomik şartları nedeniyle kaplumbağ hızında ilerlemektedir... Bide tabular var tabi.. Sen büyüdün hala oyuncaklarlamı oynuyorsun gibi klişe sorular :)
Bütçe kısmının sonu açık.. 1000tlilik paranız var ve siz gidip 1000 tlilik araba aldınız diyelim.. Mutlu mesut takılırken virajı alamadınız ve kaldırıma duvara girdiniz.. sağ tekerlek bağlantı yerinden kopmuş.. haydeee... şimdi parçayı Tr de aramak var, Yurtdışında arayıp kargo ücreti vermek var.. Kırılan parça ile birlikte başka yedek parçalarda almanız gerektiğini farkettiniz.. 50 dolar yok yere çıktı.. aracı aldınız pilli yada yakıtlı farketmez 15 dakikadan fazla kullanmak istiyorsunuz buda yine para :)
3 ay sonra sokakda başka bir araç gördünüz sizinkinden daha donanımlı stabil yada hızlı bu sefer motor ve esc işine girersiniz :) virüs gibidir :)
Bu sebeptendir ki bu tarz hobbyler de seçtiğiniz kategoride başlangıç olarak herzaman en çok satılan en uygun fiyatlı ürünü tercih edin.. Tercih edinki yedek parçasını kolayca bulun, cebinizden fazla çıkmadan hevesinizin gelip geçici olup olmadığını görürsünüz.. test aşaması olur..
Hocam sizin link paylaştığınız araçlara gelirsek.. Araçlar güzel görünüyor ofis amerikada..Bir kaç aracı web sitelerinde alınması gereken araçlar arasında gösterilmiş ..
Ürünü temin etmek için kargo parası ne kadar tutacak ? Ürünün motor fırçasız evet ama markası belli değil kendi markaları olabilir, Esc Kaçlık belirtilmemiş marka belli değil ? Şaseler plastik..
Ben sizin yerinizde olsam bu fiyat aralığında daha ulaşılabilir başlangıç modellerine bakardım..
dewr
kullanıcısına yanıt
Öncelikle cevap için teşekkurler.Bu iş dünyalar kadar konu var oku oku bitmez 1sene araştırmak lazım :) Bu yuzden bilgisi olan birilerinden yardım almak gerekiyor rchoby diye forum acmıslar konuya 35 kişi bakmış birak senin gibi yarım sayfa yazmayı 1satır yazan bile yok meseleye gelecek olursak, dediklerinde haklısın ama şimdi ilk alışta başka araba alma vs düşünülmez tadını aldıktan sonra onlar olur zaten 500dolara da alsan 1000 dolarlıgı istersin sonu yok dedigin gibi :)
Redcat bilinen bir marka olarak gördum yedek parcası vardır diye tahmin ederek o modellere baktım birde amazon yorumlarında hep iyi demişler amazon bizim hb gibi degil kötüyse ürün gerçekten insanlar istediklerini yazıyorlar bir cok rc arabasında 1 yıldız ve kötü yorum dolu.
Senin önerebilecegin modeller varmı acaba?
Bu arada off road alıcam onun içindende monster truck hosuma gitti acıkcası gönlum buna kaydı
mert1905x
kullanıcısına yanıt
Towerhobbies.com bu siteye bakarbilirsiniz.. hobbyking.com a bakabilirsin..
Benim önerebileceğim markadan çok şasenin alüminyum yada metal olması bağlantı yerlerinin metal olmasına dikkat etmelisin..
Hobb****larına değinirsek de bende ilk başta hepsine üye olmuştum.. yaşını almış kişiler tarafından yönetiliyor çoğu.. zamanla söz meclisden dışarı bir çok kendini bilmez saçma sapan başlıklar açarak satış odaklı sayfalar açmaya başladılar, çekirdek kadroda bu durumla baştan uğraştı sonrada kimse cevap yazmamaya.. bu işde biraz yalnızlık var.. önce kendiniz öğrenmeniz gerek yoksa paragöz adam çok tamirdi oydu buydu saçma sapan fiyatlar istiolar..
Amazonu bilirim.. redcat zaten daha ççok amerikada satış yapan bir firma o yüzden avrupada fazla yok ve youtubedada baktıysan videolar hep amerikalılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme