Şimdi Ara

Volkswagen'in 2016 modellerinde kaza önleme teknolojileri orta sınıfa kadar inecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen'in 2016 modellerinde kaza önleme teknolojileri orta sınıfa kadar inecek 

Sürücüsüz araçlar için geliştirmeler hızla devam ediyor. Ancak bir çok köklü değişikliğe neden olan bu teknolojiye geçmek biraz zaman alacak . Bu nedenle sürücüsüz araçlardan önce "yarı otonom" otomobilleri piyasada daha sık görmeye başlayacağız gibi.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'de yarı otonom araçları sıradan hale getirmek için büyük bir adım atıyor. Golf, Jetta ve Touareg gibi serilerin yeni modelleri "akıllı seyir kontrolü" ve "otomatik acil durum freni" teknolojilerine sahip olacak.  Akıllı seyir kontrolü araç seyir halindeyken yolu izleyerek olağan dışı durumlarda sürücüye uyarı verebilirken, otomatik fren sistemi de sürücünün fren yapmakta geç kaldığı durumları fark ederek kendisi aracı durdurmaya karar veriyor.

Bugün CC ve Touareg modellerinin üst paketleri bu tarz özellikleri zaten sunuyor. Bazı modellerde yine sürüş kontrolü ve park yardımcısı gibi araçlar da yer alıyor. Volkswagen'in bu tarz hamleler yapması ile birlikte yarı otonom özelliğe kavuşan orta sınıf modellerin çoğalacağını öngörebiliriz.

Bunun dışında üreticinin araç içi sistemi MIB I'de önümüzdeki yılın başında MIB II sürümüne güncellenecek. Yeni sistem ile birlikte Android Auto, Apple CarPlay ve MirrorLink bağlantılarına da destek verilebilecek. Bununla birlikte akıllı telefonlar ile uzaktan kumanda özelliği kullanılabilirken acil durum bilgisi ve anlık araç bilgileri de telefona gönderilecek.

• Vw isterse f16 Lardaki gibi koltukları fırlatsın donanımhaber e yaranamaz gelir birazdan

Oouuvvvvv deeeseeeegööööö ciler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw isterse F16 yapsın. Once adam akıllı sorunsuz bir otomatik şanzıman koysun araclarina.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg sorunu 2013 de sonra düzeldi diye duydum? dogru mudur?

• Bir kaç yıla tüm otomobillerde olacaktır zira güvenlik en önemli konu bu sektörde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

dsg sorunu 2013 de sonra düzeldi diye duydum? dogru mudur?

Yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan.
  • Bu dsg muhabbetide baydı artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden hep Volkswagen haberleri yapılıyor ? Sanki ilk kez bunu Volkswagen yapıyor. Yıllardır olan bir sistem bu. Yeni Passat tanıtılır, huzurlarınızda Yeni Passat diye konu açılır reklamı yapılır. Diğer markalar yeni araç tanıtsa haber bile yapılmaz.

Yeter artık Volkswagen reklamı yaptığınız. Zaten site reklamdan geçilmiyor bir de içerikleri reklamla dolduruyorsunuz.
  • Bunun gibi sistemler zaten piyasada var, mesala ford aktif şehir içi güvenlik sistemi diye 2-3 senedir kullanıyor. Focus&mondeo tekno paket alın bu özellik gelsin, hatta şeritte tutma yardımcısıyla hızla giderken direksiyona müdahele edip sizi tekrar yola bile sokuyor.

• Diyelim ki Dsg ısındı ben emniyet şeridine çektim . Arkadan biri geldi vurdu

O zaman VW yi dava etme hakkım var sonucta kaza Önleme opsiyonlu aldım ama kaza yaptım

Ayrıca bu sistem yıllardır var yani yeni bir sey gibi sırf konu acip dikkat çekmek icin başlık atıyorsunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 30 Temmuz 2015; 13:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle sistemleri en dolu versiyonlarına değilde tüm versiyonlara koysunlar o zaman tebriği hak eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı seyir kontrolü araç seyir halindeyken yolu izleyerek olağan dışı durumlarda sürücüye uyarı verebilirken, otomatik fren sistemi de sürücünün fren yapmakta geç kaldığı durumları fark ederek kendisi aracı durdurmaya karar veriyor.

Sanki bizim ülke trafiğinde olağaniçi durum daha fazlaymış gibi Desenize o halde ülkemizde gitmeyecek/gidemeyecek araçlar üretecekler. Gerçekten araçların beyni istanbul ya da ankara trafiğinde 1 ayda kendini eritir.

Yanlış anlaşılmasın markaya gıcıklığım yok, çok beğendiğim sevdiğim bir markadır VW, çok da güzel düşünmüşler. Sadece bizim ülkedeki makaslara, emniyet şeridi kullanımına, şerit ihlallerine, hız limit aşımlarına, takip mesafesi "ayıpları"na göre araç yapılacak olsa, yanına ekstradan bir araba kadar beyin yapmaları gerekir.

Edit: Ayrıca gerçekten Ford'un birkaç yıldır kullandığı bir teknolojiden bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanhcoban -- 30 Temmuz 2015; 14:03:40 >

• "Volkswagen'in 2016 modelleri kaza önleme teknolojisine sahip olacak"

bu ne saçma başlık!
    bu arabalarda daha önce kaza önleme teknolojisi, mesela ABS yok muydu? ya ESP, ASR...

VW buralara iyi bakıyor anlaşılan :)

• Mesudum kullanıcısına yanıt
    Açıkçası haber VW'den değil engadget'ten. Dünya genelinde oldukça popüler bir internet sitesidir kaynakta da yer alıyor zaten. Benim anladığım kadarıyla genellikle haber içeriği bu teknolojilerin sadece üst paketlerde sunulmak yerine bir çok aracın düşük paketlerinde de sunulacağı. İçerikte de bunu vermeye dikkat ettim zaten.

Haberin nasıl revize edilmesi uygun olur sizce?
  • vardi saten bu

• Okisht kullanıcısına yanıt
    "Bugün CC ve Touareg modellerinin üst paketleri bu tarz özellikleri zaten sunuyor. Bazı modellerde yine sürüş kontrolü ve park yardımcısı gibi araçlar da yer alıyor. Volkswagen'in bu tarz hamleler yapması ile birlikte yarı otonom özelliğe kavuşan orta sınıf modellerin çoğalacağını öngörebiliriz."

buradan hareketle,

"Volkswagen'in 2016 modellerinde kaza önleme teknolojileri orta sınıf modellere kadar inecek"

gibi

Siz daha iyisini yazabilirsiniz.

İçeriğe lafım yok.
    Engadget'e ban
  • Mesudum kullanıcısına yanıt
    Düzenledim
    açıkçası otomobiller hakkında çok cahil birisiyim. Ama teknoloji ile birlikte buluşmalarıyla ben de yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Bu tarz konularda bana çoğu zaman kullanıcılar destek oluyor. Size de teşekkür ederim eleştiri için, hatayı düzeltmiş olduk
  • büyük ihtimal opsiyon olur. onada kaç para istenir kimbilir

• Vw yapar. Sonra volvo, mercedes taklit eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw aşırı pahalı fiyatlarıyla orta sınıf değil lüks araçlar olmaya başladılar.bir zahmet koysunlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.