Şimdi Ara

VOLTA Elektrikli Bisiklet Kullanıcıları Kulübü VSM VSC (BİM'de satılan bisiklet) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
15
Favori
52.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Volta Vsm'nin ilk meraklılarından biriyim. Bisikleti 2020 yılı Haziran ayında 17-18 yaşlarında bi arkadaştan almıştım.O da Bim'den almış ve birkaç ay kullanmış sanırım Detaylara girmeden önce ilk söylemek istediğim bu alet beni fazlasıyla ihya etti. Amacına göre kullanıldığında beklentileri fazlasıyla karşılayan bir bisiklet. Aküsü 4 seneden fazla gitti ve bu beklediğimden fazla bir süre.

Beni otobüs-tramvay hatta taksi derdinden kurtardı. Kargoda çok işim oluyor. Koli koli mal taşıdım. 106 ekran tv bile taşıdım. Ön tarafı çok geniş. Koca koliler sığabiliyor o yüzden. Bi motorla 106 ekran tvyi kutusuyla birlikte taşımak imkansız. Taksi şart. 10larca kez kargoya gittim. 10larca kez gezmek için Eminönü, Taksim, Beşiktaş taraflarına gittim. Son zamanlarda gezmekten hevesimi aldığım için uzun yol yapmamaya başlamıştım ki aküsü geçen sene kapasitesini yitirmeye başladı. 7 saatte dolan akü, 3 saatte dolmaya başladı. Haliyle gittiği mesafe de yarıya düştü. Kışın biraz daha düştü.7-8km götürmeye başladı. Bu mesafe bana kargo için yeterliydi. Özellikle markete giderken çok işe yarıyordu. Ön tarafa poşetleri atıp basıp eve geçmek çok kolay oluyordu. Yazın sıcağında ter içinde kalmaktan kurtarıyordu. Bu 2024 kışı da bitti, yazın mesafe 10kmye falan çıkar diye düşünürken pat birden düz yolda bile basmamaya başladı. Kullananlar bilir akü bitmeye yakın bisikletin performansı düşüyor ve yokuş çıkmıyor. Onun gibi oldu. Akü tam dolu olmasına rağmen pek yürümüyor. Bunun bi anda olmasına şaşırdım tabi ama sanırım artık vakti doldu. Parasını da fazlasıyla çıkardı.

Sağlamlık konusunda benden geçer not aldı. Bir keresinde 2 sene önceydi sanırım çok fena bir yağmura tutulmuştum.Bazı yerleri sel basmıştı. Eminönü taraflarında araçlar yüzüyordu hatta. O gün eve tekerlerin yarısı suyun içinde şekilde sürerek gittim. Motor arka tekerin içinde biliyorsunuzdur. Bana mısın demedi. Tek yaptığım şey kuru bi bezle bisikleti kurulamak oldu. Frenlerin 4 senelik kullanımda hiç balatalarını değiştirmedim. Sanırım ömrünün sonuna gelmiştir ama bir kere bile yarı yolda bırakmadı. Tekerlekler iki kere ani hava kaçırıp tamamen söndü. Onu da 10tl verip bi lastikçiye hallettirmiştim. Patlama vs olmadı. Elektrik aksamında motorda vs bi sorun çıkmadı. Yani deli gibi kullanıma rağmen sorun olayı çok çok azdı.

Bu bana özel bir durum olabilir. Kötü yorumlar da var çünkü. Bir de vsm modelinin birkaç farklı serisi var. İlk seri benimkisi. Son çıkan serilerde tork düşük diyorlardı. Bir de korna bip bip şeklinde değil zil şeklinde manuel bir korna. Ön teker jantı da beyaz. Başka ne fark var bilmiyorum. Üretim kalitesi nasıldır bilmiyorum.

Şimdi biraz aküleri araştırdım. Bi tamamen boşaltıp tekrar şarj edeceğim. Belki düzelir. Bisikleti park haline getirip gaz kolunu bağlayıp sabitledim. Tam 9 saattir teker tahmini 10km hız yapacak şekilde dönüyor. Bu kadar sürede boşalmaması ilginç. Sanki kapasite var ama güç yok gibi. Yani voltajlar normal de amper düşmüş gibi. Belki bi asitli su (akü suyu) alıp aküleri doldururum. Bi de öyle denerim. Öyle de olmazsa yeni akü alıp yoluma devam edeceğim inşallah. Akü fiyatları da korktuğum kadar yüksek değilmiş. Bir 4 sene daha götürecekse sorunsuz helal olsun o paraya. Herkese güzel günler.

VOLTA Elektrikli Bisiklet Kullanıcıları Kulübü VSM VSC (BİM'de satılan bisiklet)

VOLTA Elektrikli Bisiklet Kullanıcıları Kulübü VSM VSC (BİM'de satılan bisiklet)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.