Şimdi Ara

Voltaj Dalgalanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Xbox bölümüne de konuyu açtım ancak pek bilgilendiremediler beni o yüzden burdan da bir sorayım dedim.
    Xbox'ım Monitör'e yada TV ye bağlıyken evdeki yada apartmandaki en ufak bir voltaj dalgalanmasından etkileniyor. Örneğin ışıkları açıp kapattığımda ekran kararıyor ama birkaç saniye sonra geri geliyor görüntü. Buzdolabının kapısı açıldığında da aynı şey oluyor bunlar kesin ama evde hiçbir elektronik cihaza dokunmadığımda dahi yapıyor bunu. Sitenin hemen yanında Jeneratör ve yeni trafo var. Evin su ihtiyacı garajdaki pompa ile olduğundan ve bu da elektrikle çalıştığından saçma ama musluk bile açılınca ekran kararıyor pek alakalı bir durum değil ama öyle oluyor hep... Tüm elektronik cihazlar normal çalışıyor bir tek Xboxta ekranın kapanıp açılma sorunu oluyor. Belki düzelir diye akım korumalı priz aldım yine değişen birşey yok. Acaba bu voltaj dalgalanmasıysa eğer bundan etkilenmemesi için ne yapmak gerekebilir??

Çözüm olarak Regülatör ve UPS önerdiler ama pek anlamıyorum elektrikten hangisi çözüm olabilir?

• UPS işi çözmüyor benzer problemi bende yaşıyorum. Evde florasan lamba açıldığında monitörüm gidip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

UPS işi çözmüyor benzer problemi bende yaşıyorum. Evde florasan lamba açıldığında monitörüm gidip geliyor.
    Evet sizinkine benzer bir sorun benimki de... Xbox çalışıyor onda bir sorun yok sadece monitördeki görüntü gidip geliyor. Çok can sıkıcı bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Evet sizinkine benzer bir sorun benimki de... Xbox çalışıyor onda bir sorun yok sadece monitördeki görüntü gidip geliyor. Çok can sıkıcı bir sorun

Alıntıları Göster
    Florasanlar yanarken bir süre kısa devreyle çalışıyor o yüzden bizim normal aydınlatmalı lcd ler gidiyor. LED Lcd mi kullanıyorsun ? LED kullananlar aynı sorunu yaşamıyorsa LED'e geçecem.

• quote:

Florasanlar yanarken bir süre kısa devreyle çalışıyor o yüzden bizim normal aydınlatmalı lcd ler gidiyor. LED Lcd mi kullanıyorsun ? LED kullananlar aynı sorunu yaşamıyorsa LED'e geçecem.

Alıntıları Göster
    Yok normal LCD...
  • quote:

Yok normal LCD...

Alıntıları Göster
    Led lcd kullanan tanıdıklarına sorarsan sevinirim.
  • quote:

Led lcd kullanan tanıdıklarına sorarsan sevinirim.

Alıntıları Göster
    eski kombiler için mini regülatörler vardı bi ara piyasada, tüm ev elektriğine değil de sadece kombi beslemesine kullanılıyordu onlardan bulabilirsen bence sorununu çözebilir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Dalgalanma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    EVDE VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 100wattlik 50-100tl maliyetli bir regulator sanırım sorununuzu çözer ben uzunca sıkıntı çekmiştim
    Binamızda kacak elektrik kullananlar oldugundan bize az gerilim geliyordu be değişken coktan anakart falan yandı öznün sonra regulatör takınca olay cözüldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

100wattlik 50-100tl maliyetli bir regulator sanırım sorununuzu çözer ben uzunca sıkıntı çekmiştim
    Binamızda kacak elektrik kullananlar oldugundan bize az gerilim geliyordu be değişken coktan anakart falan yandı öznün sonra regulatör takınca olay cözüldü
    Bu Voltaj dalgalanması mı artık ben mi öyle sanıyorum tam neyse adı evdeki diğer elektronik aletlerle hiçbir sıkıntı yaşamıyor. PC'de ekran kartı 7/24 işlemciyle beraber son hız çalışıyo yazın klimalar çalışıyor hiç biri tık demiyor sadece Xbox monitör ile bağlıyken bi sorun oluyor PC de kesinlikle olmuyor
  • Hassas cihazlarda sorun yapar zaten heralde ketıl yanacak değil ya
  • Belkide monitörde bir vardır başka bir evde denediniz mı xboxu??
  • quote:

Belkide monitörde bir vardır başka bir evde denediniz mı xboxu??
    Merhaba.
    Evinizdeki prizlerde topraklama var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***alper***

Merhaba.
    Evinizdeki prizlerde topraklama var mı?

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu yaşıyorum denediklerimi yazayım ;
    => UPS
    => Regülatör
    => Farklı LCD monitör
    => Farklı linye üzerindeki priz
    => Topraklama ölçümlerini tekrar etmek
    => Buat bağlantılarında gevşeme kontrolü
    => Sigorta bağlantıları kontrolü
    => Kolon hattındaki bağlantıların kontrolü

Geriye sadece tedaşa gidip mahalle trafosunun büyütülmesini istemek kaldı onuda yaptım (cumartesi pazar priz gerilimlerimiz 180-190 volta düşüyor) senden başka kimsenin şikayeti yok senin için trafomu değiştirelim dediler yolladılar. Mahallelide ergenekondan başımıza iş çıkar diye şikayetçi olmuyor bende artık bu dertle yaşamayı öğrenecem yada mahalle değiştirecem.

• quote:

Aynı sorunu yaşıyorum denediklerimi yazayım ;
    => UPS
    => Regülatör
    => Farklı LCD monitör
    => Farklı linye üzerindeki priz
    => Topraklama ölçümlerini tekrar etmek
    => Buat bağlantılarında gevşeme kontrolü
    => Sigorta bağlantıları kontrolü
    => Kolon hattındaki bağlantıların kontrolü

Geriye sadece tedaşa gidip mahalle trafosunun büyütülmesini istemek kaldı onuda yaptım (cumartesi pazar priz gerilimlerimiz 180-190 volta düşüyor) senden başka kimsenin şikayeti yok senin için trafomu değiştirelim dediler yolladılar. Mahallelide ergenekondan başımıza iş çıkar diye şikayetçi olmuyor bende artık bu dertle yaşamayı öğrenecem yada mahalle değiştirecem.

Alıntıları Göster
    Online UPS kesin çözüm... ev girişine servo regülatör de konması cihazları bir miktar koruyacaktır ama regülatör ve line interactive upslerde bir yere kadar... XboXın ve LCD nin güç tüketimi, aktif/pasif pfc varsa onlarıda belirtebilir misiniz? Durum kötü. Buzdolabına, çamaşır makinasına ve varsa klimaya zarar verebilir bu düşük voltaj ve dalgalanmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

Online UPS kesin çözüm... ev girişine servo regülatör de konması cihazları bir miktar koruyacaktır ama regülatör ve line interactive upslerde bir yere kadar... XboXın ve LCD nin güç tüketimi, aktif/pasif pfc varsa onlarıda belirtebilir misiniz? Durum kötü. Buzdolabına, çamaşır makinasına ve varsa klimaya zarar verebilir bu düşük voltaj ve dalgalanmalar.

Alıntıları Göster
    Hocam online UPS dediğiniz cihaz bir trafo parası daha makul bir çözüm yok mu??

• quote:

Hocam online UPS dediğiniz cihaz bir trafo parası daha makul bir çözüm yok mu??

Alıntıları Göster
    Çözüm önerileri olan??
  • quote:

Çözüm önerileri olan??

Alıntıları Göster
    xboxun ve televizyonun güç kaynağına müdehale edebiliyorsanız filtre kondansatörlerine paralel çok yüksek kapasiteli kondansatörler bağlarsanız işe yarayabilir. AVOmetreniz varsa (yok ise alın 5 lira birşey dijital) pirize sokup voltajı bir süre izleyin kaça kadar düşüyor? Mesajımda yazdığım sorulara da cevap verirseniz başka çözüm önerileride aklıma gelebilir.
  • Durum şebeke trafosu ile alakalı olsa bile
    Kendimden ornek vereyim binamizda2-3kisi kacak kullanıyor.Bize düşen gerilim bazen çok düşüyor.düşen gerilim bir kombinin ya da pc nin anakart psu gibi ünitelerini yakabilir.
    Ki ben regulator almadan onca anakartim yandı.
    Regulatorun amacı sabit gerilim sağlamak,demek istediğim prizimizin gerilimini ölçün önce normal şartlarda ise dalgalanma var mı yok mü bir bakın varsa 250wattlik 45-50maliyetli bı cihaz ısınızı gorucektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 15 Nisan 2011; 23:12:15 >
  • quote:

Durum şebeke trafosu ile alakalı olsa bile
    Kendimden ornek vereyim binamizda2-3kisi kacak kullanıyor.Bize düşen gerilim bazen çok düşüyor.düşen gerilim bir kombinin ya da pc nin anakart psu gibi ünitelerini yakabilir.
    Ki ben regulator almadan onca anakartim yandı.
    Regulatorun amacı sabit gerilim sağlamak,demek istediğim prizimizin gerilimini ölçün önce normal şartlarda ise dalgalanma var mı yok mü bir bakın varsa 250wattlik 45-50maliyetli bı cihaz ısınızı gorucektir
    tüm cihazlar aynı faz üzerinden beslendiği için frekans ile ilgili bir sorun yaşanıyo olabilir benim işyerindede böyle bir sorun olmuştu pc yi açınca radyodaki ses bozuluyodu bende pc ye giden fazı değiştirdim sorun çözüldü ama evde bu işlem nasıl yapılır bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: electroghost

tüm cihazlar aynı faz üzerinden beslendiği için frekans ile ilgili bir sorun yaşanıyo olabilir benim işyerindede böyle bir sorun olmuştu pc yi açınca radyodaki ses bozuluyodu bende pc ye giden fazı değiştirdim sorun çözüldü ama evde bu işlem nasıl yapılır bilemiyorum

Alıntıları Göster
    Konuyu hortlatayım, zaten güncelliğini yitirecek bir konu değil. Bende konuyla ilgili araştırma yaparken kendimi burda buldum. Aynı sorun bende de var.http://wallbase.cc/home bu sitenin arka planı gibi renklerde dalgalanma çok net belli oluyor. Yoksa açık renkte ve tam siyahta hiç birşey belli değil ama verdiğim siteye bir bakın çok net göreceksiniz dalgalanmayı. Problem muhtemelen elektrik kaynağından ya da sizin evin altyapısından, kablolarınızdan kaynaklanıyor. Muhtemelen kasa ile monitör aynı prizde 3 lü ile elektrik alıyor. Sanırım benim sorunum prizle alakalı. Monitörle kasa aynı üçlüdeyken dalgalanma yapıyor. Kasa elektriğini evin başka prizinden aldım monitör başka prizde sorun kalmadı. Ama dikkatinizi çekerim aynı kaynaktan geliyor elektrik. Buda demek oluyor ki tek bir priz ikisini kaldırmıyor. Daha önceden problem olmaması ve son zamanlarda böyle yapmasını dikkate alırsak prize gelen kablolarda son zamanlarda bir sıkıntı bir kaçak olduğunu söyleyebilirim. Eğer bu sorunu yaşayanlar varsa dikkate alsınlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.