Şimdi Ara

Volvo S60 1.6D 115 hp drive + Powershift ALIYORUM(araç 87.000 tl alındı) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
10.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Anıl arkadaşım,
    bariz şekilde basit, ucuz tasarımlı, gelişi güzel ve vasat malzemeden ibaret.
    İçi o kadar vasat ki, ucuz diye dalga geçilen, ki benimde kesinlikle bunu onayladığım Jetta'dan çok daha
    sıkıcı, melankolik bir iç tasarım var araçta.

S60'a bir şey diyemem, göreceli ancak yine sınıfına göre harika! dedirtecek tasarım ve kaliteye sahip değil.
    Yalıtım ve süspansiyonları için bir şey diyemem kullanmadım, test de etmedim ancak ilk izlenimlerim bunlar.

Yalnız fiyata gelirsek herşey bir yana, 53.000 baz dizel S40 fiyatı,
    S60 için zor bulunabilse de MY2012 fiyatları gerçekten çok cezbedici ve akıl kurcalıyıcı.

Şahsi kanaat olarak PShift şanzımanı yakıt tüketimi ve ivmelenme olarak çok başarılı bulmasam da,
    yüksek tork dayanımı, şuana kadar kronik olarak dillendirilmiş herhangi bir arıza söylentisi olmaması,
    vergi ve yakıt avantajı sınıfında S60 kesinlikle lider yapıyor.

Ve çok ciddi şekilde Advance bir S60 benim de aklımı kurcalamıyor değil...

Dsg ile kıyaslayınca herkes Ps 'nin başarısız olduğunu düşünüyor. Ama ps ıslak tipte ve az da olsa kayıp veren bi şanzıman. Tıpkı vw'nin 6 ileri -7 ileri ıslak tip şanzımanları gibi , onlarda az da olsa kayıp veriyor.

O yüzden şimdiye kadar ps ile ilgili pek sorun ibaresi duymadık , gerçi kullanıcı olarak dsg kadar da yaygın değil.

Basit tasarım evet katılabilirim ama vasat malzeme biraz ağır olmuş , ön konsoldaki malzeme gayet kalite ve teyp - klima bölümündeki o alüminyum kaplamalarda bence güzel duruyor.

53.000 tl baz fiyatı bence bedava ki , dizel motor + baz donanımda çok çok kötü değil. O fiyatlara benzinli civic - jetta anca alabiliyorsunuz ki bu araçlara göre yalıtım , malzeme kalitesi olarak 1 adım önde. Üstüne dizel.

s60 son fiyat düzenlemesinden sonra f\p aracı oldu diyebiliriz. İlk çıktığı günden beri beğendiğim bi araç. 1.6 180 hp ps advance paket gayet uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 26 Temmuz 2012; 2:29:23 >

• Ayrıca 2009 ve sonrarı Accordlarda alternatif benim için ama yalıtım ve yumuşak süspansiyonundan ötürü
    senin de bir kaç yerde sıkıntılı olduğunu yazdığını biliyorum.

O konuda ayrıca bilgi alabilirim senden, sanırım bir yakınında Accord var.
    Araçların iç mekanları için özenilmiş olması, simetrik, yerli yerinde ve dolu bir iç tasarıma sahip olması beni her zaman
    araç alırken cezbetmiştir.
    Güncel Accordu bu yüzden beğeniyorum, 2.0LT benzinli motor ve tork konvertörlü şanzımanın akılda bıraktığı sorunsuzlukta cabası tabiki ama,
    yinede yalıtım, yol ve motor gürültüsünün rahatsız edici boyutlarda olması,
    rüzgarlı havalarda, yüksek hızlarda ve virajlarda araç karoserinin salınım yapması çok sıkıntılı bir durum.

Çünkü kullandığım w203 C kasa yüksekliğinden ve yumuşak süspansiyonundan dolayı,
    rüzgarlı havada resmen geziniyor, bir bariyerlere çekiyor bir şerit dışına.
    Yol konforu olarak sessiz süt liman yol alsamda, bu yol tutuş ve stabilite ciddi olarak benim moralimi bozdu.
    İkinciside şehir içi çok araç kullandığım için yine W203'deki kronik sıkıntılardan biri de direksiyonun aşırı sert olması, yok yorucu.
    Accord'da bu durum nasıldır.

Özelden de yazabilirsin konu dağılmasın dersen, yorumlarını bekliyor olacağım.

• quote:

Ayrıca 2009 ve sonrarı Accordlarda alternatif benim için ama yalıtım ve yumuşak süspansiyonundan ötürü

Araçların iç mekanları için özenilmiş olması, simetrik, yerli yerinde ve dolu bir iç tasarıma sahip olması beni her zaman
    Güncel Accordu bu yüzden beğeniyorum, 2.0LT benzinli motor ve tork konvertörlü şanzımanın akılda bıraktığı sorunsuzlukta cabası tabiki ama,
    rüzgarlı havalarda, yüksek hızlarda ve virajlarda araç karoserinin salınım yapması çok sıkıntılı bir durum.

Çünkü kullandığım w203 C kasa yüksekliğinden ve yumuşak süspansiyonundan dolayı,
    Yol konforu olarak sessiz süt liman yol alsamda, bu yol tutuş ve stabilite ciddi olarak benim moralimi bozdu.
    İkinciside şehir içi çok araç kullandığım için yine W203'deki kronik sıkıntılardan biri de direksiyonun aşırı sert olması, yok yorucu.

Yalıtım olarak hiç kötülediğimi hatırlamıyorum.

Benim beğenmediğim en önemli husus süspansiyonları. Evet çukurlarda ve 120-130 km hızlara kadar güvenli ve konforlu yolculuk yaptırıyor. Yalıtım olarakta abartılacak bi eksikliği yok. Söyle söyleyim e90 kasa 3 serisi daha fazla ses alıyor accord'dan.

Araç aslında yüksek bi araç değil , güzel bi yay ile benim için eksiksiz bi araç olur. En yakın arkadaşımda var , ısrarımla aldırtmıştım çok memnun (du) bi koku problemi var çözemiyoruz , o yüzden satacak. Yoksa ben taliptim onun aracına. Yay takıp keyfime bakacaktım.

2.0 lt 156 hp motor'un 0-100 süresi kötü diye performans yok diyorlar , onlar halt etmiş derim , evet iki ışık arası 122'lik tsi sizi perişan eder ama , uzun yolda sizi ufuk çizgisinde zor görür.

Biz 3 kişi + bagaj ile ankara+ kartalkaya arası yolculuk yaptık , hep ben kullandım , sınırları epeyce zorladım düzlükte 210 gibi hızlar rahat görülüyor , ama ah işte rüzgar ve yumuşak süspansiyon güven vermiyor o hızlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 26 Temmuz 2012; 2:39:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Ayrıca 2009 ve sonrarı Accordlarda alternatif benim için ama yalıtım ve yumuşak süspansiyonundan ötürü

Yalıtım olarak hiç kötülediğimi hatırlamıyorum.

Benim beğenmediğim en önemli husus süspansiyonları. Evet çukurlarda ve 120-130 km hızlara kadar güvenli ve konforlu yolculuk yaptırıyor. Yalıtım olarakta abartılacak bi eksikliği yok. Söyle söyleyim e90 kasa 3 serisi daha fazla ses alıyor accord'dan.

Araç aslında yüksek bi araç değil , güzel bi yay ile benim için eksiksiz bi araç olur. En yakın arkadaşımda var , ısrarımla aldırtmıştım çok memnun (du) bi koku problemi var çözemiyoruz , o yüzden satacak. Yoksa ben taliptim onun aracına. Yay takıp keyfime bakacaktım.

2.0 lt 156 hp motor'un 0-100 süresi kötü diye performans yok diyorlar , onlar halt etmiş derim , evet iki ışık arası 122'lik tsi sizi perişan eder ama , uzun yolda sizi ufuk çizgisinde zor görür.

Biz 3 kişi + bagaj ile ankara+ kartalkaya arası yolculuk yaptık , hep ben kullandım , sınırları epeyce zorladım düzlükte 210 gibi hızlar rahat görülüyor , ama ah işte rüzgar ve yumuşak süspansiyon güven vermiyor o hızlarda.

Haklısın! yalıtımı ben ekledim varsa söylersin zaten diye.
    Ama bir kaç yerde okudum kullanıcı yorumlarından.

PM'den bir araç gönderim bakabilir misin?

• quote:

Bekliyorum..
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Ford'dan motor alıp arabaya takmayla;
    veya full donanım sunmakla olacak bir iş değil bu.

virgül konmadan da cümleyi doğru okumayı öğrensek ?
    volvo motoru olduğunu yıllardır biliyorum 2400cc olanın.

ben senin niyetini biliyorum boşver noktayı virgülü o yüzden sana şunu söylim

s60 ,10 tane passat yapar. klas araba kalas araba değil.

1 tane yapsın da yeter artar zaten.
    Sonra millete fanatik, Alamancı filan diye takıyosunuz ya.
    Volvo olunca Hint öküzü, Vag olunca Toros bozması.
    Jetta diyince ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz, İstinye Volvo'da gittim bizzat kendim inceledim
    S40 dediğiniz aracın kapı içlerine, konsoluna, genişliğine bir bakın bakalım hala Hint öküzü muamelesi yapabiliyorsanız
    diyecek bişey yok.

Aslında var olan büyük bir kinin güya belli edilmeden dışa vurumu bunlar.

s40'ın kapı içleri ve konsolda ne gibi eksiği var ? Kaliteden mi , tasarımdan mı bahsediyorsunuz ? İç mekan genişliği çok fazla değil ona katılırımda diğer noktaları anlayamadım.

yok arkadaşım bunların niyetleri farklı

8 senelik s40 a şimdi çamur atmaya başladılar.

jetta gibi yontma arabanın yanında ne kadar kaliteli olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile görebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_patriot

60-70 binlik aracı 90 a alıyoruz kar ettik sanıyoruz. eminim 1-2 sene sonra 115 beygirlik aracı 130 a alıp yine kar ettik,iyi pazarlık yaptım diyeceğiz ,Allah daha da kar ettirsin

60-70 e kıytırık jetta alabilirsin.

ayrıca 115 hp 1.6 dizel olması en büyük avantajı zaten.

bu vergilerle s60 gayet güzel 90 eder.

söyleyin vergileri düşürsünler

bomboş 3.16 ne kadar biliyor musunuz?

adam doğru tesbit yapmış 70 e veriyorlar s 60 ı.

• quote:

quote:

akifsari kardesim,öncelikle seni anlamadim.
    Ben s60la passatın kıyaslanmayacağını net bir dille söylemiş biriyim.
    Biri compact executive,öteki compact D.
    CC var s60ın karşısında o klasmanda.
    derdim varmıs onu da belirtirsen sevinirim neymis derdim acaba kiminle karıştırıyorsan artık beni.
    EnginAKB:
    s40 jettadan kesinlikle kaliteli bir araç.
    Volvonun premium mantaliteyle üretilmiş bir aracı olmadığından,C sınıfına hitap ettiğinden dediğiniz gibi üst düzey malzeme kalitesine sahip değil.
    VAG düşmanlığım hiçbir zaman olmamasına rağmen belli çevreler tarafından objektif yorum yapınca nedense düşman ilan edildim.
    Burada bir kin yok.
    Mesela 40 bine birkaç donanım eklenmiş golf dadından yinmez.
    ama 105 hp golfe sözüm ona dizel highline diye 70 bin küsür para istenmesini sonuna kadar eleştiririm.
    Aynı kriterlere bu fiyatı koyan başka markayı da aynı şekilde eleştiririm.
    Passat gibi bir best selleri aynı kalitede(hatta daha iyi işçilikle) çıkarıp tank gibi jettayı yerin dibine sokan markayı da ülkesine bayrağına bakmadan yerden yere vururum,herkes de vurmalıdır.
    arkadan itiş koyduk 136 hp ama araba bomboş idare edin verin 70 bini donanım isterseniz söğüşlenin 15 bini ondan sonra da ağzına kadar dolu 170lik arabanın karşısında rezil olun mantalitesiyle araba satan BMW'yi de aynı şekilde eleştirirdim.
    Buraya gelip de 116i nin sırf alaman diye ferrari muamelesini görmesini de aynı şekilde eleştiririm.
    Bunu yapan da alamancının köküdür dibidir açık net söylüyorum.
    Zaten konuya gelip 116i nin düştüğü durumları görünce ee şeeey been 85 verir 118i alirim ne diyonuz yorumları atıp,karşılarına giuletta qv dikilince şekilden şekile giren tipleri,hızını alamayıp bu arabaların her birinden 2 tane alabilecek m1'den bahsedenleri de biliyorum bu forumda.
    Ama bu alaman markası teneke yapsa tenekesine binilir mantığı yanlıştır,artık değişmelidir.
    Araba size ne sunuyorsa,ne veriyorsa ona para ödersiniz.
    Ben s40 alabiliyorsam kusura kalmayın da jetta gibi komediye Allah'ın selamını vermem.
    Adam gibi jetta yapar,düzeltir,o zaman da çıkar burada ilk helal olsun diyen de ben olurum.
    Burada 55k ya satılan ağzına kadar dolu tank gibi 120hp lancia deltayı sınıfının kralı ilan ettiğim zaman gelip arabaya bravo bozması doblo çakması diye geçirmeye kalkacaksın,ondan sonra gelip 105 hp lik jettayı 70 bine sattıkları zaman preminyum muamelesi yapacaksın.
    Kusura kalma da eleştirilmesi gereken budur,VAG firması falan değil.
    Ayrıca alamancılık bizim forumun müzmin hastalığı.
    Burada bomboş arabaları sırf alman diye övüp övüp ondan sonra gerçekler ortaya çıkınca konuya selam vermeyen tonla tip var.
    İyi ki de alamancı demişiz,çok şükür objektif yorum görür olduk şurda-birkaç istisna hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 26 Temmuz 2012; 12:10:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Jetta diyince ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz, İstinye Volvo'da gittim bizzat kendim inceledim
    S40 dediğiniz aracın kapı içlerine, konsoluna, genişliğine bir bakın bakalım hala Hint öküzü muamelesi yapabiliyorsanız
    diyecek bişey yok.

s40'ın kapı içleri ve konsolda ne gibi eksiği var ? Kaliteden mi , tasarımdan mı bahsediyorsunuz ? İç mekan genişliği çok fazla değil ona katılırımda diğer noktaları anlayamadım.

jetta gibi yontma arabanın yanında ne kadar kaliteli olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile görebilir.

Arkadaşım senin gözlüklerde tek bir cam var oradan bakıyorsun, iki gözünü birden açsan belki farklı görebileceksin.

Ben hiç Jetta kullanmadım, Jetta S40'a göre daha kaliteli de demedim.
    Ancak çok uzağa gitmene gerek yok, S40 Dinamik paket ve bir kaç güzel dış aksesuar ile çok güzel satışlar yaptı,
    forumda onlarca alan oldu.
    Ama bi o kadar şikayet eden ve kalitesine söylenen de oldu, canlı canlı hatırlıyorum.
    Gittim kendim inceledim baktım, gördüm araç vasat, özellikle içi vasat altı bile diyebilirim kendi açımdan.
    Yani senin gözünde premium olması benim gözümde eleştirilemez kılmıyor ki.

Neden bunu anlamamak için kendini zorluyorsun orası muamma.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

diyecek bişey yok.

Arkadaşım senin gözlüklerde tek bir cam var oradan bakıyorsun, iki gözünü birden açsan belki farklı görebileceksin.

Ben hiç Jetta kullanmadım, Jetta S40'a göre daha kaliteli de demedim.
    Ancak çok uzağa gitmene gerek yok, S40 Dinamik paket ve bir kaç güzel dış aksesuar ile çok güzel satışlar yaptı,
    forumda onlarca alan oldu.
    Ama bi o kadar şikayet eden ve kalitesine söylenen de oldu, canlı canlı hatırlıyorum.
    Gittim kendim inceledim baktım, gördüm araç vasat, özellikle içi vasat altı bile diyebilirim kendi açımdan.
    Yani senin gözünde premium olması benim gözümde eleştirilemez kılmıyor ki.

Neden bunu anlamamak için kendini zorluyorsun orası muamma.

İçi vasat falan değil gayet kaliteli keza döşemeleri de öyle ben sıkıntı yaşayan görmedim.

gayet soft -touch ve başarılı

premium birçok araç eleştirilebilir ama çamur atmaya gerek yok.zaten jetta daha kaliteli yazdığını bile hatırlamıyorsun.diğer arkadaş da seni düzeltmş zaten yukarıda yazısı mevcut

• quote:

İçi vasat falan değil gayet kaliteli keza döşemeleri de öyle ben sıkıntı yaşayan görmedim.

gayet soft -touch ve başarılı

premium birçok araç eleştirilebilir ama çamur atmaya gerek yok.zaten jetta daha kaliteli yazdığını bile hatırlamıyorsun.diğer arkadaş da seni düzeltmş zaten yukarıda yazısı mevcut

"İçi o kadar vasat ki, ucuz diye dalga geçilen, ki benimde kesinlikle bunu onayladığım Jetta'dan çok daha
    sıkıcı, melankolik bir iç tasarım var araçta. "

Eğer sen bu cümleden benim daha daha kaliteli dediğim yargısını çıkarıyorsan,
    ya ortaöğretime yeniden başla, ya da anlamadıysan yorum yapmama yolunu seç.

Ya da şöyle bir durum var, anlıyorsun ama dünyada bir tek senin doğruların
    kabul edilsin istiyorsun.
    Benim için gayet vasat diyorum, anlamı bu kadar karmaşık değil bu cümlenin, kapısından tut, dashboard dahil vasatım diye bağırıyor.
    Kaç kişi yazmış bak dikkat et sadece ben değil, iç tasarım sıkıcı diye.
    He doğru pardon senin için harikaydı! doğru akifsarı için harika bizim ne haddimize beğenmemek.

Biraz insaf!

• Bende sıkıntı yok kardeşim sen ne yazdığını bilmiyorsun bak aşağıdaki boş laflar senin

Anıl arkadaşım,
  • Hayırlı olsun. Benim de beğendiğim araçlardan bir tanesi.
  • Hayırlı olsun güzel araç
  • quote:

Bende sıkıntı yok kardeşim sen ne yazdığını bilmiyorsun bak aşağıdaki boş laflar senin

Anıl arkadaşım,

Önce Jetta daha kalieli dedin diyordun şimdi, bunları S40 için söyledin diyorsun, nereye uyarsa hesabı ama pek böyle laf kalabalığına gelecek bir yapı yok bende.

Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum.

Senin çıtanın seviyesi oralardaysa sana müthiş geliyorsa buyur keyfini sür.
    Bana göre S40 basit, vasat, özentiden uzak bir iç tasarım sunuyor.
    Yani bu kadar basit, bunu söyle arkasındayım ama gidip laf kalabalığı yapıp Jetta daha kaliteli dedin dersen orada duracaksın.

Hayranıysan al kardeşim seni engellemek gibi bir niyetim yok, herkes kendi algısını yansıtıyor burda.
    İki de birde millete kendi yargılarınızı dikte ettirmeye çalışmanın bi manası yok.

• arkadaşım tekrar söylüyorum tasarımı beğenmedim dersin geçersin.

malzeme sınıfının üzerinde rahat ol sen.fülüans,jetta,corolla,civic gibi arabalara 8 yaşına rağmen 5 çeker s40
  • S60 trafikte görüp 2. kez baktıgım araçlardandır hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Merhaba hocam kısaca aracı anlatmak istiyorum

zam gelmiş araca öncelikle bunu söylemek istiyorum

S60 DRIVe Advance Dizel 1560 cc 115 hp Powershift 100.340 benim aldığım araç bu ekstra olarak sunroff aldım bir kaç ekstra daha var

102,000 geldi araba bana

Araç tek kelime ile mükemmel diye bilirim

gerek yol tutuşu, gerek yalıtımı,gerek kalitesi konforu 10 numara araba

çok iyi bir motor ve şanzıman uyumu var araçta

100,000 tl altında alınacak en iyi 1,6 dizel otomatik premium bir araç buna adım gibi eminim

şuanda 5000 km devirdik yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım 7,9 litre ortalama var

Çoğunluk olarak İstanbul şehir içi

size tavsiyem bütçeniz mümkün ise S60 DRIVe Advance Dizel bu paketi alın

koltuk rengini bulursanız eğer turuncu alın tam olarak (siyah kayın geçiyor renk )

Aracın eksik yönleri

- bagajı küçük bunu kabullenmek lazım

-ön park sensörü yok kesinlikle olmalı

-koltuk soğutması yok olmalıydı yazın yanıyor insan

-klima açık iken dik bir rampadan çıkarken hafif devirden düşme oluyor buna bir çok kez şahit oldum

-küçük eşya saklama gözü az misal gözlük koymak için bir yer yok

onun dışında alınır bilinir bir araba ben çok memnunum rakip gördüğüm araçlar s60!a

yeni kasa 3,20 arkadaşım yeni aldı 115,000 tl orta paket çok iyi indirim aldı kendisi

NOT : BEN KOLTUĞUNA VURULDUM HAYRAN KALDIM SİZDE OTURUN VAZGEÇEMEZSİNİZ EVE İSTEDİM TV KOLTUĞU YOK DEDİLER

Volvo s80 1.6 dizel poweershift ile ilgili dusunceleroniz nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun araba güzel ama güç biraz düşük

• S60 ta sis farı yok bildiğim kadarıyla, bu görevi yapan ana farlar mı?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.