Şimdi Ara

Volvo s60 mı, Mercedes C Seri mi, BMW 3 serisi mi, Audi a 4 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
9.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Model yılına bağlı olarak C serisi ile S60 arasında bariz güvenlik farkı var.
    Volvo'nun al sat arabası olmadığını herkes biliyor herhalde. Volvo'yu alan uzun süre binmek için alır genelde. Öbür türlü zarar edeceği kesin. Bir de şu açıdan bakmak lazım. Mercedesten daha ucuza daha yeni ve görece daha iyi bir araç alıyorsunuz.

• kaçmaz bence 320 gibi performansı var keyifli fordla ortak platform bu fiyata bu motorda bu dolulukta diğerlerini bulamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryin -- 14 Ekim 2018; 0:43:43 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    Volvo’nun iyi olduğu 2 konu var...Biri premium olup Ucuz fiyatı...İkincisi Sağlamlığı...Gerisi hemen her kaliteli Araçta zaten var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Volvo konusu açılınca bizim bu forumdakilere bir şeyler oluyor. Sürekli güvenlikten atıp tutuyorlar. Yav arkadaş savaşa mı gidecegiz bu arabayla. Forumda volvo önerirler ama kendileri alacak olsa gider mercedes audi alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozr2pkr -- 14 Ekim 2018; 8:57:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-piskin-otomotiv-2015-s60-2.0d4-r-design-45.000km-boyasz-kirmizi-591293245/detay
    kaçmaz bence 320 gibi performansı var keyifli fordla ortak platform bu fiyata bu motorda bu dolulukta diğerlerini bulamazsın
    Araba iyi de ilanda ki ifade aynen şöyle;

KESİNLİKLE BOYA DARBE DEĞİŞEN PARÇA YOK

TRAMER KAYDI; SAĞ ÖN FAR VE CAM DEĞİŞİMİNE BAĞLI 5.940 TL

Birde değişen parçası olsa neler olacak kim bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 ay kadar önce sıfır km Volvo S60 D4 aldım.
    Önceki aracım yine sıfır km’de iken aldığım 2013 BMW X1 idi.
    Mercedes C180 bakarken bir anda gittim Volvo S60 D4 aldım. Aynı paraya. İyiki de almışım.
    Mercedes C180 245.000 tl iken aldığım Volvo S60 D4 219.000 tl idi.

190 HP motor güzel. 8 ileri Geartronic bir ZF olmasa da yeterince iyi.
    Ortalama tüketimim İzmir trafiğinde çevre yolları dahil 5,9 lt/100km.
    Multimedia özellikleri iyi. Aracı WiFi üzerinden telefona bağlayıp, araç üzerinde internetten tunein vs uygulamalar mevcut. Kendi navigasyonu trafik bilgilerini de alıyor. Ön kör nokta kamerası işe yarıyor.
    Gerçek deri döşeme, zamanla yıpranacak olsa da terletme olarak deriyi kabul edilebilir kılıyor. Suninin verdiği histen daha iyi.
    Konfor kesinlikle iyi. Koltukları çok rahat.
    Kullanımı çok rahat.

Tek eksiği bagajı çok büyük değil, ama X1’den sonra bana yeterli geliyor.

Mercedes c’nin tipini çok beğeniyorum. Ama kullanırken sportif özellikleri yetersiz kalınca güzel görünümü benim için anlamsız kalıyor. Adamakıllı C250 alamadıktan sonra.
    Bir de fazla dikkat çekmeyen otomobilleri daha çok seviyorum.

Benim için kriterler konfor ve performans.
    Bunları da o fiyat aralığında en iyi Volvo S60 D4 verdiği için benim tercihim o oldu.

İleride değer kaybedeceğini de biliyorum, ama olsun.
    Onunla geçireceğim yıllara sayarım. otomobili yatırım olarak değil, otomobil olarak görmekteyim. Onunla geçireceğim yıllarda vereceği memnunluk benim için değer kaybından daha önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• uzun sureli biniciyseniz kesinlikle volvodan vazgecmeyin eskisinden yenisine guvendigim tek marka guven hissi veriyor o koltuga oturdugunuzda 4 yil eski kasa s40 kullandim ustune araba begenemiyorum artik s60 yeni kasa kullandim az bi sure vazgecilmez bi arac tavsiye ederim

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Bu ne Tutarsızlıktır arkadaş...İşte Piyasanın anasını ağlatanlarda bu gibi Tipler. 😐

• Kesinlikle katılıyorum...Volvo otomobil satın alan bu Araçla kaza yapmak için Almıyor, Binmek için alıyor Haliyle üzerine Toz kondurmaz zaten...BU MANADA SAĞLAMLIK NEYİ İFADE EDERKİ.

• Başpiskopos kullanıcısına yanıt
    Ama haksız da değil hocam güvenlik iddiası. A'dan B'ye güvenli şekilde gidemedikten sonra başka bir şeyin anlamı kalmıyor.

Üstteki 2016 A4. Alttaki 2011 S60. Arada 5 sene fark var, Audi zahmet edip de şasiyi güçlendirmemiş. Sadece audi değil diğer markalar da senelerce sattılar bu arabaları. Bunu gördükten sonra insan ister istemez volvo diyor.

Ama mesele savaş olsa toyota pick-up vazgeçilmezdir. Ortaya makineli takıp bir de 15 kişi doluşunca tamamdır

Volvo s60 mı, Mercedes C Seri mi, BMW 3 serisi mi, Audi a 4 mü?

Volvo s60 mı, Mercedes C Seri mi, BMW 3 serisi mi, Audi a 4 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Ekim 2018; 10:48:21 >

Efendi Titiz Sakin Mantıkla yol alan biriyim...Hız Aşırılıklarla zerre işim olmaz...Kaderde anlımıza ne yazılıysa onu yaşarız, Volvo’ya binipte ölmem diye Garantin yok...Kabul ediyoruz evet Volvo konu Sağlamlık ve Dayanıklılık ise bir Numara...AMA VOLVO’YA GENEDE 1 KURUŞ VERMEZDİM, ÇÜNKÜ PARAMIN PUL OLMASINA TAHAMMÜL EDEMEM.

Parasının pul olmasına Tahammül edenlerede Volvo ile Mutluluklar dilerim.

Ona bakarsan Hocam, Yeni nesil son çıkan hemen her Marka Araç artık yakıttan tasarruf için Kaportayı, Sacı, Şasiyi git gide Hafifletiyor, Buda eşittir The Karton. 😀

• Bu dördü kıyaslanırsa;

Mercedes: Genel kalite, prestij, marka algısı, malzeme kalitesi gibi konularda her zaman zirvede.

Bmw sürüş keyfi, şasi dengesi, dinamizm, süspansiyon kalitesi konusunda zirvede.

Audi yenilikçi ve gösterişli, konforu gayet iyi ama mercedes varken arka planda kalıyor bence. Vag olduğu sürüşte hissediliyor her türlü.

Volvo güvenlikle kafayı kırmış bi marka, bu işe ciddi bi yatırım yapıyor. Konfor konusunda başarılı, yalıtımı güzel. Ama sürüş konusunda tıpkı audi gibi sıradan, ağır başlı. Bi heyecan beklemeyin. Güvenlik harici, mercedes ile kıyaslanamaz zaten.

Kısacası audi ve volvo nun vereceği hissi mercedes fazlasıyla verir. Otomotiv sektörünün orta lüks segmentte hala lideridir, bi değişiklik yok. Audi, bmw ve volvo nun mercedes e kafa tutma gibi bi iddiası yoktur zaten. Sadece bmw son yıllarda biraz farkı kapamıştır. Gerçi bmw nin algısı biraz daha sportif yönde. Tıpkı alfa romeolar gibi.

Bu 4 aracın kıyaslaması için biraz alakasız bi yazı olmuş olabilir ama genel olarak markaları değerlendirdim. Ben bir bmw hayranı olarak sizi en tatmin eden aracın mercedes olacağını düşünüyorum. Mercedes mercedestir işte yahu mercedes sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Bu dördü kıyaslanırsa;

Mercedes: Genel kalite, prestij, marka algısı, malzeme kalitesi gibi konularda her zaman zirvede.

Bmw sürüş keyfi, şasi dengesi, dinamizm, süspansiyon kalitesi konusunda zirvede.

Audi yenilikçi ve gösterişli, konforu gayet iyi ama mercedes varken arka planda kalıyor bence. Vag olduğu sürüşte hissediliyor her türlü.

Volvo güvenlikle kafayı kırmış bi marka, bu işe ciddi bi yatırım yapıyor. Konfor konusunda başarılı, yalıtımı güzel. Ama sürüş konusunda tıpkı audi gibi sıradan, ağır başlı. Bi heyecan beklemeyin. Güvenlik harici, mercedes ile kıyaslanamaz zaten.

Kısacası audi ve volvo nun vereceği hissi mercedes fazlasıyla verir. Otomotiv sektörünün orta lüks segmentte hala lideridir, bi değişiklik yok. Audi, bmw ve volvo nun mercedes e kafa tutma gibi bi iddiası yoktur zaten. Sadece bmw son yıllarda biraz farkı kapamıştır. Gerçi bmw nin algısı biraz daha sportif yönde. Tıpkı alfa romeolar gibi.

Bu 4 aracın kıyaslaması için biraz alakasız bi yazı olmuş olabilir ama genel olarak markaları değerlendirdim. Ben bir bmw hayranı olarak sizi en tatmin eden aracın mercedes olacağını düşünüyorum. Mercedes mercedestir işte yahu mercedes sonuçta
    Bmw nin ustun surus ozellikleri diye bisey eskide kaldi bu bi reklam algisi ve bmw bunu cok guzel pazarliyor direksiyon hissi kaliteside bi e46 gibi degil f30 un kimse kimseyi kandirmasin kullanmasi en keyifli son nesil bmw e46 idi e90 nun surus hissi guzel olsada kutuk gibi suspansiyonlari yuzunden bi sure sonra nalet getirip cukurlardan kacmak icin caba sarf etmekten yoruluyorsunuz

Bence w204 te ilk nesil s60 ta bmw e90 dan ustun araclardi ....sonucta araclari her dakika pistte sure kasar gibi kullanmadigimiza gore bmw nin ustun surus dinamikleri var demek cok sacma cunku rakipleriyle inanin arada bi fark yok artik

150-160 hp ye kadar aracin rwd veya fwd olmasida pek bi anlam ifade etmiyor

2016 A4 ile 2017 A4 arasındaki fark nedir?

İkisi de b9 kasa. Nasıl güvenlik farkı oluyor?

Şimdi anladım, IIHS sitesinde eski kasa 2016 olarak görünüyor ama esasen 2015 den bu yana b9 satışta. Muhtemelen ABD de o sene eski kasa satılıyordu fakat bu, gerçekte o yıl yeni kasanın olduğu gerçeğini değiştirmez. Bizzat kendim her gün kullanıyorum arabayı, 2016 Ekim de sıfır aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 14 Ekim 2018; 12:36:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Bmw nin ustun surus ozellikleri diye bisey eskide kaldi bu bi reklam algisi ve bmw bunu cok guzel pazarliyor direksiyon hissi kaliteside bi e46 gibi degil f30 un kimse kimseyi kandirmasin kullanmasi en keyifli son nesil bmw e46 idi e90 nun surus hissi guzel olsada kutuk gibi suspansiyonlari yuzunden bi sure sonra nalet getirip cukurlardan kacmak icin caba sarf etmekten yoruluyorsunuz

Bence w204 te ilk nesil s60 ta bmw e90 dan ustun araclardi ....sonucta araclari her dakika pistte sure kasar gibi kullanmadigimiza gore bmw nin ustun surus dinamikleri var demek cok sacma cunku rakipleriyle inanin arada bi fark yok artik

150-160 hp ye kadar aracin rwd veya fwd olmasida pek bi anlam ifade etmiyor

Alıntıları Göster
    Kesinlikle eski sürüş hissi yok, öyle bi iddiaları olamaz da. Ama bu çoğu marka için geçerli değil mi?

Eski araçlardaki sürüş keyfi yenilerde yok. Eskiler daha mekanikti. Hidrolik direksiyonları yeterdi zaten. Beygir gücü ve rwd fwd arasında fark olmadığına katılmıyorum yalnız ben.115 beygirlik 116d bile sürerken güzel hissettiriyor, sakin kullanımda bile tahriğin arkadan olmasını hemen hissediyorsunuz. Bu his çoğu otomobil sever için çok keyifli. Kimisi için çok gereksiz bi detay olabilir. Bu tercih meselesi. Test yapan otoritelerin bazısı sizin gibi düşünüyor, bazısı benim gibi. Bu göreceli bişey.

E90 konusunda hemfikirim. E90 gerçekten kötüydü. F30 ise, E90 ın konforsuzluğunu, yalıtım ve süspansiyon olarak çok daha ileriye taşıyıp, aynı zamanda daha dengeli bir 3 serisi haline getirdi. Ama takiplerine oranla ne en konforlusu, ne en güvenlisi, ne de en iyi malzemeye sahip olanı. Ama herşeyden az biraz serpiştirilmiş çok iyi şasi,altyapı mühendisliğine sahip özel bir otomobil f30. Direksiyonuna oturduğumda hala bana heyecan veren bikaç d sınıfı araçtan birisi.

• John Shepard kullanıcısına yanıt
    IIHS'den alıntıdır:

quote:

The Audi A4 was redesigned for the 2017 model year. Driver-side small overlap frontal ratings apply to the Audi A4 4-door sedan (tested) and to the structurally similar Audi A4 Allroad wagon, also redesigned for the 2017 model year, and to the Audi A5 Sportback 4-door hatchback, introduced in the 2018 model year.

2017'de yeni kasa gelmiş yazdığına göre. ABD'de işler farklı yürüyor olabilir.

ABD, Avrupa’yı iki sene geriden takip ediyor demektir.

B9 kasa A4 2015 sonu 2016 başından beri satılıyor. Dediğim gibi bizzat kendim sahibiyim.

• Genelde en pahalısı en iyisidir 😉

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.