Şimdi Ara

VOLVO S60 VS F30 BMW 328İ KARSILASTIRMA !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-bmw şanzımanı müthiş, motor'una kıyasla anormal performans sunuyor.

2- s60 250 kg ağır olmasına rağmen sürücü otomobili üretmeyi misyon edilmiş bir markanın en önemli modeli kadar yola tutunabiliyormuş.
  • Burada adaletsiz bir durum var.Volvo'nun 2.0 motoruyla karşılaştırılması gerekirdi.Ağır araç yapmak Volvonun sorunu.Aynı hacimlerde BMW aktarması farkı ortaya koyuyor.Ancak tüm motivasyonu sportif ağırlıklı araç yapmak olan bir firmayla,insan odaklı ve güvenli araç yapmayı misyon edinmiş bir firma arasında bu fark olur.BMW yi tebrik ediyorum.
  • BMW F30 ile bir gomlek daha usttedir bana gore.
  • karşılaştırmada başka veriler de konmuş onların önemi yok mu arkadaş. Herkes hız deyip duruyor
  • 4x4 aracın sadece ağırlık handikapı mı var? aynı araç 4x4 olmasa, sadece önden çekiş olsa daha çabuk hızlanır, biraz da buradan kaybediyordur..
  • Birincisi, karşılaştırılan Volvo, BMW'nin iki katından daha pahalıya satılıyor. Aynı fiyattaki araçlar karşılaştırılmıyor yani.

Motor olarak BMW çok daha başarılı, bunu tartışmaya gerek yok zaten.

Aktarma organlarını karşılaştırırsak, Volvo kilo başına 0.181 beygir, BMW 0.168 beygir düştüğü halde aynı hızlanma verilerine sahip. Karşılaştırılan Volvo yaklaşık %10 daha kuvvetli bir araba ama BMW daha başarılı.

Slalom ve skidpad araçların çekişleri (RWD vs AWD) aynı olmadığı için bir anlam ifade etmez, ancak bu değerlerde AWD aracın daha iyi olması gerekirken slalomda BMW daha iyi.

Eğer 280.000 TL'lik Volvo'yu koyuyorsak, karşısına 135.000 TL'lik BMW'yi değil, 280.000 TL'lik BMW'yi koymak lazım. İşin içine 3.35 XI girerse o fiyata satılan, Volvo'yla aynı motor hacminde ve AWD olan, o zaman karşılaştırılabilir, ama o zaman da karşılaştırmaya gerek kalmaz zaten

• Nasıl bir forum burası bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Ne komik insanlar var..
  • Performansı karşılarştırılan araçların motor gücünü, hacmini, aktarma organının önemini anladım da, fiyatı neden aynı olacakmış? Birisi %80 vergi birisi %130 vergi diliminde. İsterse birisi milyon dolar olsun, aynı sınıf iki aracın performansı karşılaştırılmış , fiyatı aynı değil diye eleştiri var, çok enterasan
  • hiç yakıt tüketimlerinden bahsetmemiş
  • herkes yerini bilecek.volvo bmw nin yanında fakir premiumudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

Performansı karşılarştırılan araçların motor gücünü, hacmini, aktarma organının önemini anladım da, fiyatı neden aynı olacakmış? Birisi %80 vergi birisi %130 vergi diliminde. İsterse birisi milyon dolar olsun, aynı sınıf iki aracın performansı karşılaştırılmış , fiyatı aynı değil diye eleştiri var, çok enterasan
    Şu anda yapılan karşılaştırmadaki araçlardan Volvo 3 litre motorlu BMW 2 litre motorlu. Yukarıda bir arkadaş aynı motorlular karşılaştırılsın dediğinde "bmw parasına 4 çeker volvo satılıyor ise bu bmw nin problemi" demişti. BMW'nin aynı fiyat, aynı motordaki aracıyla karşılaştırma yapılmıyor zaten, bunun yapılması gerekli. Yoksa sadece aynı segment denilirse s80 1.6 dizel ile 5.50i'nin karşılaştırması ne kadar mantıklı olursa bu karşılaştırma da o kadar mantıklı. Volvo'yu savunanların BMW'ye pahalı demesi dışında kimse fiyatı eleştirmiyor, ama "eşdeğer"(fiyat, motor hacmi, çekiş sistemi, vs.) bir araç varken daha zayıfıyla karşılaştırmaya çalışmak da mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

herkes yerini bilecek.volvo bmw nin yanında fakir premiumudur.

Şunu senin dert ettigin kadar Volvo sahipleri dert ediyor mu acaba?

Heralde kendi bilinçaltındaki bir yarayı bastırmak için bu müthiş tespiti yaptın.Tebrik ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Heralde kendi bilinçaltındaki bir yarayı bastırmak için bu müthiş tespiti yaptın.Tebrik ediyorum...

Vw'ne premium derler ama volvo fakir premium'u olur. Boşver hocam takılma sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

VW ye premium diyenler zaten ayrı mesele,kafaları iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 1 Mart 2012; 16:00:01 >

• Bence volvo s60 t5 motor ile kıyaslanmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

2 çıkarım:

1-bmw şanzımanı müthiş, motor'una kıyasla anormal performans sunuyor.

2- s60 250 kg ağır olmasına rağmen sürücü otomobili üretmeyi misyon edilmiş bir markanın en önemli modeli kadar yola tutunabiliyormuş.

Kesinlikle ve kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

dospagen severlerin zoruna gitmesin ama bmw nin yanına anca volvo yazılır dospagen yazılmaz

bidaha yazim bakalım kimler atlayacak

d segmentin kralı 3 serisidir daha az parası cebinde olana da s60 önerdim aylardır.

boş konuşmamımış

Nasıl bir kuyruk acısı var sende ya... Konu boyunca VAG grubundan bahseden yok, hemen bir çamur atmaca

Hayır, başlıkta Passat vs. s60 falan olsa anlayacağım da, otu b..u VAG'a getirip sonra insanlar tepki verince "ayy fanatikk" demesini biliyorsunuz ama

Neyse, sen, denizkubi, Darkimore, volkman, Commandercx gibi arkadaşların yazdıklarını baska marka kullanıcıları bile pek ciddiye almıyor artık..

yazdığın şeyle ilgili düşüncem: "Volvo ucunda da olsa Premiumdur, VW'nin alakası yoktur, zaten bu iş için Audi vardır".

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

Volvoya binenler genelde belli bir seviyedeki insanlarıdır. Prestije ihityaçları yok zaten. Mesela bizim memlekette doğru dürüst eski s60 yoktu 2-3 tane ancaydı, yeni s60 da en son 1 taneydi. Birisine binen doktordu galiba koyu mavi renkte gördümü kıza bakar gibi bakıyordum. Bmw 3 serisi her köşe başında görülebilir. Ben sırf güvenlik imajı nedeniyle volvo seçerim. Tolberg noktayı koymuş.
    Ayrıca frende volvo daha iyi ağır olmasına rağmen bu benim için hızlanmadan daha önemli.
    Not: Volvom sahibi değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 1 Mart 2012; 18:31:54 >

• bu arada beyler amerika satış fiyatlarını birisi bulabilirse burada daha iyi bir sonuş ortaya çıkabilir
  • Volvo s60 t6 awd 38,450 r paket 43.000

Bmw 3.28 sedan 34,900 xdrive 36,600

Bmw 3.35 i 42,400 xdrive 44,050

Donanımlarını bilmiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.